Premiär för våren

Igår var det riktigt vårpremiär. Solen sken från en klarblå himmel hela dagen och vi satt på farstutrappan och pysslade. Hänger ofta där, solsken och vindstilla.
 
Sen grillade vi hamburgare och hade picknick i trädgården och jag sa till min man "Detta är lycka för själen" Haha kände mig pigg för en gångs skull, solen sken i mitt ansikt och första grillningen för i år. D ville ha ut vattenfärgerna och måla på lite stenar och höll sig sysselsatt med det i 45 min. (!)
 
 
En lång promenad med Sara hanns också med.
AAhhh ljuvliga vår! Och vår med hus och trädgård är ju ännu underbarare!

Dags för fröer

Igår sken solen på oss hela dagen ( det var också minusgrader och storm men strunt i det). Jag och D fick äntligen chans att plantera lite. Vi planterade fröerna som ska förkultiveras feb/mars och sparade de andra till en riktig vårdag. Hoppas verkligen på en fin sommar så vi kan plocka olika tomater, vit gurka, äpplegurka, meloner, pumpor, broccoli, brysselkål mm från vår trädgård!
 
 

Ny säng

Nu när det är lillasyskon på gång behöver D en ny säng. Har hitttat en på IKEA jag tycker verkar bra med tillhörnande förvaring. Man kan aldrig ha för mycket förvaring! Kommer ha 3 vita lådor istället för den grå madrassen och sittpuffen, eller 2 lådor och en sittpuff. Rätt smidigt att ha kanske? Nu återstår bara att köpa hem det och bygga ihop det. Får se när det händer. Har inte lika många timma rpå ett dygn längre känns det som.
 
Behöver även hitta ny madrass och täcke. Har letat ekologiskt men bara  madrassen och täcket skulle gå på 11 tusen typ. Så få rnöja mig med vanliga saker testade för farliga kemikalier. Hittade ett miljövänligt täckte på Lidl och en madrass testad för flamskyddsmedel på Jysk.
 
 

Gravid uppdatering

Är nu i vecka 16 och har börjat känna bebisen röra sig. I början kändes det som små bubblor som sprack inne i magen "poff" eller popcorn som poppades. Men i lördags kväll när vi tittade på Melodifestivalen (som förresten var ett stort slöseri med tid. Hur kan de vara så dåligt?) så kändes det verkligen som hela bebisen levde rövare inne i magen.
\n
 
\n
Jag har fortfarande inte tagit en enda magbild. Fy på dig! Däremot börjar jag så smått känna mig som om jag återvänt från de döda. Känner mig lite piggare, ibland. 
\n
 
\n
Har inte haft cravings på någon speciell mat under dessa månnder däremot har kroppen skrikit efter kolhydrater och socker. Tror det kan bero på att jag varit så trött och kroppen behöver snabb energi? Har försökt att inte stoppa i mig för mycket socker, håller mig till helgerna och på vardagarna har jag nallat på D's sockerfria godis. 
\n
 
\n
Det är mycket som är annorlunda från första graviditeten.
\n
    \n
  • Tröttheten är densamma däremot kan jag röra mig mer fritt. Kommer ihåg att jag fick sammandragningar så fort jag rörde mig med D.
  • \n
  • Med D mådde jag illa om jag såg något sött och kunde bara äta nyttigt. Nu känner jag att det är rätt tvärtom.
  • \n
  • Magen ser annorunda ut, med D hade jag en liten bula fram på magen denna gång börja0 rmagen bak på ryggen typ. 
  • \n
  • Jag mår mer illa, ibalnd kommer det över mig och jag mår illa ett bra tag. Det brukar hjälpa att äta något (socker) eller sova. 
  • \n
\n
Fortssättning följer förhoppningsvis med en magbild:)
 
Beställde hem en hel höög med dessa godis från Matsmart. Äter minst 1 om dagen!
 
\n
 
\n
 

</div

Star

I veckan började jag titta på en ny serie. Star, samma skapare som Empire vilken är en av mina absoluta favoriter.
 
Star handlar om två systrar som verkligen kan sjunga. Det är uppvuxna i olika fosterhem och har det inte alltid så lätt. Det träffar en tredje tjej som har sina problem med rik familj, alkoliserad mamma och en pappa som inte förstår henne. Tillsammans bildar de en tjejgrupp och man får följa deras väg till toppen.
 
Serien är tyvärr inte i klass med Empire men jag ser potential och hoppas på att den blir. Har sett en 11 avsnitt nu och det blir bättre!
 

Loppis x3

Ilördags var Jag, sara och Detti uppe med tuppen för att gå på loppis. Vi hade två st att hinna med. Västra Fäladen och Häljarp. Dom två bästa på samma dag, så typiskt! Vad som var ännu mer typiskt var att vi inte ens fick nån chans på Västra fäladen. Vi kom 45 min innan öppning och kön var redan lång. Sen fylldes kön på framför oss hela tiden med folks bekanta. De tar in max 100 åt gången. Vi insåg att vi kommer inte in i första omgången och åkte till Häljarp istället och typiskt nog var det den sämsta gången någonsin och vi hittade vars 3-4 saker. Besvikna åkte vi hemåt men besökte först en tredje, Rydebäck. Även här var det utplockat då vi kom så sent.
D läser i sin nya 5 kronors pyjamas med dinosaurier. Köpte även böcker om dom 101 dalmatinerna som är poppis här hemma nu.

RSS 2.0