Chokladmuffins

Fredagskvällen är här och med det fredagsmys! Tänkte bara tipsa om jättegoda sockerfri aoch glutenfria chokladmuffins. 
 
Ingredienser:
ca 10 st urkärnade färska dadlar
3 ägg
3 msk kokosolja
1 dl hasselnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kakao
1 nypa salt
 
Mixa dadlar, ägg och kokosolja med mixer. Tillsätt torra ingredienser och blanda. Klicka ut i 6-8 muffinsformar. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 min.
 
(Lägger uppen bild nästa gång jag bakat dom)
 
Det blir verkligen jättegoda!
 
 
 

Juldagen

\n
\n
På juldagen åkte vi hem till mormor för vårt sista firande. Vi pysslade, åt julmiddag, dansde kring granen trots D's prostester. Det var minsann inget han var intresserad av. Sist lekte vi våra lekar helt hysteriskt som vi brukar. Detta året bidrog jag med två, pricka renhornen och twerka julgranskulor ur julklapparna. Haha det såg så dumt ut! 
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
\n
\n
\n
 



Julafton

Vi firar ju hur många gånger som helst hos allt och alla ungefär så på julafton har vi som tradition att vara hemma själva.
Vi äter julfrukost och vi brukar hinna baka och pyssla något under dagen. Efter Kalle Anka kommer jultomten och sen brukar vi greja med julklapparna vi fått. På kvällen somnade D i soffan hos mig och mannen när vi tittade på en julfilm. 
Mys!
 

Minijul

I fredags tjuvstartade vi julen lite hemma hos Detti med familj. Vi hade en jättemysig kväll med julmat, pyssel, jultröjor och julmusik. Så klart kom jultomten också! D listade ut inom 2 sekunder att det var farfar som var utklädd, haha.
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n


Hotellnatt

God Jul! Hoppas ni har firat och njutit ordentligt! Just nu ligger D kräksjuk här hemma. Vi han iaf fira ett antal gånger. Nu håller vi tummarna för att alla är friska på nyår,
Vi börjar  alla blogginlägg från början, från början!
Som start på julen och 2 veckors ledigt tog jag och Detti in på hotell i torsdag. Det kändes både lyxigt och konstigt att checka in på hotell här i stan men tanken på att få sova ostört gjorde att känslan av lyx tog över. Det första vi möttes av när hissdörren öppnades var en skylt där det stod "Stay in bed" och detvar väl ungefär det vi gjorde. En liten avstickare ner till hotellrestaurangen hann vi med. Jag beställde in pilgrimsmusslor. Har velat smaka det jättelänge. Men herregud så äckligt det var rent ut sagt. Det smakade ruttet hav och det luktade så illa! haha men nu har jag testat det iaf!
 
 

Julkänslor?

Imorgon är det julafton och julkänslorna vägrar infinna sig. Bytade precis ut mina housewives avsnitt mot julmusik och inslagning framför julgranen i hopp om att det hjälper!
(ligger väldigt efter med bloggandet, har massa inlägg att publicera men först; JUL!)
 
</div

Skridskor

Idag har vit varit och åkt skridskor. D tyckte det var roligt men var inte riktigt lika taggad som förra året. Han har nog inte riktigt återhämtat sig från sin förkylning., har ju varit hemma hela veckan. Vi missade Lucia Och allt.

Ny vecka imorgon och om allt går enligt planerna så är det massa kul på gång. Utöver julafton då😀


Julkänsla ändå

Idag skulle vi firat lite jul tillsammans hela gänget men tyvärr blev allt inställt pga av massa sjukdom. 

Hade hoppats på lite julkänslor idag men dom vill inte riktigt infinna sig trots lussebullar i mängder, gran och pyssel.
Just nu vräker snön ner. Lite julmusik och lek i snön imorgon kanske gör susen?


Vabb i snön

I går var jag hemma med D och vabbade. Han blev superförkyld och helt tilltäppt i söndags och på natten kom hans hemska hosta som ett paket på posten. Mannen var hemma i måndags och det var min tur i går. D sov till 9 på morgonen och var sen relativt pigg!
Det hade snöat hela natten så när vi ätit frukost gick vi ut i snön. Här i Skåne vet man som sagt aldrig hur länge snön blev liggades så vi byggde en snögubbe, åkte pulka och gjorde en snölykta. Allt på en gång, just in case.
 
När vi gått en promenad med pulkan och kom tillbaka till trädgården så vår snögubbe ut så här. Fåglarna var iaf glada.
 
 
 
 

Glutenfria och sockerfria lussebullar

Hittade ett recept förra julen på gluten och sockerfria lussebullar som jag tyckte var rätt goda. Dock tyckte varken jag eller D det i år när vi åt dom. Så nu har jag testat olika recept och justerat lite och dessa fick godkänt av både mig och D. Vad mannen säger återstår att se.
 
3 dl rismjöl
2 dl potatismjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl "hård/fast" honung
2 msk pofiber 
2 msk fiberhusk 
2 påsar saffran
2 kryddmått vaniljpulver
2 ägg
50 gram jäst (använde torrjäst)
75 gram smör.
2 dl mjölk
1,5  vispgrädde (eller mjölk)
 
Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret med saffran, häll i mjölk, grädde och honung. Blanda i degspadet med mjölet. Degen kommer verkar kladdig men pofiber och fiberhusk sväler efterhand och gör degen fastare. Låt jäsa i ugn på 30 grader i ca 30 minuter.
 Forma till ca 18 st lussebullar och låt jäsa liten stund till. Pensla med ägg och sätt dit russin. In i ugnen ca 10 min på 220 grader.
 
 
Hoppas det smakar!
 
 
 


Gummistövlar

På väg till jobb i ösregn men det hör mig inte så mycket. Är nämligen torr om fötterna i mina nya gummistövlar. Nu för tiden är mitt bästa shoppingfynd ett par gummistövlar. Vuxenpoäng på Det?


Julbak

II söndags var det första adventsstjärnorna åkte upp, granen med alla ljus togs fram (och ljusslingan har redan gått sönder och jag får göra om allt igen!!). Sen bakade vi lussebullar (som blev sådär goda, ska testa annat recept nästa gång) och tittade på en julsaga med mupparna. 
Julkänslorna gör sig påminda emellanåt men de är inte rikigt här än. Måste nog pyssla lite julkort och Julpyssel först. 
 
 

Adventsshopping

På söndagsmorgonen åkte jag och Detti till Väla för lite adventsshopping. 1a advent och jag hade fortfarande inga stakar eller stjärnor att ha i fönsterna. Har haft svårt att bestämma mig men tillslut blev det stjärnor för 10 kr på rusta. Så kan jag bestämma om mig om jag vill!




Riddarkalas

Denna helg har vi har fullt upp. First things first.
Marinos riddarkalas i lördags. Barnen var utklädda till riddare, prinsessor och D var en drake. Detti hade gjort jättefint och barnen fick smälla drakägg, ta sig genom hinderbanan fram till slottet och pyssla sköldar. D hade jättekul och vill ha ett eget riddarkalas. (Jag som hoppas på piratkalas)
 
 

1a december

Jag tycker jag har varit rätt duktig på att ha tålamod fram till denna jul. Jag har inte "julat" nått alls förrän idag. Och vi har bara gjort lite smått här hemma idag. D har öppnat sina kalenderar, vi har satt upp en kalender-tomte och hängt snö i fönsterna. Vet inte hur länge till jag kan hålla mig så i helgen blir det säkert full fart på julen här hemma.
 
 
 
Imorgon ska vi också på 3 års kalas med riddartema. D ska vara drake. Vi är lika taggade båda två!
 

RSS 2.0