2dre advent

Har nog bakat lussebullar 5 gånger nu och i söndags blev de extra goda. Degen jäste nästan över skålen!


På kvällen hade vi adventsmys och tittade på Kalle Anka. D skrattade så han kiknade.
Nästa advent klär vi julgranen.
En julsaga

Idag har vi tankat lite julstämning. Jag och D och mormor var och såg En julsaga på Stadsteatern. En julsaga är min absoluta favoritberättelse och fast D är i minsta laget var vi bara tvugna att gå.
Vi hade förberett hela veckan med att se historien på film, läsa böcker och leka så D hade ordentlig koll på historien och det var nog tur för det var rätt svårt tal. D hängde med hyffsat och satt fint och tittade och tyckte det var kul att gå på teater.
Jag och mamma tyckte pjäsen var bra om än något seg och utdragen emellanåt. Första scenen varade i över 20 min med massa monologer typ. 
Jag är ändå nöjd med dagen som hade mysfaktor och julstämning på hög nivå!


Liten tomte

 

Lille M - 4 månader

Lille M är nu 4 månader. Jag vet inte vad han väger och hur lång han är då vår BVC-tid blev inställd. Han har iaf strlk 68-74 i kläder.
 
 
 är fortfarande lika glad och nöjd med livet oavsett om du lägger honom på golvet, i babygymmet eller i babysittern. Han gillar att ligga och titta på storebror när han härjar runt.
Han har lärt sig att rulla från rygg till sidan, dock bara åt höger. Han är äntligen stark i nacken och får upp huvudet riktigt bra under nackträningen.
 
M är väldigt intresserad av sina händer och stoppar dom gärna långt ner i halsen. Han har börjat fatta att man kan använda dom för att greppa saker.

M har börjat få lite smakportioner här hemma och gapar redan stort när han ser skeden. Morot, potatis, gröt och lite olika frukter har han fått prova. Hade han fått bestämma hade han nog ätit hur mycket som helst men vi tar det lite lugnt för att kolla så magen hänger med.
 
På nätterna sover M sådär. Han vaknar varje till varann timme och eftersom han verkar ha bestämt sig angånde nappen att den inte är något att ha så är det bara amma som gäller. Dock fortsätter vi prova oss fram med olika sorters nappar. Ibalnd funkar det, ibalnd inte. Han är iaf glad för sin snuttefilt och gosar gärna med den i sin babysitter.
 
 

Julen är på väg

December är här och vi har börjat jula här hemma. Julkläderna är framplockade, granen står och lyser mysigt på kvällen och första advents fikan är avklarad.
Kom på att vi inte har någon adventsljusstake så jag ch D fick pyssla ihop en lite snabbt till fikat idag.
 
Kompisar med barn kom över för adventsfika och lite pyssel och massa lek. Serverade bla saltycaramel - dadlar och de var så goda! Lussebullar, pepparkakor, clementiner och nötter fanns också så klart. Hade bakat pepparkaksmuffins på svarta bönor men läste fel i receptet så tog dubbelt så mycket bönor. Jag och Julija åt och var glada men de andra tyckte väl inte riktigt som vi. Nästa gång får jag ta rättmängd bönor!
 
Årets jultröja - FabYULEous. Väldigt Tanja!
 
December fortsätter och vi ska hinna med en massa mer juligt!

Massa att ta igen

Oj oj så efter jag ligger med bloggen. Har en del att skriva om men desto mindre tid. Så fort jag får tid borde det komma upp en del inlägg här, piratkalas, Black friday, julförberedelser och lite annat. 
Håll tummar för lite extra datortid framöver!


RSS 2.0