Höstblåsor

I lördags vakande D med hög feber och framåt eftermiddagen märker jag att han börjar få på prickar på sina ben. På söndag natt vaknar han vid 1 och bara skriker. Tittar på hans ben och ser blåsor överallt! Ringer 1177 som tycker att vi ska åka in till Barnakuten. Väl på akuten är det ingen som vet vad prickarna beror på och vi blir hemskickade efter en natt med prover, för att avvakta.
Försökte själv googla och se om jag hittade något, men det luriga är att läser du om höstblåsor står det ätt det är en lindrig sjukdom med blåsor på händer, fötter och runt munnen. Det står också att det inte på verkar barnen så mycket. Eller hur!
På söndag morgon ringer dokton och säger att dom har konstaterat Höstblåsor. Det är ett virus som orsakar detta och man gör inget åt det.
 
Fy fan vilken sjukdom detta är. D har varit så sjuk, har inte kunnat sova eller äta. De första dygnen somnade han till men vaknade efter 10 min varje gång och bara grät.
Vi har legat på en madrass i 3 dagar och bara tittat på tv och läst böcker.Han ville inte gå för han hade ont i fötter och ben.
Han åt inget mer än några frysta majskorn dom första dagarna. När han väl började äta lite smått igen kunde han inte sitta ner pga av blåsorna så han fick stå upp framför TV:n och äta.
 
Blåsorna var vätskefyllda lör-mån och först på tisdagen började dom torka ut. Och som dom spred sig, från några på benet till att hela benen var fulla, armarna och runt munnen.
 
Nu är han på bättringsvägen men hela han består av ruvor nu. Febern är borta och han är piggare igen. Tack och lov!
 
Varing för läskig bild!

Kommentarer
Postat av: Theresa

Men jösses, stackare.... 😯 Hoppas de försvinner snart!

2015-11-26 @ 17:26:53
URL: http://mammaT.blogg.se
Postat av: Sanja

Usch vad hemskt! Stackars lille D. Vilken tur att det blivit bättre

2015-11-26 @ 17:31:13
Postat av: Sara

Fy,stackare!!😔 hoppas han blir sitt vanliga gamla jag snart igen💜

2015-11-26 @ 20:42:40
Postat av: Johanna Viklund

Aj aj aj vad ont det såg ut! Stackars liten! :(

2015-11-26 @ 22:31:50
URL: http://jojohannas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0