31 mars

Tydligen så har facebook en tjänst där de liksom visar vad som hände för exakt 1 år sedan på samma datum.
Så jag blev lite nyfiken och kollade tillbaka några år.. Detta är mina senaste 31 mars =)
 
2012
 
Mina fina vänner höll en babyshower för mig med Jacob i magen <3 
 
 
2013
 
Vi firade påsk i USA. Jacobs första USA resa..
 
 
 
2014
 
Vi var på första ultraljudet med Isabella och fick reda på att vi väntade en liten flicka..
 
 
 
Det är kul att se tillbaka så, får man kanske göra lite oftare.. 
 

Påsklov..

Igår åkte jag och ungarna en liten runda till Väla. Påsklovt har verkligen börjat regningt och grått, vi får hoppas på en ändring inför helgen.
 
Jacob fick smaka Subway för första gången igår och jag fick lite USA känsla när vi åt där.. Vill sååå gärna åka dit, men finns inte plats för det just nu, först nästa år..
 
 
Han tyckte iallafall att det var gott! Så det får bli subway igen när jag känner att jag behöver stilla min USA abstinens.. Dock finns det ett annat liknande mack-ställe i USA som heter Quiznos och det får ju gärna komma till sverige! För de har de bästa mackorna!!
 
 
 

Bloggtorka

Nu var det dags för bloggtorka igen. Har inget att säga och inget att visa. Förhoppingsvis blir det bättre imorgon. Under tiden kan väl ni komma med lite förslag och funderingar?=)

Motsatser och siffror

Var så nöjd med TMNT-boken jag köpte till D att jag började googla rundor för att se om det fanns fler. Och det ska man ju inte göra för det slutar ju alltid med att man vill klicka hem det man hittar!
Det finns iaf två stycken till. En där man lär sig motsatser och en där man lär sig siffror.
Pedagogiskt, lärorikt och TMNT i ett. Kan det bli bättre?=)

Loppisfynd

Idag var det dags för loppis igen. Först en runda i Svalöv och sen på hemvägen körde vi  inom Kågeröd. Svalövs var väldigt stor med en massa folk! Kågeröds var betydligt lugnare men fyndade lika mycket på båda ställena. Det blev mest sommarkläder men även en fin pedagogisk bokserie med Nalle Puh.

Dagens Bebis - Det regnar!


Bak-och fram och upp-och ner

Igårhittade vi på en massa skoj hela dagen.
Detti och Marino kom hit tidigt på förmiddagen när solen sken och det var varmt ute. Trots fint väder lastade vi in barn, vagnar, skötväskor och oss själva i vår lilla bil och åkte till Väla. Där strosade vi i affärer och åt FroYo. Vi tyckte det var väldigt mysigt trots att vi inte lyckades tajma D och Marino  alls. När den ena skrek var den andra glad, när den ena sov var den andra vaken osv. Efter ett tag lastade vi in allt i bilen igen och körde hem för att leka lite på lekplatsen istället. Väl hemma åt vi pannkakslunch och sen började det lägligt regna när det var dags att gå till lekplatsen. Så regnkläderna åkte på och D fick leka i regnet för första gången. Tyckte han det var roligt? Han blev väldigt arg när vi skulle gå hem iaf. Om det var för att han ville leka mer eller om han blev arg för att han inte fick sitta i vagnen med smutsiga regnkläder kan jag inte svara på ;)

Sjukstuga..

Lillan var sjuk och kräktes i lite mer än ett dygn fram till igårkväll.. Ca. 2 timmar efter att hon kräkte sista gången så började Jacob kräka. Jisses.. jag har tvättat mycket spyor de senaste dagarna..
Mannen är bortrest med fotbollslaget och jag trodde inte jag skule få sova en blund inatt.. Men det var ganska lugnt faktiskt.. Vi sov mellan 03 och 07.30 utan att någon vaknade eller kräkte. Så jag är mer utvilad än jag trodde jag skulle vara idag..
 
Nu ser vi fram emot en mysig hemmahelg.. Utan spyor gärna!
 
 
 
 

Dagens Bebis - Cool


Lär dig färger med TMNT

Fick leverans från USA igår. I paketet låg bla denna fina TMNT-bok. Hade inte förväntat mig att det skulle vara hårda sidor men det var ju bara ett plus i kanten. Då kan ju D sitta och bläddra själv i den.
Men jag tror jag sparar den lite och slår in den som 1-års present till honom som han kan öppna på morgonen. 1-årsdagen närmar sig ju med stormsteg.

Sjukling

Jag vaknade till vid midnatt och bara någon sekund senare började lillan kräka.. Kaskadkräningar skulle jag vilja kalla det, stackarn.. Så det blev inte mycket sömn inatt för oss två.
 
Hon är bättre nu, men trött såklart. Så hon sover gott här bredvid mig nu..
 
 
 
Jacob är frisk, men jag håller honom hemma från dagis ändå. Han är fullt upptagen med att leka med sina transformers.. Först e de alla i bilform och uppradade, sen bytar han dem till robotarna och radar upp dem igen =) Sen om och om igen..
 
 
 
 
 

Busfabriken

Idag spenderade vi dagen på Busfabriken tillsammans med Sara och hennes killar. Vi lekte och busade, åt lunch och lekte och busade lite till.
Vi lekte lite på stora avdelningen också för vi hade ju en stor busunge (hur många gånger kan man säga bus egentligen?) med oss. D fick testa på att hoppa i studsmattan och han tyckte det var jättekul!
Vi var båda helt slut när vi åkte bussen hem men det var bara en av oss som kunde sova gott hela vägen. Jag satt och önskade att jag också kunde krypa ner i vagnen och vakna när vi var hemma.
På eftermiddagen kom mamma hit för att vara barnvakt. Jag och mannen tog en lååååång promenad. Det hade gått strålande även denna gång. Nästa gång får vi nog ha en riktig romantisk middagsdejt:)

Djurriket

Idag var Mija på hund-spa och blev fin :)


/Selma

En mysdag

Igår hade vi en riktig mysig dag tillsammans med Detti och Marino. Vi började tidigt med en tur till öppna förskolan för lite sångstund och bus.
 
Sen lekte vi en massa på lekplatsen och åt vårt mellis innan vi gick en lång promenad med två sovande barn i varsin vagn.
Idag har vi en dejt med Sara och hennes små busfrön.

Nya jackan - Just what I was looking for


loppis fynd. .

I helgen var jag iväg på två barnloppisar..

På lördagen hölls det en i Bårslöv.. där fyndade jag lite kläder och en massa leksaker..



Idag var vi i Asmundtorp och fyndade 


Det var lite av fynden :)

Nu blir det mys resten  av kvällen 

/Selma

IKEA

Ni vet att jag visade bilder från D's färdiginredda rum. Well, jag ångrade mig. Kom på att vi behövde ha en hylla till så idag bar det av till IKEA.
Vi tar alla tillfälle vi får till att låta D vänja sig och gå i sina skor. (Speciellt när det är plant underlag utan stenar och annat man kan slå sig på.) Tror ni han trivdes på IKEA eller? Så mycket roligt att titta på som man egentligen inte ska röra ju! Att han han hade skor på sig glömde han bort totalt och vandrade glatt omkring med bus i ögonen.
Nu står jag i valet och kvalet: ska kvällen spenderas med att bygga ihop IKEA-möbler eller soffhäng och serietittande?

Festa eller sova?

Här sitter jag riktigt seg. Har varit iväg hela dagen på loppis och sen en runda på CenterSyd. Har shoppat mer än jag borde som vanligt!
Lyssnar på Radas senaste för att försöka pigga upp mig lite. Man kan väl ändå inte gå och lägga sig innan kl 9 en lördagskväll? Även om man är småbarnsmamma?

Äkta Tanja

Asså Ebay är farligt. Det slutar alltid med att man klickar hem något. Senaste klicket var på denna häftiga tröja. Victoria Beckahm som bär originalet på första bilden. Hon är ju lite av en favorit hos mig så kunde inte låta bli=)

En glass

Glukossirap, glukossirap, glukossirap överallt. Som jag nämnt innan kan jag inte äta godis och inte heller glass. MEN idag på Coop läste jag på denna glass som såg så god ut och kan ni tänka er? Ingen glukossirap! Det var en glad Tanja som gick hem från affären idag smaskandes på en glass!

Dagens Bebis - Basketskor


Ny jacka

Jag är extremt trött på en av mina gamla vårjackor. Vardagsjackan som åker för det mesta. Köpte den för säkert 4-5 år sen så nu kände jag verkligen att det var dags för en ny. Letade och letade och letade och när jag nästan hade gett upp hoppet hittade jag den!
Lite opraktiskt med beige färg kanske om jag hamnar på en lekplats med D. Den fanns i blå också men beige var klart snyggast!
 

Helsingör

Idag har vi haft en jättemysig dag i Helsingör med strålande sol och glada barn.
Vi åkte färjan över till Danmark. Jacob och D tyckte det var spännade att titta ut på allt vatten.
 
Väl inne i Helsingör strosade vi lite i affärer. När barnen tröttnade promenerade vi bort till Kronborgs slott där vi åt vår matsäck i solen...
 
...och lekte i sandlådan som förseställde slottet.
 
Bella lyckades sova sig igenom hela utflykten men vakande på båten hem så hon kunde ta sig en titt på vattnet.
En utflykt som vi får göra om snart igen så att Marino och Detti också kan få vara med!

Öppna förskolan

Idag gick vi till öppna förskolan tillsammans med Detti och Marino. Vi var med på sångstuden och sen lektes det en massa. Nu ligger D helt utslagen i sängen och sover och jag passar på att tag det lite lugnt.

Dagens Bebis - Våren är här


Helgen..

Då var det måndag igen.. Jacob är på dagis och jag och lillan kom precis hem från gymmet. Jag har börjat träna i en grupp som heter hardcore mamas. Det är riktigt skönt att ha kommit igång :)

I lördags var vi ju på loppis där jag fyndade en del :) Sen på kvällen var vi på kalas hos min brorsdotter som fyllde 7! Det blev även mello mys hos dem..


Söndag var det premiär för Jacob på sin nya cykel :)


Och vi åkte och hälsade på vänner på eftermiddagen. 


Där bjöds det på fika och pusskalas :)

/Selma 

Loppisar

Då var denna helgen ockås snart förbi. Helgen har bestått av loppis och loppis, på ett ungefär. Fyndade lite smått och gått men mina absoluta favoritfynd var Air Jordan skor för 40 kr och Tre Kronor tröjan för 5kr.
Efter lite Vim och Vanish är sakerna som nya!=)
Nu väntar en ny vecka och vi har redan en hel del planer på schemat=)

Dagens Bebis - Shazzap


En cider och en film

Igår gick jag och min vita kappa på bio med Sandra.. Vi möttes upp lite tidigare för att ta en cider och snacka lite först. Men det blev inte så mycket prat ändå för mitt i allt bestämde vi oss för att se en annan film. Vi hade bestämt oss för Cinderella men ångrade oss. Vi valde The Wedding Ringer istället och den började 40 min tidigare. Jag tyckte filmen var riktigt rolig och skrattade en massa, även om det nog egentligen var mer av en killfilm än tjejfilm. En avslappnad kväll med mycket skratt. Precis sånt man behöver då och då=)

Böcker och lek

Är precis hemkomme från stan. D ligger och sover så jag tänkte passa på att blogga.
Idag var vi på biblioteket med Sara och hennes killar. Lämnade tillbaka böcker och lånade nya. Vi läste en hel drös med böcker innan vi gick ut i stadsparken och fikade och lekte på lekplatsen. Supermysigt!
 
Tittut!
 
Vad blir det för mellis idag, mamma?
 
Ikväll är det dags för denna mamman att bara vara Tanja ett tag. En drink på stan och ett biobesök står på schemat.

Memories

När vi rensade i förrådet häromdagen hittade jag en påse med mina gamla leksaker. Tog upp den för att sortera, sänka bort och spara det som jag minns att jag tyckte om. Hittade en hel hög med dessa "blöjdjur". Jag kommer ihåg att man skulle låta dom bada så ändrade blöjan färg till blå eller rosa. Dom är ju väldigt söta, framförallt dinosaurierna!
Någon mer som lekte med dessa?

En dag i solen

Idag har vi varit på lekplatsen och lekt med Amela och hennes lilla Melina. Solen strålade från en blå himmel.
Vi lekte i sandlådan, blåste bubblor och barnen delade på Melinas mellis i gräset. Det går bra att dela när man ändå redan är mätt på sanden ju!
En riktigt mysig förmiddag. Nästa gång på D dela med sig av sitt mellis=)

torsdag..

Idag åkte vi till stan och träffade en god vän och hennes son. Vi käkade asiatisk buffé och gick sen till en mysig lekplats vid bibblan. Sen var det dags för en fika och en liiiten shoppingrunda :) 




Solen lyser idag, men det var ju inte så varmt precis..

Nu myser vi hemma innan det är dags för kvällsmat :)

/Selma

Barnvakt och vår

Igår var det en "första gången"- dag.
 
Dagen började med att mamma kom hit för att sitta barnvakt åt D. Det var första gången med barnvakt så vi visste inte hur det skulle gå. Jag och mannen höll till i källaren och sorterade förrådet, redo att springa upp för trappan iaf det krisade. Men det hade såklart gått superbra! D har varit väldigt ledsen om vi har "försvunnit" innan och han blivit ensam med någon annan så det va skönt att det funkade fast vi vinkade hejdå och han såg att vi försvann.
 
Selfie med mormor.
 
Efter lunch åkte vi hem till Mario och Detti. Det var underbart vårväder igår. Solen skren och det var över 10 grader. Vi satt ute hela eftermiddagen och njöt av solen och grillade korv med bröd. D lekte på uteplatsen och fick äta sitt mellis utomhus, som en liten mini-picknick.
 
Idag har vi varit på öppna förskolan och på lekplasten. Precis likafint vårväder idag. Det ska tydligen hålla i sig några dagar nu. Imorgon ska vi ha riktig picknick med gänget! Mysigt!

Dagens Bebis - Keeping it cool as always


9 månader

Idag blir D 9 månader. Han väger ca 9 kilo, är 73 cm lång och har strlk 80 i kläder.
 
D har under denna månaden blivit lite lugnare. Även om han fortfarande härjar rundor kan han nu också sitta i knäet och bara vila eller sitta still och läsa pekböcker, som fortfarande är en stor favorit.
 
Han är väldigt nyfiken och vill gärna vara med på allt man gör. Han lyssnar noga när man berättar vad man gör eller förklarar vad någonting heter. Han pillar på allt, vänder och vrider och undersöker. Går det inte som han vill blir han frustrerad och skriker till.
 
D kan nu stå själv utan stöd långa stunder. Han har också tagit sina första steg denna månaden. Nu 2 veckor senare resar han sig ofta upp för att gå istället för att krypa. Att gå ute är inte lika roligt för då måste man ju ha skor på sig!
 
Det har kommit upp 2 stycken nya tänder denna månaden så nu har D 4 tänder där uppe och 3 där nere.
 
Från att ha varit en kille som ätit allt i mängder har D nu blivit en kräsen liten kille så mer än gärna spottar ut sin middag. Den ända varma maten som alltid slinker ner är Pasta Bolognese. Som tur är gillar D fortfarande frukt, framförallt vindruvor.

D orkar nu vara vaken mycket längre stunder och sover nu bara 2 gånger om dagen, cirka 2,5 timmar sammanlagt. Han är duktig på att "gå och lägga sig" och sträcker armarna mot sängen när han hör sin "sovalåt". Nätterna går upp och ner. Ibland inga uppvak, ibalnd 4-5.
 
D har blivit väldigt pappig och är pappa hemma är det bara han som gäller.

Årets första loppis

Idag var vi iväg på loppis i Häljarp. Tyvärr var där mest söndriga, smutsiga eller urtvättade saker kändes det som. Hittade iaf lite kläder och ett par leksaker.
 
MEN nu till det bästa. Jag hittade en jättefin resvagn för 200 kr. Den är i superfint skick och ser nästan inte använd ut. Tycker egentligen inte om att köpa så "stora" saker utan att ha läst på lite först men tydligen gjorde jag ett riktigt fynd. Kollade precis rundor lite på nätet och dom kostar över 1000 kr nya. D sitter som en kung i den också så det kunde inte bli bättre=)

Mammalunch igen

Idag var det dags för mammalunch hemma hos Tanja. Denna gången lyckades vi få barnen att äta, sova och vara vakna samtidigt. Dom var till och med gnälliga samtidigt!
Dom verkligen kul barnen och lekte jättefint! (Iaf efter sin sovstund!).
Jacob hängde i Turtleskloaken eller gick rundor med damvippan.
D följde efter Jacob som en duracellkanin, han gick och gick och gick.
Bella hittade en ny favoritleksak. En Turtles så klart. Och mamma som försöker få henne att tycka om My Little Pony!
Marino fick sitta med vid matbordet idag. Han är stor kille nu ju.
Och mammorna då? Dom åt alldeles för många kakor!
 

Dagens cooling

 
Ännu en ny outfit från Carter's  ☺
/Selma 

Veckan som gått

Måndag:
Vi var på öppna förskolan tillsammans med Detti och Marino och lekte och var med på babysång.
 
Tisdag:
Vi busade på busfabriken med Selma och Bella.
 
Onsdag:
Solen sken från en blå himmel. Vi passade på att leka på lekplatsen. Jag försökte få D att förstå att solglasögon ÄR bra!

 
Torsdag:
Ännu en dag med strålande väder. Vi gick en lång promenad och på hemvägen fick D öva på att gå.
Imorgon är det fredaga och dags för mammaluch här hemma hos oss! Ska bli roligt!

Vår/sommar- hoodie

Tittade på denna Hoodie inne på Cubus för ett tag sen men bestämde mig för att inte köpa den. Sist vi var på Väla  var jag framme och vände och vred på den igen. När jag sen provade den på D kunde jag inte låta bli. Den fick helt enkelt följa med hem!
Det har kommit in matchande byxor också nu i efterhand ser jag. Kanske borde klickas hem?

Nytt från Carter's

Fick hem beställning från USA i förra veckan. De har så mycket fint i USA.. Denna pyjamasen var en av sakerna jag köpte till lillan..
 
 
Den är så fin :)
 
/Selma 

Benen först

Min man har försökt få D att förstå att man ska gå med benen först när man ska ner från soffan. D har fattat grejen nu och vänder sig om och försöker backa ner. 
Bollhavet är ett perfekt ställe för lite träning. Trillar man landar man mjukt!

Dagens Bebis - Awesome


6 månader

Idag blev Bella 6 månader. Så snabbt tiden går!


Imorgon ska vi till BVC  för 6 månaders läkarkontroll :)

/Selma 



Godisleverans

Fick en leverans av USA-godis hem i veckan av min mans kompis. Såå snällt! Äntligen lite godis för Tanja också=)
 
Lägg märke till att det står "A fat free FOOD". haha What?

Inget mera plast

På alla bloggar, i alla tidningar och på alla hemsidor läser jag hela tiden om hur farligt plast är. För oss alla men framför allt för barn. För varje gång jag läser om det smyger ångesten sig på. Kan jag verkligen utsätta D för dessa gifter, speciellt nu när jag är medveten om farorna? Sen å andra sidan tänker jag hur mycket ska man hålla på och "krångla" till det? Allt i samhället idag är ju mer eller mindre giftigt? Vi kanske struntar i plasten hemma men på alla andra ställen kommer han ju utsättas för plast?
 
Men jag tänker iaf börja smått. Från och med nu ska han bara få trä-eller tygleksaker från oss här hemma iaf. Man måste ju börja någonstans? Så småningom kanske det blir i större skala.
 
Har letat rundor lite och hittat fina leksaker i trä. Mycket är betydligt dyrare men letar man kan man ändå hitta saker till hyfsade priser.
 
Hur tänker ni kring detta?
 

Matcha med oranget

Det blev så klart ett träningställ inhandlat i Ullared sist. Var lite tveksam till om det skulle blir lite för oranget med både jacka och byxa men ända sedan jag köpte en jacka utan matchande byxor till för längesedan och ångrat mig flera gånger så köper jag numera hela set. När jag väl provade stället på D blev det så klart lite för mycket oranget.
 
MEN i senaste beställningen från USA fanns dessa godbitar med som matchar perfekt. Eller vad tycker ni?

RSS 2.0