Trollvinter i Vedema

Igår när jag scrollade på facebook kom det upp reklam för "Trollvinter i Vedema". Bergstrollet hade kommit ut från berget och vandrade i skogen stod det.
Eftersom D är galen i alla väsen och troll och liknade kändes det bara som om det var en ödesbestämd utflykt.
 
Det var en välplanerad och alldeles lagom aktivitet.
Vi promnenade runt sjön och lyssnade på sagor via QR-kod med jämna mellanrum. Efter en stund kom vi fram till trollet som bjöd på trolldryck och visade allt sitt guld.
Man kunde tro att vädret också var inplanerat då snön låg vit på marken och allt hade frusit till is. Dimman låg tät och gjorde allt sådär lagom mystiskt.

December

God fortsättning!
December är snart över och julen är slut. Det blev en lugn jul i år igen här hemma. Även om vi ändå hann med en del som uppladdning inför julafton.
 
Mys i soffan med bokklubbsboken. Plus några juliga böcker till!
 
Utflykt till julpyntade och snöiga Fredriksdal. Lussebullar har vi ätit hela december lång!
 
Vi har haft ett riktigt winter wonderland med snö flera dagar i dec.
 
 
Vi har tittat på Ljusshow i stan...
 
och spelat BingoLottos uppesittarkväll där vi så klart inte vann något.
 
Julklappar och mys när julafton äntligen var här!
 
Sen avslutade vi julen med juldagsmys i skogen med mamma och company. Grilla korv, julklappar och en massa lekar. Vi är alla lika tävlingsinriktade så det brukar gå vilt till!

Vinter på Norrviken

Dett och jag såg reklam för "Vinte rpå Norrviken" sist vi var ute på äventyr. Så klart kände vi att dit måste vi åka. Ända dagen vi kunde få till var idag kl 18 på kvällen. Det var kallt så vi höll på att frysa ihjäl men samtidigt var det den perfekta dagen att åka då det var massor av snö kvar från snöstormen i veckan!
 
Det första vi säger när vi hoppar ur bilen är "Det blir inte så många kort idag, det är för kallt". Men nja det blev en del kort ändå. Det går ju inte att motstå när man ser något fint.
 
Asså  men min OCD älskar verkligen Norrviken! Allt är så välorgansierat, enhetligt och genomtänkt. Den som står för planeringen där har verkligen öga för detaljer!
 
Vi strosade rundor i nån timme sen frös vi för mycket och fick bege oss hem. Vi hade med varm choklad och lussebullar så en mysig fika i lusthuset var ju en självklarthet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pysselkväll

I lördags hade vi myskväll med julpyssel- jag, Detti och Therese. Therese hade förberett massa juliga pyssel till oss men hon fick kämpa hårt för att vi skulle få till nått vettigt. Vi tog mest kort och fikade. I slutändan fick vi iaf ihop fina små änglar och stjärnor.
Jättemysig kväll som borde bli tradition och nästa år får vi avancera lite med pysslet!
 
Har letat mysiga stickade tröjor med lite roliga detaljer (som inte kostar en förmögenhet så klart) länge nu och blev så glad när jag fyndade denna (och en vit) på HM. Det blev några extra selfies tagna då örhängena matchade så bra!
 

RSS 2.0