I valet och kvalet

Juli månad är snart slut, höstjackan är inköp så då är det hög tid att börja kolla efter vinterkläder så klart! Tänkte köpa på mig ett fodrat regnställ, vinteroverall och vinterjacka med byxor. Väldigt många anledningar att åka till Ullared ju ;)
Hur som haver har jag hittat två st fina på nätet. Får se om jag kan hålla mig tills det blir dags för Ullared eller om jag klickar hem nån av dom tidigare.
I den vänstra syns han ju väldigt bra men den högra har skinnarmar! Så coolt:)

Eko under armarna

Bestämde mig för ett tag sen att sluta med vanlig "giftig" deodorant och köpa en giftfri ekologiskt istället. Läste några artiklar online och sen var det kört. Deodoranter innehåller bla annat mycket aluminium som forskning visar bidrar till bla cancer och nervskador.
 
Jag har nu provat två st olika och omdömena och pris varierar väldigt.
 
Vi började med den billigaste varianten först. Från märket Urtekram och kostade cirka 40 kr. Du kan likabra skänka bort dina pengar och gå utan deodorant för denna var totalt värdelös! Den blev bara klibbigt under armarna och hjälpte inte alls möt svettningar.

Så kommer vi då till den dyra varianten från Dr Hauschka som kostade cirka 120 kr. (Hur dyrt är inte det?). MEN denna var faktiskt bra. Luktar starkt när du tar på den men gör sitt jobb!
Nästa gång blir det till att prova något annat märke. 125 kr är rätt mycket, spciellt om det finns bra biligare varianter där ute.

Redo för hösten

Köpte nya höstskor till D i Gdansk. Igår när jag gick inom HM för att köpa strumpor sprang jag på en matchande höstjacka. Check, den tar vi! Så nu är han redo för hösten!

Tekniska musset

I går visade väderprognposerna regn, precis som alla andra dagar så vi åkte hela vägen till Malmö och Sjöfartens hus eller Tekniska museet som det också heter. Verkligen ett ställe jag kan rekomendera. Väldigt barnvänligt, för alla åldrar. Man får provsitta och testa en massa saker där. Sen finns det ett stort lekrum med havstema att leka i och ett rum att äta medhavd matsäck. Verkligen perfekt en regning dag! Skulle det sen spricka upp finns ligger det en stor park precis sidan om. Mitt ändå klagomål är att det var väldigt väldigt varmt därinne och rätt dålig luft!


Jordgubbsplock

För några dagar sen åkte vi till Bårslöv för att plocka jordgubbar. När vi kom dit visade sig att det var sista dagen så det var gratis. Tyvärr var det väldigt många mögliga och ruttna jordgubbar så vi tyckte inte det var lönt att plocka och ta med sig hem. Men det viktigaste var att D fick plocka och äta tills han storknande. Och det gjorde han! Han blev en hajare på att dra ordetnligt i jordgubben så att den lossnade, att ta bort det gröna var lite svårare, men han försökte!

Kalasfin

Oj oj oj, vilket väder vi vaknade upp till idag! Tar gärna emot tips på saker att hitta på idag. Hade bestämt mig för att åka och låna böcker på biblioteket men där är ju tydligen stängt!
 
Igår var det inget roligt väder heller men Milton hade 1-års kalas så vi hade kul ändå. Vi åt korv med börd och väldigt väldigt god hemmagjord glass. Barnen lekte fint och dom var alla helt slut efteråt.
 
Mammas lilla älskling hade skjorta på sig dagen till ära.

Gdansk - Dag 2

På måndags morgonen var vädret fortfarande lite sisådär så vi bestämde oss för att börja dagen med en tur till shoppingcentert Baltycka. Där spenderade vi några timmar. Sara fyndade en del men jag gick minsann därifrån tomhänt!
 
När vi var färdiga tittade solen fram mellan molnen så det var dags att bege sig in till Gamla stan igen. Vi satte oss på en supermysig uteservering och åt underbart god chokladmousse.
 
Efter ytterligare lite strosande var vi hungriga igen. Denna gång var det god kyckling och pommes vi åt. Mätta och belåtna begav vi oss tillbaka till hotellet för att packa och fixa. Klockan skulle nämligen ringa redan kl 3.15 följande natt, då hämtades vi vår frukostpåse och begav oss till flygplatsen
Jag tyckte verkligen om Gdansk. Det var lugnt och skönt. Bra shopping och vårt hotell var superbra! Kort flygtur och lätt att ta sig från flygplatsen. Det var väldigt barnvänligt överallt. Nästa år blir det kanske en liten tur dit med familjen?

Skånes djurpark

Idag har vi spenderat hela dagen på Skånes Djurpark. D är väldigt, väldigt förtjust i djur så vår semester består av djur, djur och djur. Och jag som inte gillar djur! haha
 
Vi åkte iaf hemifrån så vi var där till öppning. Sen gick vi hela långa rundan och tittade på alla djuren. D hade nog önskat att dom var lite närmre så han kunde mata och klappa dom!
 
Vi stannade för mysiga fika och lunchpauser.
 
Sist kom vi till Barnens Zoo där vi fick gå in till fåren och klappa dom. D klappade så fint så!

Gdansk - Dag 1 - Del 2

Efter en sen frukost eller tidigt brunch på hotellet kunde jag inte hålla mig längre. Terranova, here we come! Det blev en del shoppat, till både mammor och barn. Nöjda efter shoppingen var det dags för lite seightseeing i Gamla stan.
Vi började med att gå upp i gamla klocktornet. Det stod 66 steg men det fortsatte efter det med minst 100 till. Vi kom högre och högre upp och det blev läskigare och läskigare. Till slut var vi högst upp och kunde se ut över hela Gamla stan, och vårt hotell dessutom.
 
(Här hade en selfiestick inte varit fel. Har funderat på att köpa en ett tag nu...)
 
Sen fortsatte vi strosa rundor i lugna och sköna Gdansk och var tillbaka på hotellet lagom tills himlen öppnade sig och regent öste ner. Vi stannade på hotellet och åt middag på restaurangen där. Lagom lång bit att gå i våra klackar.

Djurparken i Helsingborg

Idag åkte vi på utflykt till Helsingborgs Djurpark. Har hört mycket bra om den så tänkte att det var värt ett besök. Och visst var där fint, men 140 kr i inträde tyckte jag var alldeles för mycket. Parken är rätt liten och man går igenom hela på nån timme, lite väl dyrt tyckte jag. Men D var iaf nöjd och hade kul. Han var helt exalterad över alla djuren och klappade och matade.


Ghetto Fabulous i Gdansk


Gdansk - Dag 1 - Del 1

Resan började väl sisådär. Det blev krångel redan vid incheckning. Mitt handbagage var för stort för Wizz-Airs regler och personalen var väldigt snabba med att skicka iväg Saras väska så att jag inte skulle kunna packa i den. Så där stod vi med mina saker i en för stor väska som skulle kosta 400 kr att ta ombord. Som tur var fick alla sakerna plats i en ryggsäck, så det löste sig men humöret var ju inte på topp efter detta.
Nu kunde det ju bara bli bättre efter detta och det blev det!
Solen sken när vi kom fram och att ta sig från flygplatsen in till centrum var väldigt smidigt.
 
Har aldrig varit på resande fot med bara en liten ryggsäck innan!
 
Framme vid hotellet blev det bara bättre och bättre. Mecure var ett stort, fräsch hotell med lite lyxkänsla som dessutom låg tvärs över gatan från Terranova, min favoritaffär.
Vid incheckning fick vi sen veta att vi hade blivit utvalda för en gratis uppgradering. Såå spännande! Vi såg framför oss en riktigt svit! Men riktigt så blev det inte. Väl uppe på rummet förstod vi inte riktigt vad uppgraderingen gick ut på, förutom gratis dricka då och en underbar utsikt!
Fortsättning följer...

hemma igen

Nu var vi hemma igen efter vår lilla weekend. Bloggar ordentligt ikväll!
 

Playdejt

Idag spenderade vi förmiddagen i stan med Sara och Milton. Vi hade lite ärenden att uträtta inför resan.Vi passade även på att leka lite och ha picknick så klart i det fina vädret. Får se vad eftermiddagen har att bjuda på. En trött liten D iaf lär det nog vara då han vakande upp mitt i sin middagslur och ville inte somna om!

Picknick inne

Idag möttes vi upp hemma hos Detti för lite grillning och lek. Lek blev det men det var värre med grillningen. Vädret var inget roligt så vi bestämde oss för att använda spisen istället och äta inne. Vi spexade till det lite med att äta på golvet, inget grillat men picknick blev det iaf!
 
D och Bella var riktiga BFFs idag och när vi vuxna vände ryggen till bestämde de sig för att det var mycket mysigare att äta från samma tallrik. D passade även på att mata Bella lite. Allt vuxna gör, gör D.

Mys med svägerskan

Idag hade vi en riktigt mysdag med Detti och Marino. Egentligen gjorde vi inget speciellt: fikade, lekte på lekplatsen, promenerade och åt lunch i det gröna. Men det blir lite extra speciellt när solen skiner och både barn och mammor är glada.
 
Nu står valet mellan att välja ut kläder inför Gdansk-resan eller serie-tittande i soffan. Hmm=

Gdansk here we come!

Vad va nu det där roliga som jag och Sara gjorde i stan då? Jo vi bokade en liten minisemester! 2 hela dagar i Gdansk ska vi unna oss minsann. För 3 år sen åkte vi till regniga men fina Wien. Där bjöds vi på shopping, seightseeing och en massa regn så klart.
Så nu 3 år senare är det alltså Gdansk i Polen som står på tur. Ska bli kul!

Spännande

Igår var det väder som kunde liknas lite vid sommar väder så vi passade på att åka till Pålsjö skog för lite lek och matning av ankorna. D och pappa skötte ankmatningen medans jag höll mig på behagligt avstånd. Är inte vidare förtjust i fjäderfän.
 
Idag mötte vi upp Sara tidigt i stan. Det blev en fika och något annat väldigt kul hann vi ockås med men det får ni läsa om i nästa inlägg inlägg minsann.

Väla, getter och köptstopp

Idag började vi denna lördag med en tur till Väla. Det var barnfria gänget som shoppade alldeles för mycket. En fika hann vi också med innan vi åkte hem till våra små gullpluttar.
 
På eftermiddagen åkte hela familjen till Hembygdsparken i Ängelholm. D fastnade vid en get som han matade och matade och matade. Geten var gravid så den var passande nog hur hungrig som helst.

Ekologiskt eller inte?

Har ni sett denna reklamen som kom för ett tag sen? Coop har gjort en undersökning om kemikalier i kroppen.
Denna familj åt inte ekologisk mat och då hittade man massa spår av bekämpningsmedel och insektsmedel i deras urin. I 2 veckor åt dom sen bara ekologiskt mat och efter dom två veckorna var nästan alla kemikalier borta!
Tänk att det kan vara så enkelt!

Jurassic World

Jurassic World utspelar sig 20 år efter Jurassic Park. Jurassic World är nu öppen för allmänheten och John Hammonds dröm om ett nöjesfält med dinosaurier har äntligen blivit verklighet. Men det är 2015 och vanliga dinosaurier imponerar inte längre och ledningen måste komma med något nytt. De genmanipulerar därför fram en ny art Indominus Rex, för att hålla folks intresse uppe. Indominus Rex är större, smartare och farligare än alla andra. Så smart att han lyckas fly från sin inhägnad och är på väg rakt mot nöjesparken med 22.000 besökare.
2 av besökarna är chefen Clarie's systersöner, Gray och Zach. När kaos bryter ut är pojkarna ute på en rundtur mitt bland dinosaurierna och blir dom första att stöta på Indominus Rex.
 
Jag tyckte faktiskt filmen var riktigt bra. Jag hade inte förväntat mig det då det inte riktigt är min genre. Den var väldigt spännade och tack vare 3D så var den lätt att leva sin in i. Min favortdel var när man fick se parken och de olika områdena där. Det var häftig känsla och man ville liksom vara där, till en början iaf.
Sen tyckte jag det var kul att det fanns lite referenser till Jurassic Park. Då blir man blir nostalgisk!
Absolut värd att se!

Fullt upp

Igår hade vi fullt och och mycket att göra hela dagen.
Vi började tidigt med att åka hem till Selma så barnen kunde leka lite och vi vuxna kunde skvallra lite. Till lunch blev det grillad korv och majskolvar. Mums! När det var dags för D att sova lunch åkte vi hem och sov båda två. D i sängen och jag i solstolen på balkongen.
På eftermiddagen åkte vi iväg hela familjen för lite 1-års firande. Kom hem sent och gick och la oss direkt.
Idag ska vi träffa Detti och Marino. Det blir till att plocka med sig regnställ minsann!
 

Plastfritt och giftfritt

Vi håller på att renovera köket. Nja inte renovera men rensa det från plast. Det första man märker när man börjar titta rundor på annat alternativ än plast är hur dyrt allting är. MEN det behöver fakstikt inte bli så himla dyrt ändå.
 
Istället för plastlådor till maten har vi köpt glaslådor på IKEA. Lite dyrare än vanliga i plast men inte superdyra som glaslådor är på andra ställen.
Stekspadar, slevar och annat till matlagningen köpte jag nytt i Ullared sist vi var där. Där kostade det inte många kronor.
 
D's barnmatsburkar diskas och återanvänds till att förvara fruktbitar eller D's lunch i.
 
PET-flaskorna med vatten har bytt ut till glasflaskor som en gång innehöll froosh. Dessutom är froosh 100% frukt så man behöver ju inte hälla utt innehållet för att komma åt flaskan ;)
För mindre än ett år sen hade jag aldrig brytt mig om jag använde plastredskap eller träredskap till matlagningen. Men än en gång nu när jag vet hur mycket gifter det finns i plast kan jag bara inte låta bli att se hur giftet flödar in i min mat varje gång jag står där vid spisen. (Haha överdrivet jag vet, men det är sant! Jag har väl livlig fantasi eller nått?)
Precis som jag inte tänkte på att jag en gång använde plast tänker jag inte så mycket på att jag nu använder trä,glas eller rostfritt stål istället. Man vänjer sig snabbt!

En varm sommardag

Idag har det varit sommar på riktigt. En sån varm sommar dag när allt annat än att ligga på stranden är plågsamt. Vi började dagen tidiigt med att åka till stranden innan det blev för varmt. D tyckte det var sådär kul att bada med sin UV-dräkt. Vi stannade nån timme eller två sen åkte vi hem för att fortsätta bada i baljan på balkongen i skuggan. D badade och mamma solade så gått det gick.
 
Kvällen spenderades i skogsdungen i närheten där vi grillade och lekte. Sommar, sommar!

Fint på balkongen

Varje vår/sommar har vi pratat om att vi borde göra lite fint på balkongen så att det går att vara där ute lite mer. Men varje år har sommaren varit över innan vi har börjat. MEN i år blev det gjort minsann. Det är inte riktigt färdig. Vi har en gammal balkong med konstiga mått så vi behöver såga till vissa plattor för att dom ska passa. Sen så!
Nu kan vi ha balkong dörren öppen och D kan springa in och ut utan att bli smustig eller förfrysa sina små fötter mot betongen.
Och då har jag ju så klart passat på att odla lite också. Tomatplanta, gurkplanta och björnbärsplanta står på rad på balkongen. Det har redan börjat bli massa björnbär. Ska bli kul sen när dom är mogna och D ska få plocka dom!

Bloggpaus..

Som ni märkt så är det väldigt tyst från min sida.. jag hinner inte blogga mycket nu.. så jag tar en bloggpaus..

/Selma

Sjukling

Igår träffade vi Detti och Marino i stan för en liten playdate men D var inte riktigt sig själv så när vi kom hem tog vi tempen och och mycket riktigt, den var 39,2. Stackaren var så ynklig och dan! Idag är den nere på 38, 2 och han är relativt pigg så det går på rätt håll iaf.
Detta är första gången D har feber i hela sitt liv. Han har haft förhöjd temp ett par gånger, typ 37,5 men aldrig mer än så. Så typiskt att stackren blev sjuk just nu. Hade planer på att åka till stranden med honom vilket jag tror att han hade älskat! Som tur är ska det fina vädret hålla i sig hela veckan så vi hinner nog med stranden ändå!

I mina coola sandaler


RSS 2.0