The Good Fight

Efter jag plöjt mig igenom 7 säsonger av The Good Wife (läs här) tog det inte lång stund innan det började kännas tomt. Det var plågsamt under tiden det varade dock! haha
 
Tur för mig så har det nu släppts en spin-off på just The Good Wife som heter The Good Fight.
The Good Fight börjar på liknade sätt som The Good Wife. Huvudpersonen råkar ut för en stor offentligt skandal. Maia Rindells familj blir avslöjade med en stor bedrägeriskandal och Maia får lämna avokatbyrån hon precis börjat arbeta på. På denna byrå jobbar även Diane Lockhart (en av huvudrollerna i The Good Wife). Diane och Maia tvingas lämna och hittar till slut nytt jobb på samma byrå som Luca Quinn (Alicias firmapartner i The Good Wife.)
 
Inte mycket mer att säga om själva serien i sig, den är likadan som The Good Wife fast med lite nya karaktärer.
 
Jag är iaf glad att det kom en spin-off även om jag inte riktigt gillar nya huvudkaraktären.

Boktipset

Jag har alltid älskat att läsa böcker. Sen jag fick D har det dock blivit fler barnböcker än vuxenböcker lästa. Här är lite tips på vad vi läser just nu.
 
Birger, Det lilla storsjöodjuret
Birger bor med sin pappa i Storsjön. I varje bok får man följa Birger under olika äventyr. Ofta finns det en liten sensmoral i böckerna samtidigt som Birger är självständig och lite busig. Boken Olika odjur handlar om att Birger får besök av alla sjöodjur i hela världen och att alla är väldigt lika på insidan trots att dom är så olika på utsidan.
 
Vera och Vilgot
Vera och Vilgot är två barn som tar på sig sina jobbargubbarkläder och blir jobbargubbar som bygger och hjälper de vuxna med allt det kan tänkas behöva hjälp med. Väldigt bra genus-tänk i dessa böcker om det är viktigt för en. Ingen stor skillnad på bilderna av Vera och Vilgot. Även bra variation på bilderna av människorna i byggaffären, en muslim, en i rullstol, en mörkhyad - lite av varje.
D fullkomligtälskar dessa böcker- de är precis på hans nivå!

Tjuvstartat våren

I fredags sken solen från en blå himmel och snön låg på marken. Jag och D gick ut på framsidan för att tjuvstarta våren lite. Vi sådde en himla massa fröer till vårt trädsgårdsland. (Lite tididgt men D har verkligen längtat.) Ännu ett steg närmare våren!
 

Sjukdomsvecka

Lediga veckan från h-lvetet. Check!
I fredags vakande D och kräktes som ni vet,  tisdag var det min tur. Så dålig jag var, hög feber och feber frossa ovanpå allt. Är fortfarande inte riktigt ok, väldigt trött och kan knappt äta något. Så det var vår lediga vecka det. Sjukdomarna avlöste varandra. Är inte på något vidare humör just nu iaf!
 

Jumpsuit issues

Min jakt på den perfekta jumpsuiten till tjejweekend i Göteborg fortsätter. Asså det är inget lätt plagg att vara snygg i har jag kommit fram till.
Beställde typ 10 st olika och har nu provat alla. Kommer knappt ihåg vad jag provat och vilket som satt hur till slut. Ska försöka få lite ordning och så får ni komma med åsikter!
Skitsnygg! Älskar färgen, älskar stilen. Men den sitter sådär. Tyvärr är den väldigt smal i vaderna så den kasar inte ner ordentligt. Den stannar och bullar upp sig i mittpartiet. Vill så gärna att den ska passa. Ska fortsätta prova den tills den passar!
 
Klassisk modell som satt rätt fint. Dock är den tvådelad och sitter ihop med dragkedja på framsidan bara. Lite tråkigt! Det är ju en jumpsuit jag är ute efter. Byxor och toppar har jag redan.
 
Satt snyggt men lite kortaste laget så lider upp högt över midjan när jag rör mig. Men det är ju hög midja på den så kanske bara vanesak?
 
Lite stor upptill men annars snygg. Dock väldigt vardaglig och liite dyr.
 
It's a keeper, skön, sammet, satt snyggt MEN den passar bäst till vardags.
 
Nu är jag en jumpsuit rikare men har ju fortfarande ingen till Gbg. Vad säger ni? Borde jag kanske testa nån annan mer tight modell? Borde jag kanske ge upp jakten och köpa lite fler fröer istället?

Vårtecken

Igår kom bror över för att hjälpa oss i trädgården. Mannen och bror högg och bankade och jag och D gick i trädgården och tittade efter vårtecken. Och ni ska tro att vi hittade! Knoppar på hallonbuskar och krokus under löven. Kände mig nästan lite så där löjligt lycklig, våren är på väg!
På eftermiddagen grillade vi korv. Att grillad korv med bröd kan smaka som värsta delikatessen!
 
 
 
 

Lite sjukstuga

Vi har varit sjuka här hemma. Igen! Jag har haft något halsvirus från h-elvetet rent ut sagt som har plågat mig i nästan två veckor. Sköterskan på Vårdcentralen var lite smått chockad när hon såg min hals. Sen igår morse vaknade vi av att D kräktes och fortsatte hela morgonen.
Min hals börjar kännas lite bättre och imorgon eftemiddag är D smittfri så då börjar lovet! Min bror kommer hit för att utföra lite trädgårdsprojekt, vi tänkte grilla lite korv och hoppas på bra väder.
Nästa vecka är planerna många, bla ska vi tjuvstarta lite och plantera en drös med fröer. Minitomater, gula morötter och rund gurka bla. Längtar!

Sportlov

Då var måndagen här. Denna vecka jobbar jag kort vecka sen är det dags för sportlov för mig och D. Massa mys ska vi hitta på. Biblioteket och picknick brukar alltid stå högst på vår lista men det bockade vi av i lördags. Några tips på roliga små utflykter?

Mr Fix It

På D's begäran spenderades söndagen på Bomässan. Vi var där i april förra året och D har tjatat om Mr Fix It och Bomässan sen dess. Klart att vi skulle inta Arenan i helgen.
D var i himmelriket, lekrum med tågbanor OCH lego, ballonger till höger och vänster, massagestolar, kungakronor och en trollande clown. Och till slut, äntligen kom Mr Fix It. D sprang fram till honom med öppna armar och kramade och kramade som om han kramade en kär gammal vän han inte sett på länge.

Lady Gaga Superbowl

Någon som har missat Lady Gagas uppträdanden på Super Bowl? Jag är egentligen inget Lady Gaga fan och vet inte mycket om henne men vilket uppträdande och vilken nationalsång hon framförde. Har egentligen aldrig tyckt om hennes over the top spexiga stil men hon växte i mina ögon. Och egentligen är hon nog en rätt bra förebild, snäll och med bra och hälsosamma värderingar. Uppträda  och sjunga kan hon iaf! Jag säger som en kommentar på youtube "gaga made me proud to be american and i am not even american"
Har vi några Lady Gaga fans som läsare? 
 
 
Går inte att ladda upp hennes andra framträdande tyvärr men det är värt att ta en titt på=)
https://www.youtube.com/watch?v=txXwg712zw4&list=RDtxXwg712zw4&index=1

Fredagkväll

Då var helgen här! Möttes av paket när jag kom hem. Äntligen har jag fått tag i ett cape-plagg. Kavajen blev det inget med men denna topp föll  mig också i smaken. Tur att den passade då alla 3 jumptsuit:en fick åka raka vägen tillbaka där dom kom från. Cape är nu avbockat men jakten på jumpsuit fortsätter!
Men först chips och serier i soffan! Ahh älskade fredag!
 

Stella McCarthy

Fick ju en Stella McCarthy-väska av mamma sist hon kom hem från Turkiet. Den har hängt i garderoben och sett så snygg ut men varje gång jag plockat fram den har den känts så stor. Men nu har jag vant mig och den fick följa med till stan igår.

Affärs- och bibliotekshäng

Idag hade jag tid hos frisören redan kl 10 på förmiddagen. Insåg att jag inte hade klippt mig sen i somras och jag var så trött på  mitt hår. Alldeles för långt! 
Snygg i håret och allt efter frisören mötte jag upp Sara i stan. Vi gick lite i affärer och jag fyndade ett par byxor gratis på HM. Det ni! (Låter som om jag snodde dom men jag hade en rabattcheck på 50 kr och dom kostade 50  kr, alltså gratis.) En snabb fika hann vi också med innan jag begav mig till biblioteket tillsammans med familjen. En mysig lördag. Skönt att få komma ut ur huset efter en veckas jobb varvat med VAB. Ikväll är det Melodifestivalen med chips i soffan som gäller!

Jumpsuit

Juggefest i GBG i mars med tjejerna är bokad. Jag är så taggad!
Blev sugen på något nytt att ha på mig och jumpsuit kändes genast som ett måste. Klickade hem 2 st från ASOS som jag ska prova. En väldigt Tanja men väldigt mycket out there liksom. Får se om jag vågar ha den? Vad tycker ni?
Klickade även hem den här somär lite mer av ett safe card och down to earth.
 Sennär jag ändå var i gågn så blev det en jumpsuit till. Såg mig själv hemma i trädgården i denna. Mysig!
 

RSS 2.0