On da Juggefest i Göteborg - Del 2

Förberedelserna och förfesten på hotellrummet är i full gång.
 
Före smink, platttång, volymtång, locktång, spray, mousse, och tighta kläder.
Färdiga!
 
Före Jäger...
...efter Jäger.
 
Äntligen på festen. Dags att dansa, sjunga och dricka två drinkar på samma gång!?
 
Fotodags med Dara Bubamara! (Tyvärr var det lite divafasoner som kom fram under kvällen när hon bestämde sig för att bara sjunga sin första omgång. Tanja är mycket besviken och vet inte om hon kan ha kvar en divig Dara som favorit)
 
Efter ett roligt dygn i Göteborg avslutade vi helgen på ett roligt sätt. Shopping på Ullared! (Vi ser rätt pigga och glada ut va?)

On da Juggefest i Göteborg

Då var vi hemkomna från vår tjejhelg i Göteborg.
 
Helgen började vid 13 i lördags. I bilen upp lyssnade vi på Dara och var riktigt uppspelta.
 
Framme i Göteborg checkade vi in på Scandic Crown och vårt minimala rum.
 
Sen var det dags för kvällsmat på restaurang The Golden Days. Riktigt god mat. Mätta och belåtna begav vi oss tillbaka till hotellet igen.
 
Dags att hoppa i partyoutfiten. Förfesten kan börja!
 
Fortsättning följer...

Sportlov

Denna vecka är det Sportlov och jag tog ledigt igår och har långhelg.
Igår var jag och D hemma hos Detti och Marino. Vi gick en promenad till Jordbodalen och lekte lite. Sen åt vi lunch hemma hos Detti och lekte lite till. D vägrade gå hem, Marinos leksaker är ju mycket roligare än hans egna!


Idag kommer Sofia med döttrar hit och hälsar på!

Paaartyyy!

I helgen är det dags. Tjejgänget ska åka till Göteborg på en tjejhelg. Vi ska gå på juggefest, sova på hotel och shoppa. Det är Tanjas favoritartist som spelar och vi är taggade till max!
Väskorna ska packas i veckan och vi har kommit fram till att vi behöver minst 4 outfits var. Can't wait!

HockeyWives

Fick höra av en läsare att det fanns en serie som heter HockeyWives. Denna serien var jag tvungen att ta en titt på. Hallå, hockey och housewives liksom?!
Har nu sett en 5-6 avsnitt och får väl bedöma den lite. Det är inte alls i stil med Housewives - serierna. Det är en väldigt drama-fri serier tycker jag. Nästan mer som en dokumentär-serie om hockeyfruarnas liv. 
Fruarna känner varandra genom att deras män har spelat i samma lag någon gång men nu är dom alla utspridda över hela USA.
Det är väldigt många fruar med i serien så det tar ett tag innan man kan hålla reda på dom.
Har iaf fått en favorit bland fruarna. Tiffany heter hon och är rätt rolig. Hon är rätt omedveten om hur folk omkring henne känner och är brutalt ärlig. Samtidigt tar hon inte åt sig om någon säger nått okänsligt till henne. Hon tycker bara dom är dumma i huvudet då haha.
Just nu har jag lite serier på schemat så jag fortsätter nog kolla lite till på HockeyWives.

Renovera kök

I vårt nyköpta hus är mycket i fint skick, det krävs lite målarfärg i några av rummen annars är vi helnöjda.
Köket däremot är en annan femma. Det ska vi totalrenovera. Var iväg på Ikea idag för att titta vad som fanns och få lite känsla över hur man vill ha det. Har suttit hela kvällen och klurat och räknat och pusslat. Det krävs en hel del tankeverksamhet för att få ihop det. Har nog inte kommit fram till något vettigt egentligen men denna bild är iaf lite vad jag inspireras av för tillfället.
 
Vitt, stilrent, klassiskt och enkelt.
(Dock känns det opraktiskt att ha ugnen till vänster. Snyggt som tusan med vitrinskåp men ännu en opraktiskt sak.)
 
Någon av er som har renoverat kök och har några kloka tankar att komma med?

Ett litet makeri

I lördagskväll (bara ett par timmar innan kräkssjukan stormade in genom dörren) träffade jag tjejerna på stan för en bit mat och en drink. Första gången vi lyckades hitta ett datum där vi alla kunde! Vi åt pizza på Ett Litet Makeri, drack lite cider och pratade. Det var en mysig men liten och lugn restaurang så efter ett par timmar gick vi vidare för en drink på Aptit.
Är helnöjd med kvällen och sällskapet! Som tur var klarade sig alla undan mina baciller. Ni kan tror att samvetet gnagde på natten här hemma sen.

Äntligen

Äntligen börjar vi se ljuset i tunneln här hemma. D började kräkas i tisdagskväll, i torsdagskväll var det mannens tur och i lördagskväll åkte jag på kräksjukan och fick dessutom en förkylning ovanpå allt.
 
D kräktes som sagt i tisdagskväll när han skulle lägga sig. Han hade väldigt svårt att komma till ro och sen helt plötsligt kom det. Han blev väldigt ledsen först. När vi gick in i duschen för att duscha av honom pratade vi om vad som hänt, han lugnade sig och verkade förstå. Jag berättade att behöver man kräka kan man kräka i spannen. Vi bäddade på en madrass på golvet till honom och ställde spannen sidan om. I en timme sprang fram och tillbaka mellan spannen och madrassen och sa "käka" (kräka.) Inte en enda gång kom det utanför! Visserligen kräktes han inte varje gång men jag blev ändå stolt över hur duktig han var!
 
Vi är fortfarande lite påverkade här hemma och D's mage är fortfarande inte helt ok. Men som sagt vi ser ljuset i tunneln!
 

Sjukstuga

Det är sjukstuga här hemma hos oss och folk kräker till höger och vänster. Återkommer!
 

Veckans rutiner

Med det nya året kom nya rutiner. Förra året gick D 15 h / veckan på förskolan men from och med jan blev det längre dagar.
Jag jobbar 75% just nu och är för tillfället ledig på fredagar, vilket D då också är så klart. Vi har försökt pussla så att D ska få så korta dagar som möjligt på förskolan och det bästa lyckades få ihop var 7,5 timme om dagen 4 dagar i veckan. Varannan dag lämnar jag och varannan dag hämtar jag.
Jag har extremt dåligt samvete och tycker det är hemskt att lämna bort honom så mycket. 4 dagar i veckan träffar han sina förskolefröknar mer än sina föräldrar! Egentligen tror jag inte att han lider av det speciellt. Han är alltid glad när vi lämnar och hämtar. Jag vet att han trivs som fisken i vattnet på förskolan när han får diska, riva morötter, dela banan och pyssla med andra hushållssysslor. Men samvetet gnager ändå!
Vår lediga fredag är D's dag. Vi gör vad han vill och behöver. De första veckorna ville han bara vara hemma och leka med sina saker. Han ville inte ens gå till lekplatsen. Men vecka för vecka har han börjat blir lite mer rastlös här hemma så nu är tanken att vi ska försöka hitta på något roligt när vi är lediga, bara han och jag.

Köpa hus

Vi är nu stolta husägare!
Har känt ett tag att det börjar bli lite trångt här hemma i våra 3a. Har även känt att en trädgård är något jag längtar efter!
För ett par månader sen började vi titta lite smått på hus. Våra krav var att vi ville bo kvar i vårt område, det skulle vara 4 rum och kök och en liten trädgård, extra pluspoäng om det var ett radhus och inte för mycket hus liksom och om det fanns en "grovingång" och "grovhall" eller vad man ska kalla det.
I fredags var vi på visning och idag skrev vi papper. Snabba puckar här. Kan inte visa några bilder då huset inte låg som annons, ni får vänta till vi får tillgång till huset i maj.
Den som väntar på något gott!
 

The Big Short

Denna film är svårt att sammanfatta då den innerhåller många komplicerade delar men jag försöker!
 
The Big Short bygger på en verklig händelse. Filmen handlar om vad som utlöste den stora finanskrisen i Usa 2007/2008. Den förklarar varför och hur bostadsmarknaden och bostadslånsmarknaden kunde krasha, trots att det sas att det var osannolikt.
 
Michael Burry jobbar med fonder. Han har aschbergers syndrome och läser igenom alla tusentals papper om Bolån och bostadmarknanden. Han upptäcker att det bara är en bubbla och tror att denna bubbla kommer spricka. Han bestämmer sig för att gå till bankerna och satsa flera miljoner på att den spricker trots att detta aldrig hänt i USAs histora. Mark Baum, Jared Vennet och Charlie Geller får höras talas om detta och bestämmer sig för att även dom satsa mot bostadsbubblan. Spricker den blir dom alla rika!
 
Detta är som sagt en film som handlar om banker, Wall Street, siffror och nummer. Men trots att det låter väldigt tråkigt så var det riktigt spännande. Kom på mig själv flera gånger under filmen med att verkligen vara koncentrerad och tänka "detta är så spännade!"
Filmen är riktigt bra gjord och trots dess svåra innehåll så förstod man verkligen vad det var som hände. Alla svåra bank-termer förklaras pedagogiskt och logiskt.
 
Det var en riktigt bra film som jag verkligen tyckte om, men den tog på krafterna. Efteråt var helt slut, lite deprimerad och kände mig tom. Det är en väldigt korrupt värld vi lever i!
 

BioDate

Igårkväll var jag coh mannen iväg på en liten bio-date. Vi såg filmen The Big Short, som jag envisades med att kalla The Hot Shot av någon anledning. Det var en riktigt bra film, rescension kommer sen.
Älskar bio och längtar till våra nya biograf här i Helsingborg är färdigbyggd.
Så här avslappnat sitter jag alltid på bion ;)

Nått stort

Det är nått stort på gång här hemma! All fokus har legat på detta och bloggen har tyvärr blivit lidande. Vill inte skriva ut något förrän på måndag då det fortfarande inte är riktigt 100. Tyvärr blir bloggen lidande lite men måndag kväll lovar jag att avslöja vad som är på gång!
 

Vad händer?

Var ett tag sen jag skrev något lite mer "personligare" inlägg här på bloggen känns det som. Det beror nog på att det inte händer mycket just nu. Lämning och hämtning på dagis, jobba, jobba, hem och laga mat, förbereda för nästa dag och sen stupa i säng Kanske inte så kul att höra om det varje dag?
Har försökt ägna lite mindre tid åt datorn senaste veckan, vill så gärna börjar läsa igen! Jag älskar att läsa men har inte läst ordentligt på över 1 år. Hittade gamla böcker i källaren som jag har börjat läsa lite smått.
Sen är jag allmänt trött på att känna mig ful och tråkig! haha Jag saknar mina klackar! Har ju inget jobb där man gå finklädd direkt och där spenderar man ju störst del av sin tid. Sen är det denna årstid då man är blek och allmänt dassig. Men i slutet av februari ska jag iaf få vara snygg en hel helg. Tjejgänget har storartade planer. Mer om det längre fram!
Lite uppdatering från mig så här på kvällskvisten!
 

Malmö Museer

I lördags åkte vi på en liten utflykt till Malmö Museer. Det var det fler som gjorde då det tydligen var gratis inträde just i lördags.
Tanken var att D skulle sova lunch i bilen på väg ner men det gick väl lite sisådär då han vaknade efter 30 min. Så det var en trött kille vi släpade omkring på museer resten av eftermiddagen. (När D är trött kan han inte vara stilla 1 sekund, han lyssnar inte och är bara allmänt speedad. Perfekt för museum!)
 
Trots en speedad snart 2åring hade vi en mysig eftermiddag. Vi tittade på dinousaurier och fiskar på Slottsholmen och åt pannkakor till mellis och lekte i lekrummet på Tekniska Museet. Sen somnade både jag och D gott i bilen på vägen hem!
 
Såg här såg de flesta korten ut. Inte stilla tillräckligt länge för att hamna på bild:)

RSS 2.0