Roliga citat

D pratar nu 3 och 4 ordsmeningar. Han snappar upp allt man säger, ( även när mamma råkar svära). Man kan föra "riktiga" samtal med honom och han återberättar vad som hänt och vem som har gjort vad. 
Nu när han pratar så mycket hoppar det ut roliga små "citat" ur munnen på honom titt som tätt. 
 
D kallar kottar för igelkottar. Gulligt när vi är i skogen, ser en kotte och D utropar "igelkotte".
 
Nära ska gå över gatan tittar han och ropar: "ingen traktor, ingen bil, ingen motorcykel,  ingen grävskopa". Han är väldigt noggran!
 
För någon dag sen när jag frågade D vad han ville göra under dagen svarade han "bomässan". MR Fix-it gjorde stort intryck på honom!

Steg för steg - Lilla Toaletten

Riva, riva, riva. Check!
Plocka bort tegelsten för hyllan i väggen. Check!
Sätta gipsskivor. Check!
Sätta våtrumstapet. Check!
Lägga kakel på golv och i hylla. Check!

Än så länge saknas toalettstolen, skåp och vask, som ni ser och det är ju bra grejor att ha! Nästa gång får ni bild på slutgiltiga resultatet.

Steg för steg - Köket

Gammal köksinredning riven. Check!
Spackla, spackla, spackla. Check!
 
Sätta strukturtapet och måla. Check!
Sätta fondtapet. Check!
Lägga golv. Check!
 
Riva gammeldags skafferi. Check!
Mura in rör i väggen. Check!
Köksinredning på plats. Check!
Stänkskydd på plats. Check!
Det fattas lister, gardiner och små detaljer i köket just nu. Nästa gång får ni se det slutgiltiga resultatet!

28 Maj

Imorgon är det exat 1 månad sen vi fick huset. Nu är det snart inflyttningsklart (med små detaljer som lister och diverse kvar). Städfirman kommer imorgon fm och sen börjar vi flytta in. 
Jag packar, sorterar och ordnat här hemma dagarna långa. Det tar aldrig slut! Börjar tröttna rejält. I början packade jag organiserat i alla kartonger efter rum. Nu börjar jag tröttna och det är inte många lådor kvar tills jag börjar slänga ner allt lite hur som.
Bloggandet har varit lite sisådär från mitt håll men hoppas ni förstår varför. Ska bli kul att komma igång med bloggandet igen och blir jättekul att visa före- och efter bilder.
Håll ut lite till!=)
 
Längtar efter min trädgård, ska bli roligt att äntligen få börja fixa ordentligt. Bild på mina nyplanterade tomatplantor och paprikaplantor tillsammans med vår vindruvsstock.

helt off.

Jag har varit oerhört oaktiv här på bloggen. Men då sjuksköterskor som ni säkert redan vet är en bristvara nu så betyder det att jag jobbat en del nätter denna månaden... blir lite off då..

Träningen går framåt och planering för sommarens och höstens resor pågår för fullt.

Kommer ett bättre inlägg snart!


Dagens Kille - Sommarskor

För någon dag sen landade D's nya sommarskor i brevlådan. Adidas Superstar med lufthål för varma dagar.
 

Träffat Girafferna

Har varit dåligt med uppdatering från min sida på sista tiden. Huset och renoveringen, packningen och flytten tar upp all min tid. Dessutom har D åkt på världens förkylning och varit hemma från förskolan hela veckan.
Men att träffa på giraffer har jag iaf hunnit med minsann. På en klassresa med jobb.
Tycker egentligen synd om djuren på Zoo. I Köpenhamn har djuren det väl sådär, vissa har det stort vissa smått. Just nu höll dom på att bygga om hos girafferna. Där står dom stackars girafferna hela dagen i detta oväsen!
Dessutom varje gång dom bygger om hos djuren i Köpenhamn slutar det med att människorna som ska titta på djuren får större och finare område att titta från men djuren har fortfarande lika små inhängnader.
 
Ett Zoo jag tyckte var fint däremot var Miami Zoo. Väldigt stora område för alla djur, bara massa natur och grönt. Där fick vi dessutom mata giraffer. Väldigt fina djur! Och roliga blå långa tunger stack dom ut för att få tag i maten.

Kunde inte låta bli

Har letat efter den perfekta högaklackade "Timberland"-skon i flera år. Klickade in mig på Forever 21's hemsida (man ska aldrig klicka in sig på shoppingsidor när man inte har råd) och hittade så klart dessa! Kunde inte låta bli!

Uppdatering renovering

Just nu är jag lagom trött på att renovera! Saker går rätt långsamt just nu och tiden tickar iväg. Saker och ting ska spacklas femtielva gånger och torka 12 timmar mellan gångerna. Många beslut ska tas om småsaker som man inte tänker på. "Vilken av alla miljoner vita nyanser vill vi ha på färgen?" är ett exempel.
Packningen står still här hemma. Allt vi inte använder är nepackat men mer än hälften används fortfarande och kan således inte packas ner.
Mitt humör är inte det bästa dessa dagar, ta ett steg tillbaka och vänta är inte min starka sida!
 
Listan hur vi ligger till med mindre än 2 veckor till inflyttning:
 
Kök:
Totalrenoveras
 
Stora rum:
Måla väggar och tak
Lägga nytt golv
 
D's rum:
Måla - KLART
Lägga nytt golv (Lagt på is tills vidare)
 
Hall (uppe):
Byta fönster - KLART
Måla
Lägga nytt golv (Lagt på is tills vidare)
 
Toalett (uppe):
Lägga nytt golv
Sätta våttapet
Göra hyllor i väggen
Nya badrumsskåp
 
Hall (nere):
Lägga nytt golv
(Egentligen vill jag även riva tapeter och måla men till och med jag inser att det hinner vi nog inte.)
 
Förvaringsrum/pannrum:
Måla - KLART
 
Allrum:
Måla - KLART
 
I helgen ska vi satsa på att städa av källarplan ordentligt så vi kan börja flytta dit grejor. Sen hoppas jag av hela mitt hjärta att köket blir klart så vi kan lägga golven i helgen. Håll tummarna för oss!

Dagens Kille - #SWAG


Eurovison 2016

Idag är jag mer död än levande. Tittade på Eurovision till kl 1 på natten igår och idag bestämmer sig D för att vakna halv 6. Jippie!
Så vad tyckte jag nu om Eurovision igår då?
Petra, Måns och hela showen från svenskt håll var riktigt proffsigt gjort! Till och med mellanakterna tittade jag på, här brukar man ju annars slumra till av uttråkning. Mycket + poäng för det!
 
Men vad som förstörde hela kvällen för mig var röstningssystemet. Totalt meningslöst med att en jury ska rösta för varje land om det ändå inte finns några musikaliska-kriterier att rösta efter. Alla jury från olika länder röstade totalt olika. Det blev mer poäng efter juryns personliga tycke en proffisionella åsikter. Blä för det!
Att dom sen slår ihop folket röster till en ända poäng var ju ockås väldigt tråkigt. Jag vill väl hellre se hur folket i varje land röstade en en meningslös jurygrupp? Näää stor fet diss på röstningen!
 
Låten som vann då? Jag gnäller ju alltid på att ingen sjunger på sitt egna språk längre, så då passade ju denna mig perfekt. Även om det inte var mina favorit så var det kul att den vann tyckte jag. Det fanns många bra låtar för en gångs skull och artisterna var överlag proffsiga!
Bulgarien, Tjeckien och Australien gillade jag.
 
Vad tyckte ni om Eurovisionkvällen?

Kalas dags

(Detta inlägg skulle publicerats igår men av någon anledning blev det inte så.)
Idag var vi hemma och tog det lugnt på förmiddagen bara. Första tråkiga vädret på lääänge, då får man vara inne en hel förmiddag!
På eftermiddagen var det dags att gå på kalas hos Jacob. Det lektes en massa hela eftermiddagen. Blixten McQueen-bilen var en stor favorit hos dom flesta!

 
 

Trädgårdsarbete

Igår efter jobb tog jag D och åkte bort till huset och lekte i trädgården lite. Hann också med att sköta om trädgården mellan varven. Idag ska det vara runt 20 grader, hur resten av helgens väder ser ut ska vi inte ens prata om. Får passa på att utnyttja dagen ordenligt idag!

Billig basket

Brukar beställa coola basketshorts på sommarrean till D inför kommande sommar från Carters och OshKosh. Tycker dom är riktigt fina! Dock blir dom rätt dyra med skatt och frakt från USA. Även om jag klickat hem dom på rean. Nu har ju Terranova, min favorit affär i Europa börjat skicka till Sverige. Deras reor är hur bra som helst och dessutom är det ingen skatt inom Europa! Så denna gång blir det till att prova deras basketshorts. Denna sommaren blir det OshKosh-shorts och sen beställer jag inför nästa sommar från Terranova.
 

Vitt för våren


Söndag

Idag har varit en lång dag med strålande sol och massa på schemat!
Började morgonen borta i huset med att börja rensning av trädgården. Mamma och jag började med att rensa runt friggeboden. Tycker det är riktigt roligt att hålla på i trädgården och längtar till vi flyttat in så jag kan ta tag i det ordentligt!
 
Före
 
Efter (Gallert på sidan ska bort bla och det ska planteras lite smultron på andra sidan blomman.)
 
Efteråt åkte vi till Bauhaus för att köpa golv till hall och storarum. Det tog överdrivet lång tid! Det govl jag tittat ut var inte snyggt i verkligheten, det nya jag hittade fanns bara högst uppe på hyllan närmast taket, det var 7 personer före i kön osv osv. Till slut var det iaf inhandlat och vi åkte tillbaka för att spendera resten av dagen i huset. Jag började rensa maskrosor på gräsmattan och kom upp i ungefär femtielvatusen. Nu är det bara 90 % av gräsmattan kvar. Otroligt många maskrosor!
 
Välkommen till byggarbetsplatsen även kallat mitt blivande hem.

Fyndat

Har varit på jakt ett tag nu efter barnbord och barnstolar att ha i Allrummet i huset. När vi var iväg och firade mormor fanns en liten loppis på kafeet och där stod dom. Två stolar och ett bord för 10 kr styck! Lite målad krita på och lite avflagnad färg men så ser D's bord och stolar på hans rum också ut. Dom köpte jag för 600 kr för knappt 1 år sen så jag kan stå ut med lite krita för 30 kr!

En solig fredag

Idag har vi spenderat nästan hela dagen i huset och vår trädgård. Mannen har fortsatt måla och jag och D har planterat jordgubbar. Köpte för nån vecka sen och dom såg sorgligare och sorgligare ut här hemma för var dag som gick i sina små krukor. Planterade dom i lite mer jord idag. På söndag ska jag och mamma rensa och plantera ut dom på riktigt. Håller tummarna att dom växer till sig lite nu,
Har också haft pciknick på filt i solskenet tre gånger idag. D åt lunch och när han somnat tog vi vuxna en välbehövlig paus och njöt av pizza i solskenet.
På eftermiddagen tittade Selma och barnen förbi för lite lek och så klart för att studera huset vårt.
En fullspäckad dag med riktiga sommarkänslor!
 
D satte sig för att vänta på att jordgubbarna skulle bli röda.

85-års kalas

Vi startade dagne tidigt idag. Mannen åkte bort till huset för att måla och jag och D gick till lekplatsen. Det var väldigt skönt väder redan kl 9 på morgonen!
 
Fruktstund i solen!
 
På eftermiddagen vankades det 85-års kalas för min mormor på Flinckmans Kafe. Trevligt att få komma hemifrån, klä på sig något snyggt, träffa släkten lite och fira kära mormor.
 
Nu är det dags för nått av snitt av nya favoriten, HockeyWives!

Fjäder på lampan

Just nu är det bara inredning i mitt huvud! Hoppas ni har lite förståelse om bloggen inte riktigt är sig lik.
Är medlem i en Ullared-grupp på Facebook och just nu är dte hysteri efter dessa lampor. Jag kan inte riktigt bestämma mig vad jag tycker? Jag tror nästan jag tycker det är så fult att det blir snyggt. Vad tycker ni?
I vilket rum hade dom passat bäst? Vilken stil bör man ha på övriga inredning?
Åsikter tack!

Från lite till mycket

Från början var tanken att vi "bara" skulle renovera köket helt och hållet, byta ett fönster och sen skulle vi måla i hall, D's rum, storarum och förvaringsrum. Men den planen sprack ju rätt så snabbt!
 
Jag hittar hela tiden mer och mer saker jag vill ha annorlunda och dessutom ser man saker mer när huset är tomt och inga möbler står i vägen och döljer skvanker. Då jag inte är så bra på att vänta så måste så klart allt göras nu, nu, nu!
Listan över saker att göra växer och växer och ser nu ut så här:
 
Kök:
Totalrenoveras
 
Stora rum:
Måla väggar och tak
Lägga nytt golv
 
D's rum:
Måla
Lägga nytt golv
 
Hall (uppe):
Byta fönster
Måla
Lägga nytt golv
 
Toalett (uppe):
Lägga nytt golv
Sätta våttapet
Göra hyllor i väggen
Nya badrumsskåp
 
Hall (nere):
Lägga nytt golv
(Egentligen vill jag även riva tapeter och måla men till och med jag inser att det hinner vi nog inte.)
 
Förvaringsrum/pannrum:
Måla
 
Än så länge kan vi bocka av att vi gjort...inget! Spännade och se om vi hinner allt vi planerat och om pengarna räcker!
 
Köket är nu helt utrivet och avskalat. Dags att återuppbygga det!

RSS 2.0