Ankrace

Idag var det dags för årets ankrace och precis som de andra åren var det strålande väder. Men till skillnad från de andra åren fick vi pris idag! Vi var den sista ankan som fick pris. En veckas gratis träning på gymmet här i närheten. Hmm va tycker vi om det priset?
 
En alldeles lagom aktivitet med fin natur runtomkring som passar utmärkt för picknick och lek. Idag sprang vi på en massa kompisar som D kunde leka med också.

Hockey Vm 2019

Hockey Vm är igång och vi hejar för fullt här hemma. Vi håller tummarna för finalmatch och guldmedalj så klart!
 
Det var inte länge jag fick ha min peruk ifred! Mammas entusiasm för teman och accessoarer har utan tvekans mittat av sig.
 
"Jag har inte tid att va med på kort. Jag tittar på hockey!"
 

Pokemon Go

Jag och D har börjat spela Pokemon go. Han vill så gärna spela olika dator och minispel så när han frågade om vi inte kunde ladda ner Pokemon tänkte jag att "jo det kan vi faktiskt". D känner att han får spela minispel och mamma är nöjd för att vi är ute flera timmar och rör på oss. Win-win.
Vi går och går och går och en vecka kom vi upp i 26 km.
Jag har också blivit helt hocked och spelar mer än gärna. 
M - 8 och 9 månader

Det blev aldrig något 8 månaders inlägg för det var en lugn månad utan att det hände så mycket. Däremot har det hänt en hel del den senaste månaden.
 
M väger ca 8 kg och är ca 71 cm lång. Kläder i strlk 74 börjar bli för små och vi går så småttöver till strlk 80.
 
M vägrar fortfarande krya, åla eller rulla runt. Han kan rulla men gillar inte det. Han sitter stadigt och vill han någonstans ropar han och vill ha hjälp med att gå. Han håller i våra fingrar och sprintar iväg allt vad han kan. Han blir mer och mer stabil efterhand, verkar som om han hoppar över en del steg och börjar gå först istället.
Han älskar att jaga D här hemma och skrattar så han kiknar när han sprintar fram på sina små ben.
 
M har börjat bli liiiite intresserad av böcker. Helst om det låter eller ha rnågon rolig kontrast man kan känna på. Fast helst av allt vill han mest äta på dom.
 
M gillar musik och börjar dansa med överkroppen upp och ner när man sjunger eller spelar någon låt.
 
M börjar ha koll på läget här hemma och vet vad som komma skall. Han blir väldigt exalterad när man börjar plocka fram hans mat. Då sprattlar hela han och gör roliga ljud ifrån sig. Samma sak om bärselen kommer fram eller han hör D komma.
Han är riktigt snackig och har olika ljud och betoningar när han kommunicerar med en.
 
M äter som en häst. Pureer är inte så poppis längre utan allt ska vara i bitar och han har stenkoll på vilket han vill äta först. Hans favorit är potatis och fins det potatisbitar kvar och man försöker ge honom något annat kastar han iväg det och sträcker sig efter potatisen. När potatisen sen är slut går den andra maten också bra.
 
Den senaste veckan har M gått från femtioelva uppvak till...nästan inga! Nätterna är betydligt bättre även om han helst vill sova hos mamma de sista morgontimmarna.
 
 

RSS 2.0