Midsommar

Midsommar firades enligt tradition i kolonin. Det var inte lätt att hitta blommor i år till stången då det mesta var överblommat men vi plockade iaf lavendel att ta med oss.. Regnet hängde i luften när vi kom till kolonin så vi firade lite hysteriskt med att göra kransar och klä stången. Det var bara jag och D som var intresserade av att klä stången. D tyckte det var kul ett tag och virade snöret 7.000 varv på samma ställe. Sen stod jag där själv helt plötsligt. Bara jag som faktiskt tycker det är kul att klä stången? Sen hann vi dansa till tre sånger innan himlen öppnade sig.
 
När det lugnat sig var det dags för att äta midsommarmat innan himlen öppnade sig igen. Så jordgubbarna åt vi inne i stugan och lekarna fick vi strunta i i år. Det viktigaste fanns med iaf; krans, stång, dans och jordgubbar!

Gravid v 30

Dags för en liten uppdatering om graviditeten igen. Är nu i vecka 30 och har mått sådär de senaste veckorna. Har varit otrolig trött och sovit dåligt. Har ätit och ätit men det har inte känts som om jag har någon energi alls. Var hos barnmorskan förra veckan och hon tyckte jag såg väldigt påverkad och tagen ut. Det visade sig att mina järnvärden var väldigt låga så fick ta extra prover. 
Har under dessa veckorna varit extremt lättstressad och stresspåverkad. Brukar inte bli stressad och så men har känt själv att jag varit väldigt känslig. Har dessutom varit på hemskt humör och känt mig alllmänt dålig. Men allt det hänger säkert ihop med järnvärdena så nu har jag fått börja käka massa extra järntabletter.
 
Bebisen har varit väldigt aktiv (som vanligt) och levt rövare i magen dygnet runt i princip. Magen hoppas fram och tillbaka och rörelserna käns långasamma, starka och liksom "gnidiga". Fram till för 3 dagar sen. Då kände jag ingeting på hela natten och på morgonen var han helt stilla trots att jag tryckte och buffade på magen i säkert 15 min. Fick lite panik och åkte in till förslossningen för att göra ctg-kurva som såg bra ut. Bebisen höll sig sen fortsatt lugnt i  3 dagar till och vi fick gjort ett ultraljud också som visade på att allt var bra. Han har nu börjat med sina vilda starka rörelser igen, dock börjar han få lite sovrutiner inne i magen sa doktorn vilket ju är positivt!
 
Äntligen har vi även bestämt namn på den lille därinne som vi alla är nöjda med. Det passar på alla våra kriterier!
 
Magen är fortfarande liten men bebisen är precis medelstor enligt ultraljudet så större än vad D var alltså.
 
Inga direkta cravings nu heller, har bara känt att jag behöver energi hela tiden som sagt så sötsuget har väl varit rätt stort. 
 
Går in i vecka 31 imorgon och hoppas på lite positivare uppdatering nästa gång.
 
 
 

lite kallare

Vädret är fortfarande fint men något färre grader. Har planterat melon och olika gurkor på framsidan som trivs kanon i solen hela dagarna. Har även en lite physalis och minikiwis där. Ska bli spännande och se när och vad vi kan börja plocka!


Släktkalas

Idag har vi haft kalas igen. Släktkalas denna gång. Det bjöds på korvbuffe och chokladpudding. Gjorde det väldigt enkelt för mig och jag hann till och med sitta ner och prata en stund! D fick ännu mer Paw Patrol saker och har nu att roa sig med framöver. Han tyckte det var såå spännande och liite pinsamt när alla sjöng för honom. 
Då var kalasen över för i år. Tack alla som kom!
 
 

4 år och Paw Patrol

D's kalas igår var lyckat, lite hysteriskt men lyckat!
Nä rman kom och medans D tog emot alla sina gäster fick man välja en valpmask och sätta sig och färglägga sitt underlägg.
 
 
Sen serverades korv med bröd.
 
När alla hade mat i magen var det dags att hjälpa Paw Patrol valparna med olika uppdrag. Gräva efter guldpengar, rädda fiskarna, släcka eld, sortera sopor, leta bokstäver och färsta valpbrickan på Skye.
 
 
Sen sjöng vi för födelsedagsbarnet och serverade efterrätt. Orkade inget avancerat detta år så muffins med frukt blev det.
 
Innan hemgång roade sig alla med varsin kalaspåse.
 
D var så uppstissad hela dagen och helt övelrycklig hela kalaset. Han fick såå fina presenter (allt enligt temat)och roade sig med de på kvällen innan han somnade i soffan halv 7!
Tack alla som kom och förgyllde dagen!
 
 
 

Paw Patrol kalas

Sitter och kollar igenom kort från D's 4 års kalas. Kommer upp inlägg imorgon om kalaset=)
 
 

Grattis!

Grattis på 4års dagen min stora unge! Ikväll väntar våfflor till kvällsmat enligt önskemål och på söndag Paw Patrol kalas.


Nyklippt

Har ju glömt (väl?) Att visa upp nyklippta älsklingen. Denna gång vågade vi klippa ännu lite kortare. 
Från att ha vägrat frisören till att älska den. D sitter helt stilla, studerar sig i spegeln och bara njuter!Möhippa

Igår var det äntligen dags för Saras möhippa. Fast hon redan är gift och allt så körde vi en ordentligt en ändå då hon blev sjuk när den planerades första gången.
Vi började kl 10 med att överraska henne hemma hos henne. Hon hade ingen aning om att vi skulle komma så det var kul! Hon fick en liten packningslista och sen bar det av till stan och brunch på Nellys.
 
Mätta (för mätta) och belåtna gick vi vidare till Prison Island, där man ska samla poäng i olika celler. Väldigt likt fångarna på fortet. Till skillnad från Escape room förra veckan var jag inte alls förtjust i Prison Island. Sara tyckte om det däremnot och det är ju huvudsaken!
 
Dagen/kvälllen avslutades hemma hos mig i trädgården med lite lekar och massa god mat. Så mycket att vi inte ens plockade fram efterrätten!
 
Väldigt lyckad dag tyckte iaf jag och förhoppningsvis Sara också!

RSS 2.0