En dag med D's mat

Efter vi började ge D smakportioner och kvällsgröt trappades ammningen ner rätt snabbt. D var inte jätteintresserad och dom gånger han ville amma blev han inte mätt för fem öre. Vi började då med ersättning och att ge riktigt lunch. En ersättningsmåltid ersattes sen med mellis och så fortsatte det.
D gillar som sagt mat och äter väldigt mycket. Det går åt många barnmatsburkar på en dag här hemma. Är än så länge för lat för att göra egen mat, dessutom äter D bara maten om den är riktigt slät och fin. Matvanor som sin mamma kankse?
 
Så här ser D's matschema ut ungefär. Tiderna beror så klart på när han vaknar på morgonen.
 
5.00 - Amma
7.00 - Yoghurt och frukt-pure (hel 200 gramsburk)
10.30 - Fruktpuree av något slag (100-130 grams burk)
12.30 - Lunchpure (hel 200 grams burk)
16.00 - Fruktpure eller grönsakspure av något slag (100-130 grams burk) eller ersättning ca 140 ml
18.30 - Gröt med fruktpuree
20.30 - Ersättning ca 160 ml
01.00 - Ersättning ca 160 ml
Vi har börjat ge honom en majskrok efter maten så han ska vänja sig vid något annat än pureer.
 
Som sagt jag tycker D äter väldigt mycket! Hur äter era bebisar?

Kommentarer
Postat av: Johanna

Ellie äter bara bröstmjölk än så länge. Hon har fått smaka en tesked sötpotatis en gång och en tesked ärt- och avokadokräm en gång :) Ska göra gröt nån dag också och börja ge lite grann.

Svar: SÅ olika det kan vara fast dom är lika gamla! Hur kommer det sig att hon inte har fått något mer att äta? Har hon inte varit intresserad eller har ni helt enkelt inte haft någon brådska?
tanjaselma.blogg.se

2014-12-09 @ 00:21:48
URL: http://jojohannas.blogg.se
Postat av: Johanna

Oj!! Här kör vi fortfarande små smakportioner. Men hon älskar ju fortf tutten... Så olika det kan vara. Men hur fixar hans mage detta?

Svar: Så länge dom går upp som dom ska är ju amning det som rekomenderas så=) D blev jättearg och knuffade ofta undan mig när jag försökte amma honom efter vi börjat ge smakportioner så tänkte det va lika bra att börja med mat ordentligt. Vi körde amning, ersättning och mat i början tills hans mage kommit igång ordentligt. Han bajsar väldigt mycket men han äter ju också som en häst så:) Tycker det känns skönt att det har gått så lätt med att börja äta riktigt mat då jag själv är riktigt kräsen! hehe
tanjaselma.blogg.se

2014-12-09 @ 21:22:26
URL: http://johannaraaf.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0