Trädgårdshäng

Vi håller fortfarande på att återhämta oss här hemma. Jag och D är lika slöa och matovilliga. Har köpt hem massa vitt glutenfritt bröd som jag försöker trycka i mig med jämna mellanrum. 
Igår var det riktigt fint väder och tack och lov för vår trädgård! Vi hängde ute största delen av dagen på en filt och byggde pussel, lyssnade på Barnradion och bara var.
 
Idag skulle jag och Sara ätit hotellfrukost men fick avboka det. Alla dessa avbokningar pga av sjukdom. Dessutom har jag egentligen massor att göra här hemma och att fixa med så jag har svårt att slappna av. Får se hur dagen ter sig.

Magsjuka

Vilka dagar vi haft! I natten till torsdag insjuknade jag i magsjuka och spydde ändå till lunch dagen efter. Fick inte i mig nått och var helt slut. Att vara magsjuk och gravid är inget jag rekommenderar! Åt inget på hela fredagen och först igår började jag äta lite smått.
På fredag em var det Ds tur och han höll på halva natten.
Nu är helgen här med utlovat fint väder så nu får vi återgå till livet!

Ledig dag

Igår var vi lediga jag och D och vi spenderade hela dagen hos Detti och Marino i princip. Barnen lekte fint nästan hela tiden, jag satt i soffan och Detti servade. Skönt!
Dessutom tog vi en gnällfri promenad hem. Så länge det finns pinnar att roa sig med glömmer man att det är jobbigt att gå.
 Sagt det innan men deet tåls att sägas igen, det blir alldeles för sällan man hinner ses nu för tiden. Uppskattar det gånge rman får till en dejt!
\n
 
\n
 
\n
 Nya hjälten Leonardo. Och man måste ha sitt svärd precis som honom!
\n
 




Städning ger godis

Som ni vet så äter vi sockerfritt här hemma, iaf D. Jag och mannen försöker så gott det går.Måste stolt säga att det går bättre för mig än mannan hehe. Vilket betyder inget godis. Vi har alltid haft andra alternativ som fruktgodis eller popcorn. Vi har även bakat mycket sockerfritt.
\n
Dock har vi alltid sgat att vi vill inte att det ska påverka D så att han blir ledsen och känner sig utanför om alla andra får. Ett par gånger på kalas om det funnits godis eller nått annat tillfälle när vuxna tryckt godis i händerna på honom har han fått smaka 1 bit. Men nu efter påsk gick det inte längre. Han har utsatts för godis till höger och vänster trots att jag försökt undvika det. Han var lite ledsen häromdagen och ville gärna ha godis. 
\n
 
\n
Så vi bestämde att han får köpa godis till fredagsmyset om han städar sina leksaker och kläder fint varje dag. Pratade mycket om att är man så stor att man kan äta godis kan man också städa efter sig. Vi gjorde ett fint schema och när hans städning är "godkänd" får han klistra klistermärke. 5 klistermärke ger 5 godisbitar till fredagsmyset. (Överdriven pedagogmamma, dock har han glatt städat varje dag utan det minsta gnäll.)
\n
 
\n
I fredags var första gången och han fick gå till affären och själv välja godis. Det var ren och skär lycka!
\n
 
\n
\n
 


Jag kan cykla

I går lärde sig D att cykla. Så stolt, både han och vi! Han har haft balansen ända sen förra sommaren tack vare sin springcykel men han kunde inte trampa istället. Vi la det på is och tog fram cykeln igår och han cyklade direkt. Stora unge!
\n
På tal om stora unge så serverade det vanligt godis på fredagsmyset i fredags. Skriver ett separat inlägg om det sen.




Vecka 21 - Nu kom krämporna

Vecka 21 har passerat och blivit vecka 22 och dessa veckorna är fulla med fler graviditetskrämpor än veckorna innan.
\n
 
\n
För det första sover jag så otroligt dåligt. Kan kroppen redan ha ställt in sin på bebisrytm? Jag vaknar på pricken varannan timme hela natten och vänder och vrider på mig. På morgonen kommer jag knappt upp ur sängen.
\n
 
\n
Kramp och strålningar i vaderna har jag känt av lite smått på nätterna hittills (vilket i och för sig suttit kvar sen första graviditeten) men nu har jag känt det mer eller mindre dygnet runt och dessutom i en starkare variant.
\n
 
\n
Illamående är med mig stora delar av dagen men framförallt på morgonen.
\n
 
\n
Precis som med första graviditeten har jag dessa veckor fått röra mig lååååångsamt annars kommer sammandragningarna. Jag har ett jobb som innebär mycket golvtid med lektioner och att hjälpa barn och sen att komma hem till D med ännu mer upp och ner från golvet har påverkat mycket känner jag. Försöker nu undvika det så mycket jag kan, framför allt på jobb óch det känns lite bättre faktiskt.
Sen är jag fortfarande sååå trött. Lägger mig runt 8 trots att jag oftast lyckas somna 30 min på min rast om dagarna.
\n
Var ska detta sluta? Kan hoppas att det går över efter vecka 22-23 då det tydligen är de veckorna hjärnan utvecklas mest. Kanske det blir en smart bebis som kräver mycket av min kropp för att utvecklas så bra som möjligt?;)
Magen har växt en del känner jag trots det är den inte så stor och synlig. Det har hänt att folk blivit förvånade när jag sagt att jag är gravid.

Namn?

Varit lite tyst här i veckan med krämporna har kickat in en efter en här. Kommer lite uppdatering sen men först tänkte jag skriva om en annan sak som jag funderar mycket på just nu. Namn? Vad ska lillebror heta? Både jag och min man tycker mycket om Tristan även om det inte känns 100% för mig. Jag gillar Benjamin men min man är inte lika glad för det. D tycker vi kan döpa lillebror efter vem som helst i TMNT tom Krang och Shredder. Svårt det här! Har ni några förslag?


Hemmafru

Jag och D är lediga 1 dag i veckan fram till sommaren. Har massa föräldrardagar att ta ut. Passar superbra att göra det nu i samband med graviditeten. Jag får chans att ta det lugnt och vila lite då det går i 200 på jobb hela dagarna och jag och D får chans att spendera lite kvalitets och kvantitetstid ihop innan nya familjemedlemmen är här.
Vi har redan slängt in en maskin tvätt, vattnat våra fröplantor och muslisatsen står i ugnen. Knäckebröd ska vi hinna med och baka och sen kommer Marino och Detti hit och då ska vi baka bullar. Jag hade nog trivts bra som hemmafru för tillfället. Riktigt stereotypisk hemmafru asså, tycker det är så kul att baka och laga mat nu för tiden. Hade nog trivts bra som housewife också dock haha. 
 

Egen musli recept

Nu ha rjag gjort egen musli igen då första satsen tog slut p ett kick. Försökte få ner ett recept men man kan göra i princip hur man vill. Ungefär såhär gjorde jag iaf.
 
2 dl ren havregryn
1 dl quinoaflingor
1 dl bovetepuffar
1 dl linfrö
1 dl kokosflingor
vatten+daldar+rapsolja efter behov
 
Blanda alla torra ingredienser. Mixa dadlar med vatten och rapsolja, jag använde 7 st färska dadlar och lite vatten och olja. Blanda i dadelmixen med det torra ingredienserna, bir det för torrt häll i mer vatten. Bred ut massan på bakplåtspapper och låt stå i ugnen på 130 grader cirka i 1 timme. Rör om 4-5 gånger och fördela muslin i bitar som passar din smak storleksmässigt. (Ju större bitar dessto mer tid i ugnene krävs). När muslin svalnat blandade jag i kakaonibs.
 
Man kan smaksätta muslin med vaniljpulver eller kanel. Brukar dock smaksätta yoghurten gång för gång isätllet beroende på vad jag är sugen på. 
 
 

Gravid vecka 20

Då har halva graviditeten flugit förbi. Är nu i vecka 20.
Känner mig piggare, iaf dagtid. Då är hjärnan inte lika grötig som innan. Vissa kvällar orkar jag till och med vara vaken till halv 9. Har däremot svårt att sova på nätterna och hittar ingen bekväm ställning och det börjar göra ont överallt när jag ligger.
 
Bebisen sparkar för fullt,  vissa dagar så det nästan gör ont andra dagar små förstiktiga buffar. D har också lyckats känna bebisens sparkar. Han hade tålamod och låg och väntade. 
 
Det är en pojke som ligger i magen och växer till sig för att bli lillebror. På ulatraljudet i vecka 13 och när vi lyssnade på hjärtljuden v 15 var det en riktigt vild bebis sa alla sköterskor. Han for som en pingisboll över hela skärmen och hjärtljuden var svåra att höra för att brusande när han rörde på sig. På ultraljudet i vecka 20 var det en väldigt lugn och medgörlig bebis sa sköterskan. Så vi har fått lite smakprov på än det ena, än det andra. Spännande att se vilken personlighet som tittar ut.
 
Fortfarande inga direkta carvings men kan bli lite mer sugen på något speciellt ibalnd, nån vecka åt jag mycket äpple, nån vecka var jag sugen på yoghurt med kanel. Är hungrig varanan timme och försöker undvika socker men det är lättare sagt än gjort denna graviditet.
 
Magen börjar fortfarande bak på ryggen och känns inte så stor. Den är lite mer utspridd än förra gången. 
 
 

"Jag ska bli storebror"

Idag var vi på ultraljud och D ska få en lillebror! (Äntligen fick jag till bilderna för tillkännagivandet) 
 

Naturligt gluenfria Korvbröd

Åh vilket bra recept jag hittar på korvbröd. Vi försöker äta glutenfritt, sockerfritt och tillsatsfritt här hemma och korvbröd är väl inte något av det egentligen, verken de vanliga elle glutenfria. så tänkte att jag skulle ge mig på att göra egna.
 
Testa detta recepet och det var superbra. Lättbakat och bra konsistens, dock smakade det kanske lite lite. Ska testa att lägga i något mjöl med lite mer smak nästa gång, typ teff eller bovete. Sen tyckte jag de blev för små. Gör nog bara ca 7 st nästa gång.
 
(10 st)
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk himalayasalt
2 teskedar äppelcidervinäger
3 dl
kokhett vatten

3 äggvitor
 
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt.
  3. Koka upp vattnet. Rör i vattnet, vinägern och äggvitorna i mjölblandningen. Vispa med elvisp 10-20 sekunder.
  4. Dela degen i 10 delar och rulla ut. Lägg på bakplåtspapper med ca dubbla avståndet emellan då de dubblar i storlek. 
  5. Grädda i nedre delan av ugnen i ca 30-40 minuter. Låt svalna på galler. Förvara i frysen. Godast blir de om man grillar dem en stund innan servering!
 

Påsk

Igår var vi hemma hos mamma/mormor och firade påsk. Vi målade ägg, hade frågesport och åt påskmat. Tog nästan inga kort alls men innan vi gick dit tog vi iaf kort vid påskriset i stan.
D har blivit så stor! Tiden går så snabbt, det är verkligen en klyscha men samtidigt så sant. Han skötte sig själv hela kvällen igår och satt och pysslade, limmade och klippte pynt till mormors påskris.
Dessutom har han haft en riktigt växtspurt under vintern. Jackan var tänkt som finjacka under vintern men var alldeles för stor när jag beställde den. Jag kände mig såå trött på hans vinterkläder igår när vi skulle iväg som han haft hela vintern (när kommer våren!?!) så jag plockade fram denna för att testa.
 
Har kort framför påskriset varje år sen D föddes förutom ett år. Så störigt! Kommer inte riktigt ihåg varför det inte blev något kort det året men det var väl skitväder då med, hehe

D's nya rum

D har fått ny säng. Han har haft spjälsängen minus en sida innan och tanken är att bebisen ska ha den sen. Så vi var ute i god tid och införskaffade ny säng till D. Han är så stolt och känner sig så stor. Han riktigt mös när han skulle somna igår. Han såg så liten ut i ena hörnan av sängen, så gulligt!
Vi fick möblera om lite bland hans andra saker på rummet. Det är inget jättestort rum han har men vi fick plats ändå.
 

</div

RSS 2.0