Why are you still talking to me?

 

Lugano..

Är det fler än jag som inte fattar något av den uppdaterade blogg.se appen? Jag har inte lyckats blogga via mobilen än.. Så får passa på när jag har datorn öppen.
 
I söndags kom jag och Bella hem från en långhelg i Lugano, Scweiz. Vi hade det helt underbart där. Anledningen till att vi åkte dit är för att min systers näst äldsta dotter börjar college där, på Franklin University. Så syrran åkte dit med henne och 2 till av hennes barn. 
 
Vi bodde på ett lyxigt spa och resort hotell och bara njöt av dagarna där..
Här kommer en fotobomb..
 
 
 
 
Nu börjar redan nedräkningen inför nästa resa..
 
/Selma
 

Fler citat

Barns språkutveckling går verkligen undan. Det känns som om nästa steg i utvecklingen sker över en natt varje gång. 
D säger nu meningar med 5-6 ord och ibland flera meningar direkt efter varandra. Han uttrycker känslor så som rädd och ledsen. Han använder sig av prepositioner som på och i. 
 
Ibland rör han till bokstäverna och ändelsen lite extra gulligt. Jordgubbar blir jorbuggar och leverpastej blir leverpasta.  Grävskopa och träklubba kallar han grävskopare och träklubbare

Om jag ska lämna rummet säger jag alltid "Jag kommer snart, ropa om det e nått". Och det har han tagit bokstavligt. Han ropar "e nått, e nått" om han tex blir ledsen eller rädd. Ibland låter han så ynklig så och mammahjärtat blöder.
 
Häromdagen när vi busade och jag höll honom upp och ner skrek han "Neeej, sluta hälla ut mig"

Listan kan göras lång med alla dessa roliga saker dom små kläcker ur sig. Ska definitivt spara citaten i hans fotoböcker.

Drömmen känns långt borta.

Jag har alltid önskat att jag kan dansa. Tittat avundsjukt på folk som varit duktiga. Idag var det öppet hus på Impulse dance och jag och Cornelia begav oss dit. Dags att ta tag i drömmen! Haha yeah right. Jag hörde kraset när drömmen gick i 1000 bitar. Jag satte första och sista steget lite halvt, allt däremellan är en parodi.
Men skam den som ger sig. Vi ska anmäla oss till en dancehall klass nu i höst.
Hoppet är det sista som lämnar en!


Leverans från Turkiet

Igår kom mamma hem från Turkiet och hade med sig en leverans till mig och D.
Kan jag inte ta mig till shoppingen får shoppingen ta sig till mig 😉
Ryggsäck behövs när man släpar hem massa saker från jobb och sen hämtar direkt på förskolan. Då behöver man alla lediga händer man kan få.
Stella McCartney väskan behöver jag bara för att jag har älskat modellen sen den kom ut för några år sen. En kopia som ser exakt ut som originalet.
Tack mamma!


vardagsrum

 Så här ser vårt stora rum ut. Det är två rum med ett valv emellan. 1 dörr ut i minihall/kök och 1 dörröppning ut i stora hallen. 
Har inte satt upp några gardiner då det behövs borras upp gardinstänger. Nu har jag vant mig att inte ha några och tycker nog det är rätt fint. Vad tycker ni?

Balanscykel

D fick en balanscykel av mormor i present. Första gången var lite klurigt men det går bättre och bättre. D har cyklat några gånger ytanflr huset och två gånger har vi cyklat genom skogen till en lekplats 10 min bort. Första gången tog det 45 minuter haha. Andra gången var vi nere i 30 min. Det går framåt!
D tycker det är roligt och känner sig stor!

"Jag är morfar nu. Jag har en motorcykel."


Plocka frukt

Helgen har gått i vännernas tecken. I lördags var jag på en gammal väns möhippa. Vi dansade Burlesk-dans. Oj vad det var roligt! Blev rätt sugen på att kanske gå på någon danskurs. Inte just Burlesk kanske. Men hiphop?
Har även hunnit med en låååång fika med Cornelia i stan.
Sara har varit här och vi gick på fruktjakt. Plockade äpple, päron och annat smått och gått.
Vädret har visat sig från sin bästa sida hela helgen och städerskan har varit här och städat. Skön känlsa!

"Timberland"

Fyndade en vinterjacka till D igår. Och det bästa är att den går att matcha med "Timberland"-kängor. Har velat ha liknande skor till D varje höst och vinter så i år ska de äntligen inhandlas. De från Deichmann är ju bara så fina!
 
 

Svampriket

Jobbar just nu med tema svamp på jobbet. Det var längesedan vi körde ett allmännbildningsinlägg så detta passade ju bra.
Vad kan du om svampriket?

Svampar tillhör varken djurriket eller växtriket. De bildar ett eget rike som kallas svampriket. Svampar skiljer sig från växter eftersom de saknar klorofyll och från djuren då de absorberar sin föda snarare än äter den.

Svampar delas in i tre grupper efter hur dom tillgodogör sig näring. En grupp svampar stjäl näring från andra levande växter och organismer. De kallas för parasiter.

En grupp svampar lever av döda växter. De hjälper naturen att bryta ner löv och andra växter.
Dessa svampar kallas för saprofyter.

Sista gruppen lever i symbios med träden. (Det betyder att det hjälper varandra.) Svampen ger trädet mineraler och trädet ge svampen socker. Dessa kallas mykorrhiza.

Svampar delas också in i olika grupper beroende på utseende.

Soppar har rör under hatten.

Skivlingar har skivor under hatten.
Taggsvamp har taggar under hatten.

I röksvampar finns sporerna inuti svampen. När den är mogen spricker svampen och sporerna kommer ut.

 

Fingersvamp förgrenar sig och påminner om koraller.

Lärde ni er nått nytt?

Blommigt mot tegel

När jag bestämde mig för fondvägg i köket kunde jag ju aldrig ana att den skulle vara så bra att fota vid. Nu blir det outfit bilder hela kalla  vintern också!
Ny top, nya byxor och nya solglsögon. Fick ju höra att min solglasögon var sooo two-thousand and late så investerade 7 kr i ett par nya på Ebay. Fast jag gillar ändå mina gamla bättre;)

Zara x 2

Vart vi än går utbrister folk " Åhh en riktig liten hiphopare. Så söt. Med kespen på sidan och allt"
Det är D själv som alltid sätter kepsen på sidan. Skyll inte på mig;)

Fyndat

Tittade in på Lindex snabbt häromdagen. Såg ett Rea - ställ med lapp om alla byxor 75 kr. Hängde även ett gäng termobyxor. "Dom gäller det nog inte. Gick och frågade. "Jodå". Termobyxor inför stundande vintern för 75 kr, check!

Boknostalgi

Idag plockade jag fram lite av mina sparade böcker från när jag var liten och jag och D låg och läste tillsammans. Just dessa kommer jag ihåg att jag tyckte mycket om. Känner ni igen någon av dom?

Helgen..

Snacka om att jag har varit oerhört oaktiv här på bloggen!! ursäkta för de.. 
 
Jag hade en ledig helg och den var rätt fullspäckad!
Jag byggde vidare på en tatuering jag gjort på benet, nu är det bara en sittning kvar, sen är den klar.. För nu iallafall =)
 
Efter detta var jag bjuden hem till en go vän på lite champagne mys och lite appetizers, för att sedan bege oss till stan för lite god mat och dryck..
 
 
 
Söndagen så var det barnkalas som gällde och lite annat besök av vänner..
 
Nu har jag en lång vecka på jobb, sedan är det inte långt kvar tills jag och Bella åker på en liten tjej-weekend =) Vart det bär av återkommer jag om =)
 
/Selma
 
 
 

pajas

Donald Trump eller Hillary Clinton? 
Följer ni presidentvalet i USA?  Jag kollar lite sporadiskt då och då men trots att jag inte är så insatt har jag inte missat pajasen Donald Trump och hans uttaladen.  
"Hillary är grundare till IS". "När det nu finns kärnvapen kan vi ju likaväl använda dom". Han visar tydligt sitt hat gentemot muslimer och latinamerikaner. Han är ständigt på Twitter och twittrar den ena saken dummare än den andra. 
Kan inte låta bli att skratta åt eländet för i mina ögon är han en enda stor parodi.
Tyvärr har har lyckats ta sig så långt som till republikanernas presidentkandidat vilket bevisar att många amerikaner inte tycker som jag. Skrämmande! 
Jag är så klart Team Hillary.  Först en färgad president sen en kvinnlig. Det är så världen ska se ut!
 

Pettson och Findus och karusell

Idag har vi tittat på Pettson och Findus i stan. Det är HX-festival med en massa jippon,bla Pettson ooch Finuds-teater.  D tycker det var väldigt spännande och satt helt stilla i mitt knä med en mycket allvarlig min. När det var dags för applåder klappade han entusiatiskt med ett stort leende.
En karusell för 40 (!) kr åktes och efteråt fick jag slita en ledsen D från tåget. Han ville så gärna åka mer och var riktigt ledsen när det var slut!
 
En ballong fick fylla ut som substitut innan vi begav oss hemåt igen.
 
Imorgn är det teater igen, Pettson och Findus ännu en gång men annan historia. Klart vi ska se den också!
 

Shopping på Väla

Det blev minsan ett par esadrillos idag. Har spenderat för mycket pengar på Väla tillsammans med Sara idag. Vi började på Skopunkten där vi hittade likadana espadrillos för ynka 35 kr. Liten smidig model som satt som en smäck.
 
Vidare till Zara där vi inte kunde låta bli att plocka på oss fina joggingbyxor till pojkarna.
Vi avslutade på New Yorker där påsarna blev både stora och fulla!
 
Sen var både tiden och pengarna slut så vi begav oss hemåt igen, fattiga men lyckliga i själen;)

Espadrillos

Imorgon väntar en fika i stan med Sara och jag bara måste gå inom H&M och prova ett par Espadrillos. Ibland kan jag gå från att verkligen inte gilla något till att inte kunna släppa tanken på det rätt fort. Senaste mina ögon dras till är Espadrillos. 
Får se imorgon om dom får följa med hem eller inte?

Slut

Semester är slut och idag var första dagen tillbaka på jobb! Återkommer imorgon!
 

RSS 2.0