Trädgårdshäng

På tal om mys och häng i trädgården så har det hunnits med 2 tillställningar till. Båda gånger hade vi tur med vädret vilket är en stor bedrift med tanke på att det verkligen mest regnar nuförtiden.
 
Först vankades det kräftskiva. Vi åt kräftor inomhus då vädret såg ostablit ut men sen kunde vi gå ut och äta efterrätt i loungehörnan. Mina monstrar och min mamma var inbjudna. Supertrevligt! Varför har vi inte gjort det innan liksom?
 
 
En söndag som bjöd på strålande sol var det dags för nystartade Bokklubben med gamla kollegor! Vi satt ute, fikade och pratade om boken vi skulle läsa. Jag har läst ut den nu och usch så sorlig och hemsk den var. Nästa gång får vi välja en lite ljusare bok!

Trädgård med Therese

Oj oj nu är det så där mycket som har hänt igen. Börjar med det senaste först, för idag har jag och Therese varit på Trädgådsrundan. Vi missade den både i maj och juni så idag var det bara att ta på sig stövlar, regnjacka, matchande träfgårdbyxor och se glad ut i regnet för denna skulle vi minsann inte missa.
 
Vi varvade trädgårdstittar med växthandel. Det fanns ingen trädgård som imponerade supermycket men vi hittade båda iaf lite inspiration för våra egna trädgårdar.
 
På tal om Therese så har vi också hunnit med en kvällsfika i trädgården när vädret var somrigt. Misslyckad kaka bjöd jag på då jag råkade ta kanel istället för kakao. Det var kaos i köket och kakan blev likaså. Dock hade vi trevlit ändå och det var så mysigt när skymmningen föll och lamporna började tändas.
 

Uppåkra Arkeologiska Center

På torsdagen kom mormor för att passa M med resterande i familjen åkte på arkeologgrävning i Uppåkra.
Här låg förr en stor järnåldernsbosättning och man har börjat gräva och hittat fynd. Endast 0.2 procent är utgrävt så man upptäcker hela tiden nya saker.
Vikinga-nördar som vi är allihopa tyckte vi det var ett väldigt roligt utflyktsmål som jag gärna besöker igen.
 
Vi gick tipspromenad, pysslade lyckoamuletter vid Yggdrasil och agerade arkeologer för grävde upp järnåldersfynd.
 
Visa av regnet dagen innan var vi påbyltade från topp till tå med regnkläder. När vi anlände sprack det upp ochs olen sken istället på oss hela tiden vi var där!
 

Wanås Konstpark

Under semestern besökte jag Wanås Konstpark 2 gånger. Var där förra sommaren med Detti och tyckte så mycket om det att jag ville dit igen.
Åkte först med mannen på en dejt och en gång hela familjen.
Konstparken består av en stor skog och park som man vandrar omkring i och tittar på olika konstverk och installationer. Trots att jag nu varit där 3 gånger har jag sett nya konstverk varje gång och det finns fortfarande delar av parken jag inte sett.
 
Familjeutflykten började stereotypiskt idyllist mysigt. Vi vandrade i parken, satte oss vid sjön, åt matsäck och lyssnade på en saga som utspelade sig just vid sjön. Barnen skötte sig exemplariskt osv osv.
När vi ätit färdigt gick vi längre in i skogen och det började dugga. Ingen fara tänkte vi, det är bara en skur och dessutom skyddar träden. Men det blev inte alls bättre utan det regnade mer och mer och till slut vräkte det ner regn. Vi hittade en stig i skogen som var skyddad av träden men efter ett tag smög sig vattnet närmre och närmre och till slut rann det floder längs alla stigar. Till slut var varenda millimeter av oss drypande blöta. Men "Det är inte hur man har det utan hur man tar det" tänkte vi och fortsatte titta på konstverk ett tag till!
 
D älskade stället precis som sin mor. M var lite ver tveksam, han tyckte inte om regnet sa han. Nästa år blir det nog en revensch utflykt dit igen!

Lögnäs Gård

Semestern är till sin ända och sommaren likaså känns det som om man ska se till vädret. Jag är redo för att semestern är slut men inte riktigt det fina vädret. Lite sol till iaf kan vi väl få. Framförallt på lördag för då vankas kräftskiva.
 
När vi insåg att 4 veckors semester lfugit förbi och vi bara hade en kvar kände vi att det var dags att lägga i en växel. Det var ju så mycket vi inte hunnit med! Vi började sista veckan med ett besök på Lögnäs Gård. Väldigt mysigt ställe och barnen hade så roligt. Det är kul med ställe dä rman få gå in till djuren. D älskar djur och kan klappa i en evighet. Det fanns en hinderbana som D klättrade i flitigt och han kastade sig i lianerna på höloftet. M lullade mest omkring lite här och lite där.
 
Absolut värt ett besök eller två!

RSS 2.0