Shopping till Tanja

Hittade lite smått och gott till mig på semesten.
 
Tröjor från Terranova.
 
Det blev några skor även denna gång men inte ett endaste par klackar! Eller jo om man räknar gympaskorna. Där är kilklack i dom.

Shopping till D

Första gången jag shoppade utomlands till D och jag hittade en hel del. Varför är det alltid roligare att shoppa utomlands? Har dom bättre affärer eller är det bara för vi inte är vana vid dom?
 
Köpte det mesta inne på Terranova. Hade kunnat köpa ännu mer men fick hija mig lite.
 
Affären Carter's fanns där men utbudet var inget att hurra för. 2 st tröjor fick följa med hem iaf.
 
Träningsställ kan man aldrig få för många av...
 
...och inte heller Kroatien-tröjor.

kärlek


/Selma 

Papparazzi - Klädd för biomys


Datenight

Igår hade jag och min man en riktig Datenight. D's mormor kom hit för att passa honom medan vi gick på bio. Min man hämtade upp mig utanför oss direkt efter sitt jobb och det kändes riktigt pirrigt. Precis som en riktig date!
Vi såg The DUFF. Helt ok tidsfördriv. Typisk jag-slipper-anstränga-mig-tonårsfilm.
D och mormor hade byggt koja och busat en massa. Sen sov han så gott i sin säng när vi kom hem.
Skönt att få komma ut och umgås lite bara vi två och skönt att det går så bra med barnvakten mormor.

Ut med det gamla och in med det nya

Igår var Sara här för att hjälpa mig att städa i min garderob. När vi kom hem från Kroatien och jag öppnade garderoben och inte fick in nångonting av det jag köpt fick jag lite ångest.
Jag bestämde mig för att sortera ordentlgt. Sagt och gjort. Jag rensade ut 4 papperspåsar. 1 med väskor, 1 med skor, 1 med kläder och en påse gick till Sara.
Idag har jag suttit på Facebook och försökt sälja sakerna. Än så länge ser det ljust ut. Så nu tjänar jag en liten slant plus att där är massa plats att fylla i garderoben ;)

Kroatien & Bosnien Dag 5, 6 & 7 - Zagreb

På tisdagen tyckte vi att det var dags för D att också få ha lite roligt. Vi hade hittat en restaurang på Google med en stor lekplats och ett minizoo strax utanför Zagreb som vi tänkte köra till. Vi körde så klart fel och D blev otåligare och otåligare. Vi stannade på en restaurang för att fråga om vägen och det visade sig att det fanns en stor lekplats även där. Vi bestämde oss för att stanna där istället vilket visade sig vara ett bra beslut! D hade jättekul och sprang fram och tillbaka och vi vuxna åt en supergod lunch.
På kvällen mötte vi upp gänget igen för en sista middag på stan innan mamma och kompani flög hem igen.
 
Vi var inte riktigt klara med vår shopping kände vi så sista dagen åkte vi ut till Arena Centar för att se om vi hittade något kul. Och det gjorde vi. Vi fastnade inne på Terranova som hade kläder för oss alla tre. Vi köpte så mycket fint att tjejen i kassan fick kalla in förstärkning.
 
Tidigt på torsdagmorgon var det dags att flyga hem igen. Hemresan gick smidigare än smidigast och D sov sig ännu en gång igenom nästa hela flygresan. Det var många lediga platser på flyget så vi passade på att bre ut oss ordentligt.

Dop

Idag var vi iväg på dop i Laholm.. Jättefint i kyrkan och trevlig fest efteråt med en massa god mat! 


Jacob var finklädd från topp till tå



Min man kan tydligen inte ta ett normalt foto..


Och tillslut tröttnade Jacob på att fottas  :P

/Selma 

Dagens Bebis - Klädd för dop

 

Bella bus..

Det har blivit ett smeknamn till lillan nu.. Bella bus.. Se på denna bilden bara..


/Selma 

Kroatien & Bosnien Dag 4 - Zagreb

Dag 4 vakande vi upp med en lugn känsla i kroppen. Allt fixande och trixande var över och nu var det bara semester som gällde!
Vi mötte upp mamma och gänget för att visa dom runt i Zagreb. Vi blandade sevärdheter med shopping. Vi gick och gick och gick, så där som man gör på storstadssemester. Vi gick bla förbi en stor lekplats så D fick springa av sig lite.
Lunchen åt vi på en uteservering och passade på att njuta av solen.
På eftermiddagen körde vi ut till det stora köpcentert WestGate och shoppade lite till.

Kroatien & Bosnien Dag 1, 2 & 3 - Slavonski Brod och Bosanski Brod

Vi var uppe tidigt på fredag morgon för att packa det sista och sen köra till Kastrup. Väl på flygplatsen mötte vi upp min mamma och moster + äkta makar som skulle resa med.
D's första flygresa gick hur bra som helst trots att flyget var 2 timmar försenat. När vi hade gått på planet var det något som krånglade som behövde fixas. Mardrömmen med liten sprallig kille är att behöva sitta 2 timmar extra inne på flyget. D roade sig med sina böcker en stund och sprang rundor och flörtade med andra passagerare ett tag. Sen blev han trött och räddningen blev bärselen som vanligt. D somnade gott i den, sov sen i mitt knä och vakande 20 min innan landning.
Sen hämtade vi upp hyrbilen och körde vidare till Slavoski Brod. Klockan hade blivit mycket och vi var alla trötta så vi nöjde oss hotelets restaurang. D somnade gott i sin vagn.
 
På lördagsmorgonen åkte vi över till Bosnien. Dagen var kommen då D och hans kusin Marino skulle döpas. Vi körde till min mans gamla by och började förbereda. Mat, dekorationer, kyrkan och finkläder. Kl 1 var det äntligen dags! Vi kände oss alla nöjda med dopet även om vädret svek oss.(Jag kommer att berätta mer omdopet i ett eget inlägg.)

Efter frukosten på söndagsmorgon hoppade vi alla in i bilen för att åka över till Bosnien igen. Vi skulle shoppa på marknaden lite innan vi åkte en runda till byn för att äta rester. Mätta och belåtna var det dags att hoppa in i bilen igen för att åka vidare till Zagreb. Vi kom fram till Zagreb vid 6-tiden. Vi var alla helt slut efter 3 intensiva dagar så resten av kvällen spenderades i varsitt hotell rum framför varsin TV.

Första resan

Det har ekat tomt här på bloggen för min del. Jag har nämligen inte varit hemma. Idag kom vi hem efter en vecka i Kroatien och Bosnien.Anledningen till resa var att D skulle döpas i min mans hemby. När vi ändå var på resande fot stannade vi några dagar extra i Zagreb.
Nu sk ajag bara samla hop mig lite sen ska jag blogga en massa om dopet, resan, och shoppingen=)
 

Ögonfransförlängning..

Idag var jag på pedikyr och stället jag gör det på nu hade en tjej inne som tydligen ska vara grym på ögonfransförlängning. Så jag lyckades få en tid för det idag också :) har börjat vänja mig nu.. såg väldigt fejk ut först.. men jag sminkar mig inte  så ofta nuförtiden.. så därför tänkte jag det kunde vara kul att prova detta så man ser sminkad ut, utan att sminka sig..
 
Här kommer före och efter bilder..
 
 
 

Första biobesöket

Igår hade SF barnens biodag och vi kunde ju såklart inte missa detta tillfälle för Jacobs första biofilm.. Så jag och Jacob gick med 6 andra mammor  och 6 barn. Vi tog nästan upp en hel rad :)

Filmen vi såg hette Home och var i 3D, men Jacob grejade detta med 3D brillorna utan några problem.. Dock somnade han halvvägs in i filmen.. Men det var ändå ett mycket bra första biobesök.




/Selma 

Bakken..

Vilket underbart väder vi haft idag!! Vi utnyttjade såklart detta och åkte till Bakken med vänner och deras barn :)

Vi kom hem 21.30 så barnen sover som stockar nu klart.. :)









Nu ska det sovas. .

/Selma 

Isabellas dop..

Bella döptes den 27/12-2014 Men har inte postat något inlägg med bilder än, för jag har väntat på bilderna..
Fotograf Jonelin har tagit bilderna som är underbara som vanligt när hon fotograferar..
 
Så, här kommer en liten bildbomb..
 
 
 
Trevlig fredag på er..
 
 
 
 

We Love Lidl

Sen Tanja blev mammaledig lusläser hon alltid reklambladet från Lidl. Där finns alltid något kul att fynda. I  måndags blev hon helt till sig och ringde Selma när hon såg att det fanns en massa TMNT, Transformers och My Little Pony saker. Tyvärr skulle det komma in först idag så vi har snällt fått vänta hela veckan.
I morse hängde vi på dörrarna, för att få tag i det vi ville ha. Mattor, påslakan, filtar, pyjamaser och strumpor.
Nöjda barn och nöjda mammor!

Vad säger ni?

Jag kollade lite på klänningar på Nelly.com och såg denna..
 
 
 
Det förde mina tankar till en mycket känd film.. Kan ni gissa vilken?
 
 
 
 
 
 
Scrolla ner om ni inte kommit på det än...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gissade ni rätt??
 
 
 
 
 

Lek på bibliotek

Igår var det dags att bege sig till biblioteket igen. Med Sara och söner. Denna gång lekte vi i lekrummet istället för på lekplatsen då det var mer höstväder än vårväder ute.


En runda i stan

I lördags var det dags för lite tjejkväll. Kvällen började tidigt hemma hos Sara där vi drack lite cider och åt popcorn. Jag hjälpte även Sara att färga sitt hår så nu är vi tvillingar.
Sen var det dags att bege sig till stan där vi åt hamburgare på Pitchers. Har ätit 3 gånger där och 2 gånger har jag varit missnöjd så det var nog sista gången i lördags.
Efter maten gick vi vidare till nya "steakhouse" för lite häng innan vi åkte hem nöjda med kvällen.

FB-ragg

 Igår satt jag och tänkte radera lite meddelande på Facebook och klickade in min i Övrigtmappen eller "raggningsmappen". Där fanns bara en massa konstiga kommentarer från okända. En liten självförtroendeboost en söndags kväll kanske? Eller iaf ett gott skratt:)
 
Hi..we dont know each other...i found your profile interesting...may we be friends?..greetings from vienna..

hi ... we don,t know each other but i hope to be friends if u give chance i said that coz i think u r a good girl nice photo ... amazing bye

Blev imponerad när jag besökte din sida. Du är båda ful och söt samtidigt. Fast det lutar mer åt att du är ful. // heta kyssarPS svara bara om du är singel sötnosen.

hi!!!, with deep wishing to be your real friend, thanx !!!!!

Så snygg du är om du ser ut som på bilden, mooodelita Hur gammal e du? 20-21? pusss

Så in och ta en titt i er Övrigtmapp och se vad ni kan hitta för kul där=)

 

Söndag..

Så var det slut med det fina vädret.. det är tur att vi passade på att vara ute igår :)

Idag tog vi lunch på IKEA och sen gick jag och barnen en runda med Miki och Lejla på väla..

Idag kunde man träffa polisen och ambulansen där och det tyckte Jacob var mycket spännande.



Kanske en framtida karriär för den lille herren??

/Selma

Hembygdsparken i Ängelholm..

Idag packade jag och ungarna ihop en picknick och begav oss av mot hembygdsparken i Ängelholm. Där mötte vi upp Sara och Milton.
 
Först var vi på lekplatsen innan vi hittade en fin bänk i skogen nära vattnet och åt vår picknick..
 
 
 
 
 
Sen tittade vi lite på djuren..
 
 
och avslutade med en karusell tur..
 
 

10 månader

Är lite sen med månadsuppdateringen men D blev iaf 10 månader för några dagar sen.
 
Han väger 9400 gram och är 74 cm lång. Han har en hel del olika storlekar i kläder, allt från 74 till 92.
 
Den största skillnaden på D denna månaden är hur koncentrerat han leker och att han gärna leker med leksakerna på det sättet som dom är konstruerade för. Hans favoriter är bultbrädan och klosslådan.
Han kan resa sig upp utan stöd och går stadigt. Han ser ut som en söt liten pingvin som vaggar framåt.
 
Det finns nu fem middagsrätter som slinker ner, resten spottas ut direkt. All frukt är supergott men grönsaker spottas också ut.
 
Denna månaden har D börjat vänja sig vid att bara ha nappen i sängen eller vagnen. När vi plockar upp honom från sängen spottar han ut nappen och tittar så den landar i sängen.
 
Han har lärt sig att vinka när någon går. Första gången han vinkade var när mormor skulle gå hem.
 
D tycker mycket om djur. Framför allt om dom finns i böckerna, i verkligheten är dom lite läskiga. Favoritdjuret är lejon och frågar man "Vad säger lejonet?" svarar han "aaarrrhh"
 
D är väldigt blyg för vuxna men älskar bebisar. Han vill gärna krama och pussa på bebisarna och Kusin Marino är en stor favorit.
 
Många nätter denna månaden har D vaknat och haft väldigt svårt för att somna om. Det har till och med hänt att han har fått ersättning innan han kunnat somna igen.
 
Sötnosen har blivit långhårig=)

Finn felen

D fick en Turtles-tröja från Ebay i påskpresent. Varje gång jag tittar på den upptäcker jag fler och fler konstigheter. Kan ni hitta felen?

En solig dag i Helsingör

Idag var det dags för en utflykt till mysiga Helsingör igen. Denna gång var Detti och Marino också med. 
 
Vi började med att besöka Helsingörs nybyggda bibliotek. Där fanns en hel del kul att göra för alla åldrar.
Sen promenerade vi bort till Kronborgs slott och fikade i gräset och lekte på lekplatsen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Innan vi gick tillbaka för att ta färjan hem tog vi lite fina fotografier med den fina utsikten.
Att titta ut på vattnet var lika spännande denna gången!

2 år..

Det skiljer nästan 2 år på dessa bilder.. den vänstra är tagen i maj 2013 och den högra idag..


/Selma 

Ullared

Hur kan man fynda från Ullared utan att ens åka dit?;)

Hemma igen..

Vilken undarbar roadtrip det blev! Helt oplanerad men det var så kul och vi hann med mycket, samtidigt som vi vilade ut.. Allt detta på 24 timmar!
 
Igår checkade vi in på Tivoli hotell i köpenhamn. vi har bott där en gång innnan och var så nöjda så det blev det igen..
 
 
Sen gick vi till Tivoli där det blev lite åkturer och lite spel. Sen en massa skratt såklart, speciellt från Jacobs håll.. Jacob vågade tom. åka den lilla berg och dalbanan..
 
 
Sen hittade vi ett vackert tulpanfält.. Där kunde man ju inte gå förbi utan att ta en massa fotografier..
 
 
Idag åkte vi till Köpenhamns zoo direkt dom öppnade. Jacobs stora favorit var elefanterna.
 
 
Men alla djuren var väldigt ju väldigt spännande..
 
 
 
Bella passade på att ta en selfie med en av isbjörnarna..
 
 
Nu ligger här två utslagna ungar i sängen.. <3
 
 
 
 
 
 
 
 

Överdragsskydd till vagnen?

För ett tag sen var vi ute och lekte i regnet och D tycker det var jättekul! Hans regnkläder blev riktigt smutisga och mamma tyckte inte det var lika kul. Spciellt inte när det var dags att sätta sig i vagnen igen. Då kom jag på den brilijanta iden om ett överdragsskydd till vagnen. Tänk så smart om det hade funnits?
Det skulle varit i samma material som ett regnskydd och man trär det över hela sittdelen förutom sufletten. När man är hemma igen tar man av skyddet och hänger upp det på tork. Så slipper man krånga med att ta av smutsiga regnkläder ute i regnet och man slipper städa en nersmutsad vagn sen.
Vad tror ni? Det hade väl varit nått?

köpenhamn..

Vi är i Köpenhamn och har precis kommit tillbaka till hotellet efter en mysig eftermiddag på tivoli..




Imorgon fortsätter vårt äventyr här i den danska huvudstaden  :)

/Selma 

roadtrip..

Nu ska vi iväg på en familje roadtrip..


Uppdaterar er sen om vad som händer  :)

/Selma

Dagens Bebis - Rött är sött


Påskfina

Idag åkte kalaskläderna på barnen ☺




/Selma 

Ännu mera påsk

Idag har vi firat ännu mera påsk. Hela gänget var äntligen samlat. Barnen fick öppna påskpresenter och leta efter påskägg på uteplatsen och dom vuxna fick mumsa i sig påsktårta.

Påskfirande

Då var första påskfirandet över. Vi har varit hemma hos mamma och firat på det gamla vanliga sättet. Massa mat, påskägg, påskpresenter och massa lekar. Lika roligt varje gång!
 
D brukar inte bry sig så mycket om TV:n i vanliga fall. Ikväll tittade min bror på hockey och D var som hypnotiserad. Blivande hockeyspelare?=)
 
Hoppas ni alla har haft en bra påskafton! Imorgon väntar mer firande för vår del men hela gänget.

Påskafton..

Vi har precis kommit hem från släktens traditionella påskfirande i Domsten. 

Firandet inleddes som alltid med en brännbollsmatch.. och jacob ville såklart också prova på att spela brännboll. .




Sen var det dags för en massa god mat som följdes av att påskharen hade kommit och lämnat ägg och barnen fick leta.. det tyckte jacob var mycket spännande!!



Snacka om en glad kille när han hittade sitt och lillasysters ägg..


Resten av kvällen blir lugn. . Imorgon  ska det firas lite till..

/Selma 

En dag i solen

Idag har vit haft en riktigt mysig familjedag. Vi har varit på äventyr i skogen rakt över gatan. Vi lekte i skogen och på lekplatsen, sen grillade vi korv och åt mellis. Verkligen jättemysigt!

Jag har hunnit med att sitta en stund på balkongen och läsa också och nu är det dags för seriemaraton. Can't wait!
 
Hur gulligt är inte D i sin ryggsäck? Där i finns mellanmål och leksaker:)

Loppisfynd och lek

Igår var det dags för D att vaccinera sig därför hade vi inga planer idag ifall han skulle bli dålig. Men han vaknade pigg som en lärka (förresten så vaknade han pigg som en mört eller glad som en lärka om det ska vara rätt) och jag insåg att en dag hemma utan något kul att göra inte var en bra ide.
Vi bestämde oss för att gå till lekplatsen en runda. Som tur var var Amela och Melina också hemma utan något kul att göra så vi fick lite sällskap. Barnen lekte och åt mellis i det gröna. När dom sov i vagnen passade vi på att gå en runda till Butiksloppisen för att fynda lite.
 
Köpte söta små apor till D's rum. Handgjorda och OneOfAKind. Kan inte bestämma mig för var dom ska stå bara?

7 månader

Idag blir Isabella 7 månader..


/Selma 

Dagens Bebis - Glad Påsk


RSS 2.0