Svarta bergen och Bäckaskog

I somras lyckades jag och mannen äntligen komma iväg på en dejthelg. Det är inte ofta det händer!
 
Vi började med att besöka Svarta bergen. Ett litet museum stenbrytning och diabas. Efter en promenad och fika åkte vi vidare till..
 
Bäckaskog slott. Vi hade bokat en natt på slottet och middag på kvällen. Jättefint och mysigt slott! Riktigt god middag på kvällen, fisk till huvudrätt och choklad till efterrätt. Stort glutenfrtitt utbud på frukosten på morgonen. Där fanns även en liten del av slottet som fungerade som en museum med gamla möbler och fakta. Roligt tyckte jag som är svag för historia och musuem.
Jättemysig helg blev det och jag åker gärna dit igen!

Ystad med Detti

En gång var eller varann månad åker jag och Detti iväg på en liten girls weekend. Alltid lika roligt!
Vi väljer stad lite på måfå, letar upp ett mysigt boende, packar stora resväskan och beger oss. Vi brukar besöka olika museum och utsällningar eller gå på något event.
I helgen var vi i Ystad. Vi hade underbart höstväder så vi höll oss utomhus och strosade i stan.
 
Efter en promenad i centrum åkte vi för att checka in.
Fint ställe ute på landet med underbar utsikt. Tyvärr var själva stugan lite smutsig vilket drog ner känslan lite. Dock fans det ett fint träddäck som vi kunde äta både frukost och lunch på i det fina höstvädret.
 
Bra start på dagen!
 
Bakar och lagar den mesta maten från grunden här hemma så halvfabrikat är lyx för mig! Speciellt utomhus i solen strålar!
 
Vårt nya intresse är att spela in reels och tiktoks. Vi fick ihop flera stycken. För det krävs det kläder. Resväskorna var fulla! Derusstom packar jag heller för mycket än för lite. Så  jobbigt när man inte har något at ta på sig som man trivs i.
 
Efter lunch gick vi en promenad i stan innan vi åkte för att fika på Glutenfria Paradiset. Ett bageri/cafe med bara glutenfritt i sortimeneter! Köpte både en stor kaka och en kanelbulle. Älskar kanelbullar!
 
På tal om kläder man inte trivs i. Jag kände helt klart att jag var i fel generation för att ha denna outfit på mig så jag fick byta i bilen innan vi åkte för att fika!
 
Glad och så redo för fika!
 
Och hur spenderade vi lördagskvällen då? Eftersom vi inte hittat något event som slutade det med att vi somnade i soffan halv 9. Man kan inte alltid vara på topp!

RSS 2.0