Julie och Julia - Leap Year - All Good Things

Det har blivit en hel del filmtittande på kvällarna här nu under semester. 3 helt olika filmer i genrer och även hur bra dom var.
 
Första filmen vi såg var Julia och Julie. Den handlar om Amerikass älsklings tv-kock Julia Child. Man får följa hennes historia från uttråkad diplomathemmafru till hela Amerikas älskling.
Man får också följa Julie, trött på sitt jobb och med självkänslan körd i botten bestämmer hon sig för att utmana sig själv med att laga alla 524 recept från Julia Childs kokbok och det franska köket. Hon dokumenterar alla missöden men också lyckade maträtter i sin nystartade blogg.
Filmen bygger på Julia och Julies sanna historier.
 
Jag blev positivt överraskad av denna filmen och tyckte den var väldigt bra faktiskt! Rekomenderar den!
 
Andra filmen vi såg hette All Good Things. Ryan Gosling spelar huvudroll i denna film, även om han är en av mina favorit skådespelare måste jag erkänna att han ofta gör väldigt djupa, lite konstiga och mörka filmer. Denna var inget undantag.
Filmen bygger på en sann historia om David Marks som blev anklagad för att mörda sin fru som försvann utan spår 1982.
 
En väldigt mörk film utan ljuspunkter. Man ser hur David Marks blir sjukare och sjukare utan att få någon hjälp och vart det leder honom.
 
Osså sista filmen. En sån romantisk "jag behöver inte tänka" - komedi. Anna väntar på att hennes pojkvän ska fria och när han inte gör det bestämmer hon sig för att fria till honom på skottdagen den 29 feb. Hennes pojkvän befinner sig på jobbresa i Irland så Anna bestämmer sig för att överraska honom där. Resan dit kantas av missöden och tiden tickar på.
 
En film med många lösa trådar och lite tramsig men samtidigt rätt oförutsägbar. Helt ok filmen kände mig lite irriterad efteråt för det var så många dumma scenario som inte alls kändes trovärdiga. Väldigt romantisk dock!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0