Fredag..

Vi njuter av ledigheten här hemma.. har fått en massa gjort här hemma också.

Ikvälk ska jag på bowling med några från jobb så det ska bli trevligt. Lillen och mannen får ha en killkväll hemma :)

Nu har 1/3 av min graviditet passerat. Hoppas tiden rullar på nu :)




/Selma


Första killplagget

God morgon! Äntligen fredag idag! Har inte så mycket planer för helgen mer en att vila och en fika dejt med Sara=).
Men ni till något annat. Som ni vet har jag köpt en  hel del tjejsaker fast jag inte vet om det blir en tjej eller inte. Har nu hittat första killplagget som "jag inte kan leva utan om det skulle bli en kille". Tycker denna "onepiece" från Lindex är så otroligt söt!
 
 

Babybox

Blev inget bloggandet igårkväll heller. Låg i soffan hela kvällen och latade mig!
I tisdags var vi alltså iväg på lite ärenden efter jobb. Åkte först inom Babyproffsen och hämtade en Babybox med lite prover av massa smått och gott till bebisen. Den innehöll också lite erbjudanden av olika slag.
Sen åkte vi vidare till Familia och strosade rundor. Var inte hemma förrän efter halv 8 och jag var helt slut verkligen!
Hade väldigt svårt att sova sen på natten också, därav ett sent inlägg.
Men idag är det torsdag och snart är helgen här!

ont...

Imorse vaknade jag med smärta i bihålorna.. usch, det var ett tag sen jag hade problem med dem.. Det gör verkligen ont. För att göra saken ännu bättre så kan jag inte ta den medicinen jag brukar ta som hjälper mig, pga. graviditeten. Så jag får hoppas att nåt annat kan hjälpa. Har tagit panodil, men är tveksam till att de hjälper. Får ta en runda till apoteket idag på lunchen..
 
Jag har handledarutbildning idag och sen är jag ledig resten av veckan. Så det är skönt!
 
Lillen är just nu på väg till dagis och jag ska ut med hunden sen ska jag också iväg.. hoppas smärtan släpper lite snart..
 
Ha en bra dag!
 
 
 

Dålig natt

Igår var vi iväg och fixade lite grejor men får blogga om det ikväll. Känner mig helt slut, har inte sovit nått inatt=( Återkommer ikväll!
 

Gåva till mig själv..

Idag var jag på väla med lillen, min syster och min pappa..
Vi gick in i butiken rituals och jag provade lite produkter och kunde inte hålla mig.. I had to have it!!
En scrub, tvål och kräm. Sen fick man en liten bodyspray som gåva =)
Känner för att hoppas in i ett bad direkt bara för att kunda använda dessa nya produkterna som doftar underbart!!
 

Mamma-kläder

God morgon god morgon! Jag vill börja med att be om ursäkt för huvudlösa bilder. Råkade zooma in lite väl mycket när jag skulle fota kläderna!
Det fanns iaf lite mamma-kläder i Ullared sist. Några byxor, olika toppar och linnen och massa mysställ. Denna gravid-munkjacka fick följa med hem. Och en svart. Den är underbart skön!
Denna fina topp till våren i strlk 40 fick också följa med. Den är fortfarande lite stor men växer nog snart i den.
 
Köpte mamma-linnen med spets i olika färger och koftor i olika färger. Men det få rni se i outfitbilder med ett huvud till kanske:)
Längtar iaf till värmen är här så man får lite användning för sina fina kläder=)
 

Inget bloggande

God morgon! Då var det måndag igen och en ny jobbvecka. Känns som man inte gör annat än jobbar och sover, och äter så klart! hehe
 
Igår var pappa och bror här för att titta på OS-finalen i hockey. Tyvärr förlorade ju Tre Kronor. Dom var troligt dåliga måste jag säga. Eller så var det Kanada som var extremt bra. Vi var lagom sura här allihopa i soffan iaf.
 
Senare i veckan kommer det upp lite bilder på kläderna jag köpte i Ullared och lite annat smått och gott! Så håll ut!=)
 
Trevlig måndag allihopa!
 
 
 
 

Ullared!

Jag har gjort det igen! Jag och mamma var i Ullared idag. Skulle åka imorgon egentligen men nu gick ju Tre Kronor vidare till final så det fick bli idag istället.
Var egentligen bjuden på 3-års kalas idag hos Sara men fixade och trixade lite så jag kunde komma tidigare. Mutade Sara med att jag hade städat ur min smyckeslåda ;)
Köpte iaf lite koftor och mammakläder till mig själv. Hittade mammamunktröjor och massa linnen. Perfekt!
Nått litet "detta kan jag ju bara inte leva utan"-köp blev det också så klart.
Ikväll tittar Detti förbi en runda efter jobb för lite tjejsnack!
Trevlig lördag kväll!

Hands of the bump

God morgon! Äntligen fredag. Igår hämtade jag ut ett paket från HM med lite nya mammajeans. Dom satt som en smäck ;)
Funderar också på att beställa den munktröjan jag hittade. Tyckte den var häftig och kan tänka mig att det hade varit skönt med en munktröja till våren på sina lata dagar.

Akilles-häl

Dags för lite allmänbildning då det var ett tag sen!
Jag skrev ju för ett tag sen att sömn är min Akilleshäl. För er som inte vet vad som menas med Akilleshäl och har varit otroligt nyfikna och rivit ert hår av förtvivlan ska jag nu berätta för er. Med uttrycket "Det är min Akilleshäl" menar man att "Det är min svaga punkt".
 
I den grekiska mytologin fanns det en hjälte som hette Akilles. När han var liten doppade hans mor Thetis honom i floden Styx, då det sas göra en osårbar. Thetis höll Akilles i hälsenan, som då inte doppades i vattnet, och det blev den enda punkten där osårbarheten inte tog.
 
Efter att Akilles hade krigat väl och dödat många hjältar i det Trojanska kriget sköt Akilles motståndare Paris honom med en förgiftad pil i hälsenan varpå han slutligen dog.
 

Nytt projekt i vardagsrummet..

Ja, efter att renoveringen av vår lägenhet var klar så har inredningen stått ganska still.. Vi har fått in alla möbler vi behöver men har inte riktigt fått någon myskänsla på lägenheten än. Men det är på gång nu iallafall. Köket är klart, matsalen är klar och nu är nästa steg... vardagsrummet. Vi har det väldigt ljust här inne nu med vita väggar, ljusgrått golv och vita möbler, fast soffan är grå. 
 
Så nu är planen att måla en vägg (den bakom tvn) i en annan färg.. Är inne på att måla nån brun/beige färg, som även passar till de gråa golvet..
 
Sen ska även en annan vägg på göras om lite. Dock ska inte hela målas, utan jag har hittat lite inspiration på nätet och tänker måla en fyrkant eller rektangel i en färg som väggen bakom tvn och sen hänga fotografier i ramar på den målade delen av väggen..
 
Vad tror ni? Kan det bli fint.. Jag googlar runt nu för att få lite inspiration, just på hur stora ramarna ska va och i vilka storlekar ska man variera? 
 
Kom gärna med tips om ni har några!
 
 

She's everything

God morgon! Idag har jag gott om tid. Vakande framåt småtimmarna och har inte lyckats somna om ordentligt så det blir en lååång morgon.
Idag spelar Sverige mot Slovenien på den underbara tiden kl 9 p morgonen. Så den matchen missar vi också. Tråkigt att det inte är kvällstider!
Idag lyssnar vi iaf på Brad Paisley här hemma medan vi gör ve oss och det kommer nästan en liten tår. Är det graviditetshormonerna som spökar eller är det helt enkelt en väldigt fin låt bara?
 
 
Trevlig onsdag!

IKEA

Idag åkte jag och mannen till IKEA direkt när han slutade jobb.. Behövde köpa hem lite nya ljus bl.a.
Här är vad som handlades.. dock måste jag åka dit en runda till för lampan jag köpte är ännu finare på plats, så måste ha en till att ha på bordet i hallen =)
 
 
Nu är det snart dags för nytt avsnitt av Criminal minds..
 
 

Sportlov..

Vi har fått nytt schema på jobb, ett 4-veckors rullande schema. Istället för 10-veckors som vi hade innan..
Eftersom jag fortfarande jobbar 75% så hade jag rätt så tunna veckor innan. Men nu är det ändrat till 3 veckor där jag jobbar heltid och sen en vecka där jag bara jobbar en dagtur på fredagen.. Nu har jag turen att denna (nästan helt) lediga vecka infaller på årets sportlov! =)
 
Dock är lillen förkyld.. han hostar en massa om nätterna och är supersnuvig..  Men vi hoppas på att detta kommer gå över snabbt..
 
Idag hade vi tänk att åka till stan och vädret är ju fint idag, men det får bli en hemma dag för att kurera lillen..
 
Ska passa på att tvätta kläder också.
 
Hur ser ert sportlov ut?
 
 
 
 

Ullared

God morgon! Då var det en ny vecka som ska betas av innan det blir helg. Längtar lite extra till helgen för jag ska nämligen till Ullared igen! Denna gång ska jag shoppa till mig själv. Många av kläderna i garderoben vill inte sammarbeta längre!
Va inne på Ullaredsbloggen och såg den här.  Guud så snygg denna koftan är.
 

Sol i sinne...

Första outfitbilderna på länge. Solen sken och jag kände mig fin i mitt rosettskärp!

Helgen som gått

Nu var söndagkvällen snart här. Har haft en riktigt mysig helg!
Byggde möbler här hemma i lördags och sen på kvällen tittade vi på pinsamt dåliga Melodifestivalen med mamma och Stefan.
Idag var jag, Detti och Sara i stan och åt och satt och snackade. Jag hade klätt upp mig lite och lyckdes till och med känna mig lite fin!=)
Kvällen ska avslutas med lite serietid i soffan.
 


Bra och dåligt just nu

 2 saker är väldigt jobbiga med graviditeten just nu och en är lite extra rolig.
 
-Sömnen
Kan inte sova på nätterna. Vänder och vrider på mig hela nätterna, vaknar flera gånger varje natt, antingen har jag ont i ryggen, drömmer mardrömmar, behöver kissa, mår illa eller så bara vaknar jag och kan inte somna om. Sömn är min akilles-häl. Utan min sömn fungerar jag inte!
 
-Huvudet vill mer...
Jag vill så himla mycket just nu. Fixa och dona här hemma, ordna bebisens rum, umgås med vänner och fika, äta och ha kul. Tyvärr så vill inte min kropp det. Den säger Stopp direkt. Har sammandragningar så fort jag går för fort, lyfter eller rör mig för mycket!
 
+Mycket röreser
Bebisen rör sig väldigt mycket och starkt just nu. Hela dagarna och hela nätterna känns det som. Undrar om den någonsin sover? hehe
I början kände jag mest forsterröresler när jag låg ner men nu spelar det ingen roll vad jag gör. Helt plötsligt kommer det flera små (stora?) sparkar. Så mysigt!
 

Men tänk om...

Som ni vet så vet ju inte om det tittar ut en liten flicka eller pojke i juni så när jag köper nödvändigheter så som tex kläder är det ju neutralt som gäller. MEN någon gång då och då stöter jag på något gulligt tjejklädesplagg som jag känner att jag liksom inte kan leva utan om i fall att det skulle bli en tjej! Så i mitt bebissakerförråd just nu finns det faktiskt ett par tjejiga saker.
 
Sååå gulligt med spetsbody!

Valentines day..

Idag är vi lediga och ska ha en mysdag =) Dock jobbar jag helg så jag får ta vara på idag och slappna av.. Vi har mycket på jobb nu så jag har typ bara kommit hem från jobb, lagat mat, ätit och sen gått och lagt mig.. orkar inte mycket..
 
Vi sov till 10 idag, hela familjen. Så skönt! Så nu ska vi äta lite brunch =)
 
Ha en trevlig dag!
 
 

Emmaljunga Nitro Black Graffiti

God morgon! Kände mig mycket bättr eigår kväll så idag ska det jobbas. Tyvärr har jag inte sovit nått inatt. Vaknade vid ett tillfälle av att jag drömde en mardröm och känslan efter den var svårt att släppa. Låg vaken hur länge som helst!
Men nu till något roligare. Vagnen är beställd. Det blev en Emmaljunga Nitro, Black Grafitti. Kände att svart är bäst även om många andra färger också är fina. Men med Black Graffiti blev det iaf något lite mer och lite annorlunda=)
 
 

Bebisrum

Köpte denna fina väggdekal precis. Så söta små apor. Kommer passa perfekt på bebisens rum. Längtar till vi ska börja göra ve där:)
Nu ska jag googla lite efter gröna gardiner. Håll tummarna att jag hittar några!
 

Inte igen

Då var det dags igen. Är hemma från jobb...igen. Har fått ont i halsen massa och känner mig helt slut! Minsta lilla bakterier så blir jag helt utmattad. Har precis varit uppe och ätit lite frukost, nu väntar sängen igen. Hoppas det går över snabbt denna gången!
 
 

Lödde

Igår var vi i Lödde med Detti. Selma har äntligen vaknat upp ur sin dvala så vi åkte alla tre. Strosade i affärer och åt kåldolmar och glass. Selma shoppade lite till Jacob, Detti shoppade lite till sig själv och Tanja shoppade inget. Vad har hänt? hehe

Det var en trevlig eftermiddag iaf och på tiden att vi sågs igen!

Bebiskläder

Var ju i Ullared för ett tag sen och shoppade massa bebiskläder.
 
Det första jag såg när jag kom upp på barnavdelningen var att redan från strlk 50 var kläderna indelade i flick- och pojk. Bara rosa klädställ eller typ blå klädställ. Blev lite deppig faktiskt!
 
Lyckades i af hitta lite neutrala saker. Har nästan bara köpt i strlk 50/56 för jag känner mig själv och så fort bebisen är född kommer jag vilja köpa flick-och pojk så då är det onödigt att köpa neutrala när jag ändå bara kommer handla mer sen. Jag försökte också köpa saker så det blir lätt för mig att mixa och matcha för som min mamma sa: "Matchar det inte kommer du ju får svår ångest."
 
Här är iaf några av dom fina saker som fick följa med hem. (Köpte vanliga vita och svarta bodys och byxor också men behöver ju inte fota dom)
 
Små söta sköldpaddor...
I love mummy & daddy...
Orkade inte packa upp dessa söta små giraffer ur påsarna!
Köpte jeans i olika strlk. Bodyn är från Lindex och jag är helt kär i den!
Mormor fick också välja ett sätt. Jag är själv inte så förtjust i Pippi-mönstret.
Ännu fler giraffer.
 
Köpte ett par saker i lite större strlk.
 
Det ändå jag nu måste införskaffa nu är någon kofta/tjocktröja som är neutral och matchande. Man vet ju aldrig med den svenska sommaren!

Väla..

Idag åkte jag och lillen till Väla och lunchade med Sara och Milton =) Sen gick vi runt och kollade i affärer ett tag.
Det var ett tag sen vi träffades eftersom jag varit hemma i 1 månad, sist vi sågs var ju på nyårsafton.
 
Killarna hade kul. De gav varandra high fives hela tiden.. så söta!
 
Jag handlade inte mycket där, fick med mig en ny löpare till matsalsbordet bara.
 
 
 
 
 

Längtar efter lite värme

Sitter här och tycker lite synd om mig själv idag.
Känner mig rastlös men samtidigt orkar jag inget.
Känner mig hungrig men det finns inget jag kan tänka mig att äta.
Tittade igenom lite gamla foto innan och blev deppig av hur snygg och brun jag var en gång i tiden. Känner mig lite mer deppig för jag inte har velat/orkat/kunnat klä upp mig på en evighet.
Kan inte få ordning på mitt hår nu på vintern.
 
Längtar verkligen tills värmen är här! Så kankse man kan få lite ordning på sitt hår, man kan få klä sig i lite fina kläder och inte behöva ta på sig sin klumpiga vinterjacka över. Kan ha snygga skor på sig utan att dom drunkar i snön eller vattenpölarna!
Jag vill ju passa på att vara en riktig snygging som gravid så våren du är välkommen!

Nytt i stora rummet

Jag sitter nu och bloggar ifrån stora rummet istället för kontoret. Igår åkte vi till IKEA och köpte ett nytt skrivbord och en ny garderob. Det nya skrivbordet är nu färdigt och på sin rätta plats.
Det var lite jobbigt igår för jag hademassor av energi och ville verkligen fixa och dona här hemma men magen sa ifrån. Så fick snällt sitta och titta på och beordra mannen vad som skulle göras. haha
Nu är iaf stora rummet färdigt. Blev väldigt nöjd faktiskt!

Nästa steg är att bygga ihop den nya garderoben och sen ska möblerna på kontoret säljas. Sen är det dags att börja köpa babymöbler:)
 

Från kontor till barnrum

God morgon! Lördag idag. Ska snart hoppa in i duschen och sen ska jag äta frukost. Idag ska vi nämligen både beställa barnvagn och köpa lite nödvändiga möbler. Nu innan bebisen kommer måste vi ju göra om vårt kontor till barnkammare. Datorn måste in i stora rummet och allt annat ska säljas, så vi får plats med bebisens alla saker. Får tar det lite pö om pö och börjar med skrivbordet idag.
 

Snurrigt värre

I Selmas förra inlägg undrade hon om någon kunde gissa på varför hon mått så dåligt? Och det var det ju så kart någon som klarade av att gissa rätt på!
 
Så nu  är vi två stycken på denna bloggen som är gravida. Vi har fått en del nya läsare på sista tiden och förstår om ni blir lite snurriga av alla graviditeter, illamående och bebisprat. Så här kommer ett litet inlägg som förhoppningsvis kan ge lite klarhet i det hela.
 
Vi som skriver här på bloggen heter Tanja och Selma. Vi är båda 29 år, älskar skor, att organisera fester/middagar och vi är nu också båda gravida.
 
Tanja är gravid i vecka 24 med BF 5 juni. Hon har mått bra än så länge under graviditeten, förutom extrem trötthet. Hon ville gärna veta könet på sin lilla bebis vid ultraljudet men det ville minsann inte bebisen gå med på!
 
Selma har redan en liten Jacob där hemma på nästan 2 år. Hon är nu gravid i vecka 11 (12 på söndag). Hon har mått extremt illa och inte gjort annat än kräkts sen hon plussade på stickan.
 
Selma har därför inte bloggat på ett bra tag. Alla gravid-inlägg som gjorts på sista tiden är alltså Tanjas.
 
Hoppas att ni fick lite klarhet i det hela nu. Är det något ni undrar så fråga gärna!

TreKronor-bebis

Vet ju inte om det tittar ut en flicka eller pojke i juni men vet iaf att det lär bli en hockeybebis, en TreKronor-bebis närmare bestämt:)
Ha en bra fredag och helg alllihopa!

I´m back!

Ja, det var ett tag sen för mig. Jag har legat hemma i soffan/sängen i nästan 4 veckor och mått illa, kräkts och knappt kunnat stå upp pga. yrsel. Men nu är jag nästan mänsklig igen!! Jag återgick till jobb igår och hoppas jag fortsätter må bra. Ni kanske undrar varför jag har mått som jag gjort, några gissningar kanske?
 
Idag ska jag och lillen till några vänner så lillen får leka med sin kompis som han inte träffat på 1 månad. Ska bli mysigt.
 
 

Påslakan

God morgon! Är det verkligen bara onsdag idag! Hade varit mycket bättre med fredag tycker jag ;)
Sara gnällde på mig om förra inlägget. Hon undrade varför jag inte köpte ALLT i Ullared och det var ju så klart för att jag inte hittade något som jag tyckte om.
Men igår så googlade rundor liteoch hittade dessa sängkläder. Tyckte domvar väldigt söta! Med matchande gardiner tillockså ju.
Blir kanske att jag tar och klickar hem det. Vad tycker ni?
 
 

Bebissaker

God morgon! Har inget speciellt att säga så jag lägger upp ett inlägg med bebissaker istället.
Shoppingrundan till Ullared var väldigt lyckad. Har delat upp all shopping i 2 delar. Saker och kläder. Här kommer inlägget om sakerna jag köpte. Har bara köpt det nödvändigaste, väntar med saker som tex babygym tills jag vet kön!
Inlägg med kläderna kommer också upp så småningom:)
 
Filtar av alla dess slag. Blev rätt kär i djurfilten!
Barabapappa-täcke och kudde till vagen och en söt liten ank-badcape.
Grå badbalja så den passar in i badrummet ;)
Tänkte inte köpa vagnshänge egentligen för jag ville vänta men såg dessa söta små kaniner och kunde inte låta bli!
 
Något jag inte köpte som jag behöver direkt när bebis kommer är sängkläder, babynest, alla badoljor och babykrämer, nagelsax. Kan ni komma på något mer?
 

Good and bad

Vi har haft väldigt många läsare på sista tiden! Superroligt verkligen. Om vi får gissa tror vi att det är många blivande mammor som har hittat hit? Som sagt väldigt kul med nya läsare man blir lite mer motiverad att hålla bloggen igång.

Däremot är det lite tråkigt att vi fortfarande inte får några kommentarer. Ni får gärna, gärna kommentera massor massor! Då blir vi så glada=)
 
 

Var är mitt hem?

Idag är det söndag och jag är tröttare än tröttast. Hade en fikadejt med Detti men ställde in. Hela dagen ska spenderas antingen i soffan eller i sängen!
 
Igår däremot var jag pigg och glad. Vi var nämligen på teater. Var är mitt hem? hette den och var en monolog av en flykting från Bosnien, som flydde via Ryssland innan han och hans familj kom hit. Historien var riktigt berörande och han berättade på ett väldigt gripande sätt. Det var nog inte ett öga torrt i hela solongen. Mycket bra verkligen! Det var en engångsföreställning men jag hoppas det sätts upp fler gånger här i Skåne för dom som inte fick se den igår.
 
Efter teatern var vi på Utposten och åt hamburgare och snackade massa. Har ju inte träffat så mycket folk på sista tiden så det var verkligen behövhligt!
 
Kvällen spenderades framför Melodifestivalen. Flera gånger undrade jag varför jag ens tittade? Såå dåligt och jag kunde inte titta på Nour för hon skakade av nervositet hela tiden. Skämten var väl iaf lite roliga emellanåt.Hoppas det blir bättre!
 

Sagan om dom vinröda vaxade (mamma)byxorna

En gång för längesen fick Tanja upp ögonen för vaxade vinröda byxor. Hon gick i affärerna och klämde och kände, hon provade till och med ett par. Innerst inne kände Tanja att det vore lite onödigt att köpa ännu ett par vaxade byxor då det redan fanns tre par i hennes garderob.
Så en dag fick Tanja reda på att hon var gravid. Tiden gick och Tanja bara sov och sov. Det fanns inte tid eller ork för shopping.
Under tiden Tanja sov hände något med hennes mage. Den växte och växte och till slut passade inte hennes byxor längre. Det var dags att köpa mammabyxor!
Tanja vaknade upp ur sin dvala och begav sig till HM. Och där! På reaställningen hängde dom ju! Ett par vinröda vaxade (mamma)byxor!
SLUT!
 

Fredag

God morgon! Just nu sitter jag och väntar på att mina ägg ska kokas färdigt så jag kan äta frukost sen göra ve mig. Idag ska vi nämligen iväg på teater med Mario och Detti. Ska bli roligt!
 
Igår var det fredag och äntligen helg. Vi firade med lite Burger King mat sen snacks i soffan till massa avsnitt av Arrow. Myspys!
 
 

RSS 2.0