Silverlining

När livet ger dig citroner, gör lemonad (Eller nått sånt) heter det ju.

M är galen i mitt hår och drar och sliter och äter på det. Jag måste ha det uppsatt hela tiden. Men vad gör det när det finns så snygga totteband nuförtiden?

Ännu mer

I måndags åkte jag och barnen in till stan. Vårjacka åkte på och solen sken. Denna vecka har vädret varit underbart! 
Vi tog en fika på Ginger och D valde den färggladaste kakan. 
På hemvägen åkte vi inom biblioteket och lånade böcker om Järnåldern och Rymden. D är inne i en period när han bara suger åt sig all fakta och är så intresserad. Kul! Det får man ju uppmuntra.

Våren är på ingång

Det blommar snödroppar och vintergäck i allas rabatter för tillfället. Häromdagen gick vi förbi en hel gräsmatta med vårblommor. Det känns att våren är på ingång och snart är det dags att plantera fröer!

Råå Museum

Idag var vi iväg på Råå Museum för sjöfart och fiske. Det var Sportlovsaktiviter där, D fick leta pirater,gå på skattjakta och göra en tipspromenad. Man fick pyssla fiskar att lägga i undervattensgrottan och styra skutan dit man ville. Blev positivt överraskad då stället inte är något man hört nått om så mycket innan.Heldag

Idag spenderade vi hela dagen ute hos Sara. Trots en dålig start och massa missöden blev det en väldigt mysig dag. Halvvägs till tågstationen kom jag på att jag glömt maten hemma som jag skulle ta med så det var bara att vända igen. Vi fick springa/gå det snabbaste vi kunde hem igen och sen hela vägen till tågstationen. Vi kom fram helt slut 30 min senare med 2 minuter tills tåget skulle gå.
Dagen idag bjöd på strålande sol så vi (eller mest jag) bestämde oss för att grilla och äta ute. Det gick väl lite sådär med det då det mest blev en rökfest av det hela. Slutade med att vi fick använda ugnen. Men äta ute kunde vi iaf och det blev gott ändå!
Baka en kaka hann vi också med och även och mixern tyckte vi tog i för mycket och nästan började brinna blev det iaf en god kaka att fika på till slut.

Vårkänslorna fortsatte när vi kom hem då D tog på sig inlines:en han lånat och åkte en runda. Det var poppis!

Slänger in en bild på min lilla älskling också som också tyckte det var en mysig dag!Lego City

Nya favoritgrejen här hemma är Lego City, både själva legot men även lego city -programmen som finns. 

D har nu en liten samling som han leker med rätt mycket. Vi håller på att bygga en legovärld till honom i hans legohylla.

I sommar ska han har lego city kalas när han fyller 5 år och jag har redan börjat planera. Så roligt!
Toy Story 4

För ett tag sen såg jag och D alla Toy Story filmerna. Vi betar ju av alla Disney filmer efterhand här hemma. Extra roligt att se just dom som var mina favoriter när jag var liten. Jag såg i och för sig bara första filmen sen blev jag för stor. I augusti kommer iaf Toy Story 4 på bio och vi kommer så klatr vara där=)
 

En gång till

Idga har det varit vår i luften! Har varit på hemskt humör på sista tiden (se: sömnbrist) men idag kändes allt lättare. Vad lite sol kan göra! (Och lite shopping)
Jag och Detti tog en runda i stan och en fika på en ny (?) RawFood-bar i stan. Det blev ne glutenfri och sockerfri jordnötskaka precis i min smak. M var med och fick morots och pumpapure och blev helt orange.
Det ska vara vår i luften hela veckan så jag hoppas mitt goda humör håller i sig.


En fika

Igår träffades jag och Sara på stan för ne liten fika. Eller det blev en lång fika för affärerna öppnade visst kl 12 istället för kl 10. På två timmar hinner man med en massa prat om det mesta så det gjorde inget.
 
Var rikttigt shoppingsugen igår för när jag gjorde ve mig på morgonen och tittade in i garderoben kändes allt såååå omodernt. Mycket av sakerna i garderoben har hängt där sen innan jag fick D.
Men när vi kom in i affärerna så kändes det som att kliva bakåt i tiden, det fanns massa djurmönster av alla dess slag, sjaltryck och kedjor. Precis mina favorit saker sen innan jag fick D.
Haha mina kläder är så gamla att de är moderna igen!
Även koftan jag hade på mig såg jag en nästan exakt likadan i någon affär för några dagar sen.
 
Jag kommer ihåg hur snyggt jag tyckte sjaltryck och kedjor var förra gången det var modernt, det var 2012. Letade och letade överallt men hittade inget i Sverige. Efter semestern fick jag äntligen tag i denna toppen iKroatien på Terranova. Den har jag skänkt bort för den kändes så omodern, men vad kör det. Då får ju väl ta och införskaffa något nytt nu inför sommaren=)
 
Denna provade jag igår, ångrar att jag inte köpte den. Blir nog en tur till stan i veckan igen.
 
 

Lille M - 6 månader

M ä rnu 6 månader, ett halvt år!
 
Han väger nu ca 7 kilo och är 68 cm lång och har fortfarande strlk 68-74 ikläder.
 
M har varit väldigt frustererad denna månad. Ingenting duger förutom att bäras rundor helst av mamma men pappa duger också ibland. Han har röstkapacitet så det räcker och blir över och när han inte når sina saker eller kan stoppa dom långt ner i halsen skriker han riktiga falsettskrik. Vad hände med den lille lugne och tyste bebisen vi fick hem från BB?
 
Att ligga på golvet går absolut inte längre. Han blir väldigt arg och ligger där och ger ifrån sig sina falsettskrik. Sitta på golvet går an ibalnd. M sitter rätt så stabilt men kastar sig och försöker äta på golvet vilket gör att han trillar allt som oftast. Att få stå upp är fortfarande stora favoriten.
M har börjat äta 2 mål mat denna månad. Lunch och kvällsmat. Avocado är en stor favorit även om det mesta slinker ner utan problem. Magen hänger med utan problem så om M själv får bestämma består nog alla hans mål snart av fast föda. Amma är kul i några sekunder sen är det mest trams och små busiga flin.
 
Att sova på natten är inget M är intresserad av. Han vaknar var varannan timme och börjar klockan närma sig morgontimmarna är han väldigt pigg när han vaknar. Klockan 5 varje morgon ger mamma upp försöken med att somna om.
På kvällarna sover M däremot gärna och han somnar snart till sin godnatt sång, dock vill han gärna leka med mammas hår under tiden. Mamma försöker att erbjuda allt annat med massa päls, ibalnd går det ibland inte.
(Lägg märke till greppet om pälsen)
 
M älskar att gosa, mysa och pussas och kramas. Han slår armarna om en riktigt hårt och bara njuter. Mamma är hans stora trygghet och storebror är hans stora idol.
 

Fikapaus

Igår em/kväll tog jag en liten fika med Sara. M äter lite mer nu så jag ammar inte på kvällen förrän han ska lägga sig. Smet iväg ett par timmar för fika,skvaller och en promenad. Dock är kvällarna inte Ms bästa tid så stackaren hade skrikit nästan hela tiden.nästa fika får bli på dagtid!
Synd dåligt men äntligen lyckades jag hitta ett substitut till det där med scarf i håret som är så snyggt. En fejscarf i form av ett diadem.RSS 2.0