It has to be Bauhaus

Mannen har gett upp så idag fick jag åka och leta golv och kakel tillsammans med mamma istället. Vi åkte till Bauhaus och jag hörde änglar sjunga "hallelulja" när jag såg GOLVET.
 
Wait for it, wait for it!
 
*trumvirvel* Samma golv som vi har bänskskiva!
Kan ni föreställa er hur min störda matchningssjäl mådde då? Det va inget snack om saken.
(Golvet gör sig inte rättvisa på bilden. I verkligehten är det exat likadant som bänkskivan.)

När det sen visade sig att tapeten vi köpt var i exakt samma gråa nyanser visste jag inte vart jag skulle ta vägen.
 
Så just nu är statusen så här:
Köpsskåp och bänksiva är inköpt.
Fondtapeten inköpt.
Golv hittat och ska köpas i veckan.
Kakel? Det blir en hel utläggning om kakel i ett annat inlägg. ;)

Dagens Kille - Grönt som våren

Mer av D's vårkläder. Denna gång lite mer år det praktiska hållet att ha på förskolan.

Köksjakt

Idag var mamma här och passade D och jag åkte iväg med mannen för att titta på saker till köket. Själva "köket" är redan beställt men vi behövde titta på kakel och golv bla.
 
Här är första utkastet på köket. Vissa småsaker stämmer inte längre, men på ett ungefär.
 
Denna bänkskiva ska vi ha.
 
Detta golvet lutar det åt just nu.
 
Hittade inget kakel vi gillade riktigt så vi får leta vidare, men det blir iaf ljusgrått eller mörkgrått.
 
Hittade däremot en tapet helt oväntat som blir perfekt som en liten fondtapet.Satte upp provbiten här hemma för att få rätt känsla ;)


 
Så här nördig är jag. Mitt kvällsnöje nu för tiden, göra ritningar på datorn. Så man får lite ordning i huvudet på hur planerna ser ut.
Svårt att föreställa sig utan att ha sett köket men jag tror det blir riktigt fint! Ska så klart blogga massa bilder på huset så fort vi får tillgång till det!
 

påsken i bilder...

Då var påsken nästan slut. Igår firade vi med släktingar i Domsten.. och idag var vi hemma hos svärföräldrarna.  /Selma

 

Slut på påsken

Igår firade vi påsk och nu är den officiellt över för mig. Sara med pojkar har varit här och lekt på fm. Nu sover D och jag ska börja packa! Tänke packa så smått redan nu, finns saker i många skåp som inte används. Varför stressa med det sen när jag har gått om tid nu?
 
Avslutar påsken med denna fina bild framför stans stora påskris. Hoppas ni alla haft en bra påsk!

Äggjakt för de minsta

När D firade påsk på förskolan hade en av fröknarna klätt ut sig till en påskhare så D vet exakt hur påskharen ser ut. Det passade jag på att dra nytta av i förmiddags när det var dags för lite äggjakt (skattjakt) här hemma. 
 
Jag hade skrivit ut bilder och lagt i olika påskägg. Bilden i ägget visar vart nästa ägg finns, väldigt enkelt.
 
Jag berättade för D att Påskharen hade varit här och lämnat sina ägg till honom. Han fick öppna det första ägget och jag förklarade för honom att det nog betydde att Påskharen lämnat fler ägg i soffan. Han fattade galoppen direkt och tyckte det var väldigt spännande. Det lyste ur ögonen på honom. Till slut kom han till det största ägget och sina gatukritor.
 
Efteråt gick vi så klart ut på gården i det fina vädret för att rita lite.

Nu ska vi snart hem till mamma för ännu mera påsk.

En bit på vägen

Fick tips av Sara att det fanns billiga bärbuskar på Lidl. (I lööv Lidl by the way, finns alltid massa roligt där.) Var iaf och köpte 3 bärbuskar och planterade dom lite snabbt i krukor precis.
Nu står dom på balkongen och fryser och väntar på värmen och jag väntar på min kära trädgård så jag kan plantera dom på riktigt. Hoppas dom tar sig ordentligt sen när det är dags.
 

Äntligen lite vår

Påsken och våren är här (iaf en liten stund på fm idag.) D har pysslat en massa påskkort och idag var vi hemma hos Gammelmormor och Gammelmoster så D fick lämna över sina kort och önska Glad Påsk. Vi passade även på att vara ute i det fina vårvädret. Vi gick förbi både krokus och snödroppar och jag passade på att föreviga stunden med lite fina kort.
 
Nu är vi lediga i fyra dagar till. Påsken ska firas här hemma med skattjakt och påskägg för D, hos mamma på lördag, kanske en utflykt med Sara och barn på söndag. Massa tid ska spenderas i soffan med serier och böcker. Sen läste jag precis att det är Våffeldagen imorgon. Så det vankas våfflor till kvällsmat imorgon tror jag bestämt.
Glad Påsk allihopa!

Rea-fynd

Måste visa mina reafrynd från i söndags. Gick en sväng inom H&M i Helsingör och rean där var väldigt bra faktiskt. Speciellt om man jämnför med hur det brukar vara här i Helsingborg. Då hänger det typ 3 plagg på en stång och sen är det inte mer.
Fick 2 par shorts och 3 tröjor för 160 kr. Älskar att fynda!

Trädgården

Ni har efterfrågat bilder på huset men har tyvärr inga att dela med mig av. Däremot har jag fixat några bilder på trädgården.
För några år sen trodde jag aldrig att jag skulle säga detta men "Det ska bli helt underbart med en trädgård".
 
Här ser man trädgården sett från "altandörren".
Vi kommer nog att plocka bort 3-4 av äppleträden till höger. Det långst ner är dött, sen plockar vi nog bort det två i mitten också. Känns tråkigt men samtidigt tar dom upp hela högra sidan av trädgården och jag vill gärna ha en trädgård med gott om plats att vistas i hela sommrarna.
Till vänster finns det friggebod närmst "altandörren" och längst ner finns garage och förråd. Däremellan tänkte vi röja upp, ta bort odlingslådorna och sätta lite fler rader med stenplattor. Där ska sen bli lite uteplats med grill och utemöbler.
 
Ännu en sak jag absolut inte trodde jag skulle säga "Jag har storslagna planer på allt som ska odlas".
Han vi köpte huset av var en odlare av stora mått så vi kommer att få ta över en redan välfylld trädgård. Det finns vindruvor i mängder, björnbär, äpple- och mullbärsträd.
Längst ner mot staketet (se första bilden längst upp) tänkte jag sätta hallonbuskar. Ska försöka se om jag kan få tag i gula hallon!
Intill staketet på vänster sidan kanske vi får plats med nån blåbärsbuske och vinbärsbuske?
Längs friggeboden kanske det hade passat med jordgubbsplantor?
Sen ska smått och gott planteras i krukor.
Blivande uteplatsen. Redan rätt många rader med stenplattor men några till lägger vi nog så vi får gott om plats.
 
Jag längtar så jag spricker efter vår trädgård. Efter vårt hus överhuvudtaget!

Helsingör

Idag tog vi barnen (minus Jacob som var på kalas) med oss på en liten utflykt till Helsingör.
Båtresan dit var himmelriket för dom små!
 
Framme i Helsingör började vi med att besöka deras fina bibliotek med massa roliga leksaker.
 
Lunchen åt vi på filtar i det gröna med utsikt över Kronborgs Slott.
 
Lite lek i sandlådan hann vi också med innan barnen däckade i varsin vagn.
När barnen sov gick vi mammor i affärer och fyndade fynd på rean. Vilken perfekt vårdag!


Bårslöv

Idag var jag och Detti uppe tidigt för att åka ut till barnloppisen i Bårslöv. Hade hört massor om att den skulle vara väldigt bra. Selma hade varnat oss att man bör vara först i kön och att man ska vara snabb där inne för sen blir kön att betala lång. Förväntningarna var höga!
Men nej det var inget för oss. Först stå en timme i kö, sen var det proppfullt med folk där inne så man kom inte åt grejorna trots att jag var bland dom första in. Dessutom hittade jag inte mer än vad jag hittar i vanliga fall när vi åker till lite mindre ställen. Det var helt enkelt inte roligt. Det ska ju vara roligt att gå på loppis!
Brukar vara många loppisar samtidigt så nästa år satsar vi nog på någon annan.
Trots negativt betyg hittade jag några saker iaf.
Hittade även en bondgård i trä med djur och traktor till. Prislappen hade trillat av men fick tag på säljaren via facebook så vi ska mötas upp i veckan.=)

Fredag i påskens tecken

Jag har bestämt mig. Lite påsk blir det här hemma iaf. Idag promenerade vi bort till affären och köpte björkris och fjädrar. När vi kom hem fick D hjälpa mig att sätta fjädrarna i riset. Han pekade på en gren och jag satte fast fjädern där jag tyckte att den passade ;)
När det var färdipyntat frågade jag D var han tyckte att påskriset skulle stå. Han tyckte absolut att det skulle stå i hans rum, och tur var väl det. Jag hade ju bara köpt gröna och gula fjädrar;)


På eftermiddagen sysslade vi med lite påskpyssel. Att pyssla är verkligen en ny favorit hos D.

Nu intar jag soffan med kakor och Housewives av olika slag. Trevlig fredagskväll!

sjukstuga..

Nu är vi inne på 2a veckan här. Mannen och ungarna är friska nu. Men jag hann inte mer än att bli frisk så blev jag magsjuk och fick öroninflammation som nu resulterat i en perforerad trumhinna :/ så nu blir det en ny antibiotikakur o hoppas på snabbt tillfrisknande. 

Återkommer när jag är piggare..

/Selma

Språket

Nu var det ett tag sen som det släppte med språket för D. Över en natt började han säga massa ord. Han pratar mer och mer hela tiden och orden blir längre.
Han pratar så klart inte rent än men är väldigt duktig på att benämna ord med deras rätta namn. Det finns ett par saker han har egna namn på och det är faktiskt rätt gulligt!
Kyckling kallar han för "piju" och pingvin för "mima".
 
Något mer som är väldigt gulligt är att han har börjat sjunga. Favoritlåten är "Per Olsson hade en bonnagård."
 
D förstår både kroatiska och svenska och har på senaste tiden börjat skilja på de två språken. När han pratar med sin pappa säger han orden på kroatiska och när han pratar med mig säger han orden på svenska. Det är rätt häftigt!
 
D har börjat intressera sig för siffror och att räkna. Om man frågar D något är svaret alltid 8.
 
Hur många mackor åt du till mellis idag? 8.
Hur många barn var det på fsk idag? 8.
Hur många år är du? 8.
Kan du räkna dina bilar? Hur många är där? 8.
 
Även färger börjar fastna. Ett tag tyckte han att allt var gult men nu kan han några fler, bla rosa, orange och blå också.
 
Det längsta ordet D har sagt är Bubamara (nyckelpiga) och nu senast sa han "krya på dig" när mormor var sjuk.
 
Det är väldigt kul att förlja språkutvecklingen och D blir mäkta stolt när han lyckas med ett nytt ord. Mamma blir så klart precis lika stolt!

Dagens Kille - Redo för Wåren

När D såg sin nya vårjacka och nya skor ville han gärna prova det direkt. När jag frågade om vi skulle ta lite fina kort var han mer än villig. Så jag antar att D's nya vårutstyrsel är godkänd av honom själv iaf. Vad tycker ni andra? Själv är jag supernöjd!

Knoppar och poncho nr 3

              

Pålsjö Skog

Igår var planerna att åka till Pålsjö Skog och leka och grilla i det fina vädret. Det fina vädret dök aldrig upp men vi åkte ändå. Vi var påbyltade som Michelin gubbar dock för att inte frysa. "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder."
 
Vi gick en promenad i skogen...
...och lyssnade på hackspetten högst uppe i trädet.
Sen lekte vi en stund...
 
...innan vi som avslutning grillade korv till lunch .

Loppis?

Igår var det dags för ännu en loppis. Trodde vi iaf. Vi körde genom halva Skånes landsbygd för att komma fram till en minimal vanlig loppis med typ 5 st säljare. Lagom besvikna körde vi där i från nästintill tomhänta. Som vanlig när loppisarna sviker är Lödde vår räddning. Gick inom Butiksloppis och hittade lite smått och gott. Tur var ju det!

Fredagsmys

Igår hade vi en riktigt mysig förmiddag jag och D. Vi började med att gå till biblioteket för att lämna tillbaka och låna ny böcker. Denna gång testade vi Ringstorps Bibliotek. D fanns det en hel korg med leksaker och D var överlycklig.
 
Solen sken från en klarblå himmel igår så vad passade bättre än en picknick och lunch i det gröna? Nja det är väl inte riktigt grönt än kanske men ni förstår poängen?;)
 
Eftermiddagen var långt ifrån lika idyllisk. D sov 30 min och vägrade somna om. Lite trots på den tröttheten är inte att leka med!

Snart påsk

I julas fick D pyssla ihop lite jul"kort" till mor-och farföräldrar. Jag klippte ut en gran och han klistrade klistermärke och färgad tejp på. Sen ritade han lite och så skrev vi God jul.
 
Nu när vi varit sjuka och instängda i över en vecka plockade vi fram pyssellådan och D fick pyssla lite teckningar. Han tyckte det var väldigt kul med framförallt klistermärkena.
Så idag åkte jag inom stan efter jobb, på jakt efter lite påfyllnad till pyssellådan. Hittade klistermärke på TGR och Nille. Köpte också på mig lite pysselsaker med påsktema då påsken faktiskt snart är här!
 
Gatukritor i form av ägg ska ligga i påskägget till D i år tänkte jag.


Fråga är bara om jag orkar påskpynta här hemma. Är så trött på lägenheten och vill bara flytta till huset så att påskpynta känns tungt. Men kan jag låta D fira sin andra påsk utan påskpynt?!

redan torsdag?

Oj vad tiden springer iväg! Redan torsdag idag? Har inte hunnit/orkat blogga då D fortfarande är sjuk och har smittat oss andra. Återkommer så fort vi är friska och jag har andra saker att skriva om än sjukdomar!

Poncho eller bomberjacka

Har insett att bomberjacka nog inte är något för mig ändå. Däremot har jag fått dille på något annat som man  ser i var och varannan affär nu. Ponchon. Det är mer min stil. Trivs utmärkt i det och har nu tre olika färger.
 
(Får väl uppdatera bilden här när jag användt min tredje.)
Ser ni förresten skillanden på hudtonen på bilderna? Första är tagen med min vanliga kamera och andra med min snyggekamera som jag shippade hem från Ebay. Den som gör en bruun=)

Loppisarna är igång

Nu har barnloppisarna dragit igång för i år och så här glad var jag i helgen när jag och Detti var iväg.
 
Vi var först i kön till favoritstället Häljarp och sen åkte vi vidare till Västra Fäladen i Landskrona.
 
Fyndade lite smått och gått. Många baströjor att ha som extrakläder i lådan på fsk. (Perfekt när tråkiga basplagg kostar en tia, då kan man utan dåligt samvete lägga en stor beställning på Carters sen) Hittade även en blå sulkyvagn för dockor (läs: Mikey) som jag letat efter länge. Finns ju bara rosa överallt.

Virus i luftrören

Min lilla stackars älskling är sjuk igen. Eftermiddagen har spenderats på barnakuten. D blev dålig med feber och hosta i onsdagskväll. Istället för att bli bättre har det blivit sämre för varje dag och det senaste dygnet har han andas snabbare och ytligare än vanligt och hostat non-stop. Har har sovit cirka 20 timmar per dygn. Så i eftermiddags åkte vi in till akuten och läkaren konstaterade virus som satt sig på luftrören. 
D var exemplariskt duktig hos doktorn, gjorde som han blev tillsagd utan ett pip och charmade alla. 
Vi fick med oss ihalator hem som ska tas var tredje timme. Lättare sagt än gjort. D gallskriker av panik och det är omöjligt! Efteråt är hostan och andningen än värre! Håller tummarna för att vi lyckas när han sover under natten. Annars behöver jag alla tips och trix i boken som hjälp.
Nu tycker jag att det får vara slut på dessa sjukdommar och att D har haft sin beskräda del!

Bomberjacka

För nån vecka sen när jag fick frågan om jag gillade nya trenden med bomberjackor svarade jag snabbt och lätt "neeej". MEN efterhand som dagarna har gått har jag börjat komma på andra tankar. Kanske är det lite snyggt ändå? Det kliar lite i fingrarna på mig för tillfället!. Vad tycker ni? Ska man haka på vårens stora trend?
 
 
Och räknas förresten D's vårjacka som en bomberjacka?

Fredagsdejt

Jag och D är ju som sagt lediga på fredagar hela våren. I fredags hade vi en liten playdejt med Sofia och döttrar. Vi vågade inte hoppas för mycket då dom två senaste gångerna vi har lyckats hitta en tid har vi blivit sjuka. Första gången fick vi höstblåsor, andra gången kräksjuka. Men tredje gången gillt säger man ju!
Det plingade på dörren vid 10. På fm lektes det på D's rum sen var det dags för lunch. Efter lunch lekte vi ute i det relativt fina vädret och sen var det dags för mellis. D hade jättekul och vägrade sova förrän halv 4 när vi blev ensamma igen. (D sover i vanliga fall 2 timmar mellan 11.30 och 13.30 cirka.) Då somnade han på två röda!
En mysig dag tyckte vi allihopa. Det blev en hel del kramar och pussar barnen emellan!

RSS 2.0