Babyshower

Igår hade jag jag en shopping och fikadejt inbokad med Detti men istället blev jag överraskad med en babyshower! 
5e i raden nu för vårt gäng, 4 blå och 1 rosa. Förhoppningsvis blir det några babyshowers till innan vi känner oss nödja=)
Jättekul att få ses hela gänget och umgås lite, händer så sällan nu för tiden! 
Tack för överraskningen, ni är bäst! 
 

Shoppingsugen

Hade inbokad dejt med Detti idag, vi skulle fika och shoppa. Det blev inte så! Något annat roligt stod på schemat istället. Kan ni gissa? Kommer inlägg imorgon när jag samlat in bilder. 
Så nu sitter jag har på kvällskvisten och får internetshoppa lite istället. Hittade detta joggingställ som jag ska klicka hem i 2 olika strlk. Ett set till D och ett set till lille M. Det ska börjas i tid med syskonmatchning!
 

Halmstad Äventyrsland

Idag har vi spenderat hela dagen på Halmstad Äventyrsland. Vi har verkligen haft en superdag!
 
Vi började med att träffa smurfologen Stina i Smurfbyn. Äventyrsmurfen hade kommit bort och vi fick hjälpa till att leta upp honom. D tyckte det var riktigt spännande!
 
Åkte även tunna på vattnet genom hela smurfbyn ungefär 75 ggr!
 
Sen gick vi vidare till Dinosaurietiden och här fick vi följa med Professor Krita och leta efter dinosaurier.
 
Vi fick också se en Piratföreställning som handlade om vem som skulle bli nästa Piratkung. Den var lite läskig tyckte D och passade nog egentligen lite äldre barn bäst.
 
Efter 5 timmar var vi vuxna så redo att åka hem och fick släpa D därifrån. Han ville bara till smurfarna en gång till, och bara till dinosaurierna en gång till, och bara stanna en liten stund till. Det var en nöjd kille som somnade i bilen innan vi ens hunnit ut ur Halmstad.

Tips på läsk

Hittade denna läsk när jag handlade på Coop senast. Var tvungen att testa den, ekologisk, tillsatsfri och sockerfri. Testade den till midsommarmaten och jag tyckte den va väldigt god! Lite som en blandning mellan cider och Sprite. Fanns även fler smaker som jag kommer testa!
\n
\n
\n
\n
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
\n


Physalis

Planterade physalisfrön i början av våren och se som den växt till sig. Jag har planterat om den i större kruka 3 gånger nu. Trodde man inte närman såg groddplantan, klenare och smalare får man leta efter. Men det trivs superbra på framsidan i detta värma väder med sol hela dagarna. 4 st physalisfrukter är på gång!






Egna korvbröd

Skrev för ett tag sen om att jag hade testat göra egnakorvbröd. Jag har justerat recepetet lite och jag tyckte detta blev bättre. Bjudit på min kräsna far också och han godkände de så kanske något att testa=)
 
(10 st)
2 dl mandelmjöl
1 dl teffmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk himalayasalt
2 teskedar äppelcidervinäger
3 dl
kokhett vatten

3 äggvitor
 
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Blanda ihop teff,mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt.
  3. Koka upp vattnet. Rör i vattnet, vinägern och äggvitorna i mjölblandningen. Vispa med elvisp 10-20 sekunder.
  4. Dela degen i 10 delar och rulla ut. Lägg på bakplåtspapper.
  5. Grädda i nedre delan av ugnen i ca 30 minuter . Låt svalna på galler. Förvara i frysen. Godast blir de om man grillar dem en stund innan servering!
 

Ystad

Våra 3 senaste dagar har spenderats i Ystad. Vi tog tåget dit söndaglunch och tåget hem efter lunch idag. Vi trivdes så bra i Kalmar förra året med bra tågförbindelser, gångavstånd till allt och litet och promenadvänligt med små barn. D har tjatat om att åka till hotell och få äta hotellfrukost så detta år blev det några dagar till Ystad. Måste väl säga att Kalmar ligger fortfarande på topplistan dock. 
 
Glad unge vid hotellfrukosten!
 
Vi checkade in isöndags på ett väldigt fräscht hotell mitt i stan. Tanken var att vi skulle promenera i stan lite men vädret var inte på vår sida (knappt under hela resan egentligen). Det regnade massor på kvällen så vi åt på restaurang sen gick vi tillbaka och mös vi på hotellrummet. 
 
 
På måndagen åkte vi till Ystad djurpark för att titta på djuren. Där var väldigt stort och lummigt och fint och väldigt lugnt. Alldeles lagom för en 4 åring.
Sista dagen tittade solen fram mellan molnen och vi strosade rundor i Ystad. Vi åkte bla deras Lilla Tåget och vi åt hemgjord glass. Dock missade vi stranden helt som ju är en stor del av Österlen. Det var inget strandväder direkt men det stör mig nu i efterhand att vi iaf inte gick dit och tittade och promenerade lite. 
 
D var helt uppjagad hela resan och tyckte allt var väldigt spännande. Jag var mest trött, haha! 
Halmstad Äventyrsland har vi också inplanerat denna semester sen får vi se om jag orkar mer utflykter eller om D får åka själv med sin pappa och jag vara hemma och vila mig.
 
 

Midsommar

Midsommar firades enligt tradition i kolonin. Det var inte lätt att hitta blommor i år till stången då det mesta var överblommat men vi plockade iaf lavendel att ta med oss.. Regnet hängde i luften när vi kom till kolonin så vi firade lite hysteriskt med att göra kransar och klä stången. Det var bara jag och D som var intresserade av att klä stången. D tyckte det var kul ett tag och virade snöret 7.000 varv på samma ställe. Sen stod jag där själv helt plötsligt. Bara jag som faktiskt tycker det är kul att klä stången? Sen hann vi dansa till tre sånger innan himlen öppnade sig.
 
När det lugnat sig var det dags för att äta midsommarmat innan himlen öppnade sig igen. Så jordgubbarna åt vi inne i stugan och lekarna fick vi strunta i i år. Det viktigaste fanns med iaf; krans, stång, dans och jordgubbar!

Gravid v 30

Dags för en liten uppdatering om graviditeten igen. Är nu i vecka 30 och har mått sådär de senaste veckorna. Har varit otrolig trött och sovit dåligt. Har ätit och ätit men det har inte känts som om jag har någon energi alls. Var hos barnmorskan förra veckan och hon tyckte jag såg väldigt påverkad och tagen ut. Det visade sig att mina järnvärden var väldigt låga så fick ta extra prover. 
Har under dessa veckorna varit extremt lättstressad och stresspåverkad. Brukar inte bli stressad och så men har känt själv att jag varit väldigt känslig. Har dessutom varit på hemskt humör och känt mig alllmänt dålig. Men allt det hänger säkert ihop med järnvärdena så nu har jag fått börja käka massa extra järntabletter.
 
Bebisen har varit väldigt aktiv (som vanligt) och levt rövare i magen dygnet runt i princip. Magen hoppas fram och tillbaka och rörelserna käns långasamma, starka och liksom "gnidiga". Fram till för 3 dagar sen. Då kände jag ingeting på hela natten och på morgonen var han helt stilla trots att jag tryckte och buffade på magen i säkert 15 min. Fick lite panik och åkte in till förslossningen för att göra ctg-kurva som såg bra ut. Bebisen höll sig sen fortsatt lugnt i  3 dagar till och vi fick gjort ett ultraljud också som visade på att allt var bra. Han har nu börjat med sina vilda starka rörelser igen, dock börjar han få lite sovrutiner inne i magen sa doktorn vilket ju är positivt!
 
Äntligen har vi även bestämt namn på den lille därinne som vi alla är nöjda med. Det passar på alla våra kriterier!
 
Magen är fortfarande liten men bebisen är precis medelstor enligt ultraljudet så större än vad D var alltså.
 
Inga direkta cravings nu heller, har bara känt att jag behöver energi hela tiden som sagt så sötsuget har väl varit rätt stort. 
 
Går in i vecka 31 imorgon och hoppas på lite positivare uppdatering nästa gång.
 
 
 

lite kallare

Vädret är fortfarande fint men något färre grader. Har planterat melon och olika gurkor på framsidan som trivs kanon i solen hela dagarna. Har även en lite physalis och minikiwis där. Ska bli spännande och se när och vad vi kan börja plocka!


Släktkalas

Idag har vi haft kalas igen. Släktkalas denna gång. Det bjöds på korvbuffe och chokladpudding. Gjorde det väldigt enkelt för mig och jag hann till och med sitta ner och prata en stund! D fick ännu mer Paw Patrol saker och har nu att roa sig med framöver. Han tyckte det var såå spännande och liite pinsamt när alla sjöng för honom. 
Då var kalasen över för i år. Tack alla som kom!
 
 

4 år och Paw Patrol

D's kalas igår var lyckat, lite hysteriskt men lyckat!
Nä rman kom och medans D tog emot alla sina gäster fick man välja en valpmask och sätta sig och färglägga sitt underlägg.
 
 
Sen serverades korv med bröd.
 
När alla hade mat i magen var det dags att hjälpa Paw Patrol valparna med olika uppdrag. Gräva efter guldpengar, rädda fiskarna, släcka eld, sortera sopor, leta bokstäver och färsta valpbrickan på Skye.
 
 
Sen sjöng vi för födelsedagsbarnet och serverade efterrätt. Orkade inget avancerat detta år så muffins med frukt blev det.
 
Innan hemgång roade sig alla med varsin kalaspåse.
 
D var så uppstissad hela dagen och helt övelrycklig hela kalaset. Han fick såå fina presenter (allt enligt temat)och roade sig med de på kvällen innan han somnade i soffan halv 7!
Tack alla som kom och förgyllde dagen!
 
 
 

Paw Patrol kalas

Sitter och kollar igenom kort från D's 4 års kalas. Kommer upp inlägg imorgon om kalaset=)
 
 

Grattis!

Grattis på 4års dagen min stora unge! Ikväll väntar våfflor till kvällsmat enligt önskemål och på söndag Paw Patrol kalas.


Nyklippt

Har ju glömt (väl?) Att visa upp nyklippta älsklingen. Denna gång vågade vi klippa ännu lite kortare. 
Från att ha vägrat frisören till att älska den. D sitter helt stilla, studerar sig i spegeln och bara njuter!



Möhippa

Igår var det äntligen dags för Saras möhippa. Fast hon redan är gift och allt så körde vi en ordentligt en ändå då hon blev sjuk när den planerades första gången.
Vi började kl 10 med att överraska henne hemma hos henne. Hon hade ingen aning om att vi skulle komma så det var kul! Hon fick en liten packningslista och sen bar det av till stan och brunch på Nellys.
 
Mätta (för mätta) och belåtna gick vi vidare till Prison Island, där man ska samla poäng i olika celler. Väldigt likt fångarna på fortet. Till skillnad från Escape room förra veckan var jag inte alls förtjust i Prison Island. Sara tyckte om det däremnot och det är ju huvudsaken!
 
Dagen/kvälllen avslutades hemma hos mig i trädgården med lite lekar och massa god mat. Så mycket att vi inte ens plockade fram efterrätten!
 
Väldigt lyckad dag tyckte iaf jag och förhoppningsvis Sara också!

RSS 2.0