Rosdagar på Fredriksdal

Förra helgen besökte jag Fredriksdal och deras Rosadagar tillsammans med Therese. Vi tittade på rosorna men var mest distraherade av att spela in TikToks.
Vi höll på att missa Vandringsteatern som vi hade bokat biljetter till men hann precis i tid. Den handlade om olika boenden genom åren.
Innan vi åkte därifrån åt vi vår matsäck och sen åkte vi och shoppade blommor.
En mysig dag! Nästa utflykt blir Katrinetorp och en handelträdgård i närheten!
Fina kronärtskockor! Ett helt hav!
 

Födelsedagar

I juni och juli firade vi först mamma/mormors födelsedag på Legoland. Har aldrig varit där innan men var imponerad! Massa kul att göra och det fanns något som passade alla, från helgalna karuseller till akvarium, intensiva interaktiva åkturer eller långsamma båtturer.
Det tog sin lilla tid att köra dit men barnen skötte sig exemplariskt (!) i bilen hela vägen (Hej alla utflykter som jag nu vågar ge mig på i sommar.)
Vi kom dit på lördagen efter lunch och stannade till stängning. På kvällen grillade vi i stugbyn och somnade gott i vår mysiga stuga.
På söndagen hängde vi på låset när Legoland öppnade och stannade tills de stängde.
Det var 2 jättemysiga dagar som gärna hade fått vara 3! Favoriten var Ninjago-"karussellen"!
 
 
I juli var det dags för ett till firande och denna gång firade vi tillsammans med alpackor! Vi bokade in oss på alpackavandring. Man fick varsin alpacka i koppel och vandrade i skogen med dom i 2 timmar. Väldigt speciellt men också väldigt roligt!
Jag är inte så förtjust i djur men dessa alpackorna var ok. Det höll sig på avstånd och var inte så intresserad av mig. Vi passade bra ihop, lika stor intregitet allihopa! Vissa djur vill gärna komma fram och hälsa och nosa men alpackorna struntade fullständigt i oss. Det var mest intresserade av att meja ner buskar och buskage.
 

Påsk

I år hade jag noll känsla för påsken. Jag plockade inte fram ett påskpynt. När påsken väl kom fick jag dåligt samvete för barnens skulls. Stackars dom, vilken tråkig högtid de blev!
Vi räddade påsken genom att gå på bio och se en påskfilm.
 
Och som vanligt firade vi ordentligt hos mamma med mat, äggjakt och hysteriska lekar.
 
Påskkärrings-stafett på dödligt allvar!
 
Påskharen kom faktiskt också på besök, även om det var en något förenklad version mot vad han brukar göra!
 

Från året

Äntligen har jag tagit tag i att fixa med alla kort på mobilen. Var mycket duktigare på det förr!
 
De äldsta bilderna som jag inte gjor tnågot med är från mars och Melodifestivalen och finalen. Vi slog på stort så klart och pynate, hade disco och spelade in tiktok.
 
I maj tog jag med D till utsällningen Aguanauts.
"Har du hört talas om den fantasieggande expeditionen till Siljansringen i juni 1897? Det var där som Beata Gardelius och Inga-Lisa Blomgren upptäckte de mystiska varelserna Homo Aquatis."
En riktigt välgjord och intressant utställning med riktigt läskiga aquanaut-gubbar i mänsklig storlek. D tyckte det var väldigt läskigt och ville helst gå därifrån igen. Jag med men fick andas lugnt och vara en bra förebild. Efter ett tag vågade vi till och med att gå nära aquanauterna.
 
I maj var vi också på Hovdala Medeltidsdagar. Jättekul event och vi var där verkligen hela dagen. Jag tyckte det roligaste var torner-spelen. Där riddare tävlade med sina på en arena där dom skulle många ringar på sina lansar mm. Barnen fick testa mång aolika medeltidsaktiviteter men den roligaste var den magiska vandringen när dom skulle lräa sig magi för att hjälpa till att öppna skattkistan i slutet. En väldigt fin teater med många fina värdefulla lärdomar.
 Sen är vi inne i juni och då hände det grejor! Fortsättning följer.

RSS 2.0