Dagens Bebis - Newbie

 

Sista rycket?

Igår var det underbart väder, nästan som sommar igen. Så jag och D promenerade hem till Detti där vi satt ute och åt fruktsallad i det fina vädret. På eftermiddagen kom våra män hem så vi kunde grilla. Sista gången för i år kanske? Ett bra sätt att spendera en höstdag med sommarvärme.

Vinterkläder till den lille

Nu har jag inhandlat nästan allt jag behöver i vinterväg för D.
 
Nu till hösten innan det blir riktigt kallt har jag köpt en fodrad fleeceoverall att ha i liggdelen på vagnen.
 
När det börjar bil riktigt kallt har jag tänkt ha overallen. Framför allt när man ska vara ute mycket, långpromenad i vagnen och förhoppningsvis åka lite pulka! Ska bara hitta en matchande mössa och vantar till.
 
Har köpt en vinterjacka och skor och tossor också för dom tillfälle man bara ska till och från bilen. Eller om man ska till något shoppingcenter tex. Då är det lättare att ta av jackan än att krångla med overallen.
 
Ska köpa en fotsäck till vagnen också. Vad tror ni det? Blir det lagom eller kommer lillen att frysa tror ni?

Massa massa kort

Hur mycket kort kan man ta egentligen? Det är nog fler än jag som har kameran framme hela dagen för att fota sin lilla gulleplutt. Tänk förr, innan digitalkameran fanns. Då fotade man 1 kort på varje situation och höll tummarna vid framkallningen att det skulle vara ett bra kort. Nu tar man typ 20 kort och väljer ut det bästa. Mycket bättre tycker jag! Speciellt när man fotar bebisar, dom gör ju inte alltid som man vill framför kameran=)

Helgen

Igår åkte vi till Malmö för att gå på "Det glada livet"-mässan. En mässa med en massa glutenfri mat. Jag fick med mig en massa gott hem, bröd, kakor och flingor. Nu ha rjag så jag klarar mig en tid framöver:)
 
Efter mässan skulle vi äta lunch på Texas Long Horn och shoppa lite på Triangeln men det satte D stopp för. Han var inte alls nöjd, gnällde/skrek hela tiden så vi satte oss i bilen och åkte hem istället.
 
Idag hade vi en gällig bebis när vi vaknade så vi gick ut på en låååång promenad. Han har nu sovit i över 2 timmar  (kryss i taket) så jag passar på att få lite gjort här hemma (läs: sitter vid datorn). I eftermiddag ska vi hälsa på morfar. Om chefen tillåter:)

Fiskgratäng

Måste stolt visa upp en middag jag gjorde för ett tag sen. Fiskgratäng. Hemmagjord potatismos, torskfile och dill,-citron och äggsås. Det var riktigt gott!

Fredag..

Har verkligen inte haft mycket att blogga om denna veckan. Vi är nästan bara hemma heka tiden och myser.
På måndag börjar lillen på dagis igen och mannen ska börja jobba. Så det blir åter till normala rutiner.. som kommer bli helt nya än vad våra dagliga rutiner var förr ??
 
Jag fick en fin bild på småttingarna häromdan. Jacob verkar vara en stolt storebror och fotas gärna med lillasyster och kramas och myser =) 
 
 
Ikväll blir det fredagsmys här hemma, och då är det chips som gäller för lillen, eller pips som han säger =)
 
 
 
 

Hur länge till?

Så här se det ut nu för tiden när D åker i vagnen. Ser han sugen ut på att ligga ner tycker ni?=)

Allt och inget

Då var det torsdag idag. Veckan har bara flugit förbi.
Igår vågade jag mig hela vägen till Maria Park och hem till Sara med bussen. Tycker fortfarande det är lite pirrigt att åka så långt med D men det gick väldigt bra. Väl hos Sara så åt vi, ammande och tröstade skrikande bebisar i skift som vanligt. Hehe vi lyckas aldrig time:a det. Sen gick vi en promenad och hälsade på jobb och alla goa barn.
 
Idag har Detti varit här och vi har gått en lång promenad i stormen. Alltid mer eller mindre storm här i mitt älskade Helsingborg.
Snart kommer mannen hem så ska jag laga lite mat. Imorgon är det återkontroll hos barnmorskan som står på schemat.
Hoppas ni får en trevlig torsdagskväll!
 
I morse vaknade vi upp såhär söta med ny pyjamas från Kappahl.

Dagens Bebis - Blåa Nallar



Photoshoot

Jag älskar att ta fina foto. Det blir så fina minnen att titta tillbaka på. Här är några favoriter från vår senaste photosession.

Shopping i Lödde

Idag var vi på Center Syd med våra gullungar och Detti och hennes gullunge i magen. Vi shoppade så klart alldeles för mycket allihop. Våra söta små bebis fick ännu mer kläder som dom så klart "behöver".
Vi valde CenterSyd för som Selma sa: "Mindre folk - mindre bakterier" och sen är det faktiskt rätt skönt när det inte kryllar av folk när vi kommer med våra vagnar, bebisar och stora magar.


Petter & Kajsa

Petter & Kajsa är ett klädmärke för barn som jag tycker har väldigt fina kläder. Dom finns inte att köpa överallt och har ingen hemsida, vilket är både lite roligt och lite tråkigt. Roligt för det är inte kläder som alla har som tex H&M men tråkigt för de är lite svåra att hitta.
Förmedlingscentralen i Tyringe har iaf dessa kläder så det är alltid lite extra kul att åka dit. Nu sist köpte jag dessa tre plagg.

Dagens Bebis - See you later alligator


Shopping och picknick

Igår hade vi storslagna planer på att gå hela vägen till Örbyängar och ha picknick men när vi vakande var vädret inte så roligt. Så vi tog matsäcken och körde hela vägen ut till Tyringe istället. Jag shoppade en massa fina kläder till D. På hemvägen kom solen fram så vi stannade till för att äta vår matsäck och för att ta lite fina bilder med vår lille kille.

Mysig lördag

Dagen började med att lillen var på sin bollförskola som är varje lördag. Sen åkte mannen iväg på sin fotbollsmatch. Så jag och barnen har haft det mysigt hemma =)
 
 
 
 
Ikväll kommer min svägerska och hennes kille hit. VI ska äta gott och kolla film.
 
 
 
 

Jag orkar inte mer

-"Mamma, sluta nu ta kort på mina kläder hela tiden. Jag orkar inte mer!"

Grillat är godast

Igår var jag och D hemma och latade oss hela dagen så när min man kom hem efter jobb tyckte vi det var dags att bege sig ut. Vi åkte och köpte engångsgrill och lite korv till kvällsmat. Gick en promenad och grillade lite i det sköna vädret. D älskar att vara i skogen och att titta på träden och jag älskar att grilla så det kunde ju inte bli bättre=)

Rulla runt

Titta vad jag kan!
 

Lite inhandlat

Nu har jag precis klickat hem vinterjacka och matchande skor till D. Tyckte det var väldigt svårt med att välja storlek men tog det lite större.
Köpte aldrig mössan, tänkte att det kanske blir för mycket? Snyggare med en helt vit eller blå till kanske?
 
Har köpt en begagnad overall på Tradera också. Får se om den är något att ha, annars får jag leta vidare!

Inte en sekund över

Det har varit dåligt med bloggandet från min sida denna vecka. D är nog inne både i en växtperiod och en utvecklingsperiod. Det gnälls,skriks och äts om vartannat hela dagarna. Jag har inte en sekund över! Igår hade vi en lite nöjdare kille och vi hoppas på att dagen idag blir ännu bättre!
 

2 veckor..

Idag (klockan 18.01) blir lillan 2 veckor! REDAN! Nej, nu får tiden sakta ner lite va?
 
Tog denna söta bild på lillan idag i hennes söta strumpor som vi fick på babyshowern =)
 
 
 
 

Organisera mera..

Idag har jag hunnit med en del då lillan har sovit. Har sorterat bort Jacobs kläder som e för smått och de mesta sommarkläderna.
 
Sen har jag fixat med soffan.. Köpte filtar för att täcka dynorna, då lillen är expert på att fläcka ner soffan! Så jag har täckt dynorna med lila filtar som är lätta att tvätta..
 
 
Dessa lådor är perfekt för förvaring av barnens kläder.. De är lätta att stapla och man kan se vad som finns i dem.. jag brukar även skriva med spritpenna vilken storlek det är samt vilka kläder det är..
 
 
 

Dagens Bebis - Grå ränder


Lillans babynest..

Idag var vi iväg och hämtade babynestet som vi beställde i förra veckan. Superfint är det och såååå mysigt tyg.
Lillan verkar gilla den då hon ser ut att sova gott =) Får se hur hon sover i den om nätterna för just nu vill hon mest bara sova i min famn och det blir inte så mycket sömn för min del då..
 
 
Så nu tror jag vi kommer att få mycket användning av babynestet.
 
 

Glöm inte rösta!

Nu har jag varit viktigt och varit och röstat. Tycker det är roligt att promenera till vallokalen, lägga mig röst och känna mig lite viktig som får vara med att bestämma.
Ni som ännu inte röstat. Ta en promenad bort till er vallokal och lägg er röst. Det är viktigt att rösta när vi lever i ett land med den möjligheten. Jag kommer ihåg något väldigt klokt min gymnasielärare sa om att rösta: "Även om du inte vet vad du ska rösta på och inte kan något om politik så är det viktigt att rösta. Rösta då blankt, då röstar du iaf för demokrati!.


Mammasnack

Gårdagen spenderades hemma hos Sara med våra små killar. Det var ett par trötta killar för dom sov i princip hela tiden. Då passade vi på att äta ostbågar och popcorn och snacka en massa utan avbrott. Sen gick vi en låång promenad med våra sovande killar.

Sneak Peek

Igår var vi hos fotografen och fotades, hela familjen =) Vi fotades alla 4 och sen barnen lite och lite nyföddbilder togs på lillan..
 
Jag fotade lite själv under tiden så jag kan visa er lite i förväg innan jag får bilderna från fotografen www.jonelin.se
 
 
Min lilla prinsessa <3
 
 
 

Premiärtur i nya vagnen..

Alltså.. tiden flyger verkligen fram. Dagarna går så snabbt och man har knappt nån koll på vilken dag det är.. !
 
Iallafall.. i veckan var vi ute på premiärtur med den nya syskonvagnen. Jacob var helnöjd när han satt där bredvid lillasyster <3 
 
 
 
 
Nu sover lillan och jag ska ta mig en kopp kaffe eller te och relaxa lite =)
 
 

Saknar er

Något jag faktiskt saknar väldigt mycket som jag aldrig har tid för numera är mina serier. Är säkert 9-10 avsnitt back i alla och det känns helt omöjligt att komma ikapp! Nu i september börjar alla med nya säsonger och jag har inte ens sett färdigt förra säsongen. Väldigt stort I-landsproblem, jag vet, men jag älskar ju mina serier!
Den ända jag håller mig up-to-date med är Housewives of New Jersey. Men alla andra då?
 
 

Vaccinationen

I måndags fick D sina första vaccinations sprutor. Jag var så nervös innan. Hade dumt nog läst igenom noggrant om alla biverkningar och så var jag nervös över hur ledsen han skulle bli. Men han var jätte duktig. Grät så klart lite när han fick sprutorna (mamma fällde också nån tår tramsigt nog) men det gick över snabbt igen. Hade förberett mig på att tröstamma i väntrummet efteråt men det behövdes inte.
Han blev nog lite påverkad av sprutorna för han sov verkligen hela måndagen sen, vakande bara upp för att äta. Tisdagen och onsdagen innehöll också mycket sömn men det blev bättre och bättre. Igår och idag har han varit rätt gnällig, vet inte om det är sprutorna eller bara nån utvecklingsfas...
 

Dagens Bebis - Svart och vitt


Rutiner

Vi har fått in lite rutiner här hemma på morgonen jag och D. När han vaknar får han mat och sen ligger han så glatt och snackar med tavlorna en stund. Då hinner jag gå upp och fixa och dona lite.
 
När han tröttnat går vi ut i köket och D's älskade babysitter så jag kan få äta lite frukost.
Sen är vi redo för vad resten av dagen har att bjuda på!

Helgen som gick

Nu var helgen förbi och vardagen var tillbaka. Eftersom jag inte bloggat så blir en en liten bildbomb från helgen.
 
En liten stund på filten i det fina vädret startade vi helgen med. D njuter verkligen!
 
På lördagen besökte vi mamma och Stefan i kolonin. Ännu en dag med fint väder!
 
På söndagen åkte vi för att besöka lilla Isabella.
 
Såhär trötta och allvarliga var vi efter helgens bravader.
 

3 månader

Idag blir D 3 månader. Han väger nu nästan 5 kilo och är 62 cm lång. Vi har precis plockat fram strlk 62-kläderna och sorterat bort vissa i strlk 56.
 
D vill bli road och vara med hela tiden. Han gillar att titta i böcker och koncentrerar sig för fullt. Ibland blir han exalterad och sparkar och har sig.
Han gillar sina leksaker och skallror och kan greppa sakerna med båda händerna även om han inte har riktig koll på att det är han själv som håller i dom.
 
Ligga ner är ingen höjdare längre. Helst vill han stå eller sitta.
 
D har hela tiden händerna i munnen. Han saglar och dreglar men tuggar glatt på. Allt som kommer i närheten av ansiktet åker in i munnen. Dregglisarna är också väldigt goda.
Han har börjat upptäcka sina andra kroppsdelar så smått bla tar han tag i sina fötter.
 
D sover mer på dagarna nu än innan. Somnar och sover i babynestet i sin egen säng på nätterna. Det funkar oftast bra, men ibland vaknar han vid 5-6 och vill hellre sova hos mig. Han vill gärna ha sin snuttefilt eller goseapa när det är dags att sova.
 
D har nu lärt sig att rulla från rygg till sida och tappar han balansen när han ligger på magen rullar han hela vägen till ryggläge.
 
Mat vill han fortfarande ha varannan timme, dygnet runt.

Min förlossningsberättelse.. Del 2

Nu var det dags att rullas ner till OP. Så pirrigt och nervöst.. Jag var ju med om ett akutsnitt med min son, så jag har varit med om det tidigare. Men nu var det under lugnare former.
 
Personalen på OP är så trevliga och är så lugnande att jag knappt var nervös när jag väl kommit över på britsen och rullats in i salen. Det är ju väldigt mycket folk med inne i OP salen och man hälsar på alla och glömmer lika snabbt deras namn.
 
När förlossningsläkaren var på plats så var det dags för spinal bedövningen. Narkosläkaren lyckades inte riktigt få nålen rätt och det var lite obehagligt när han stack.. Men jag ville absolut inte sövas så jag kutade med ryggen för kung å fosterland så att det skulle gå. Och 5e gången gillt, satte han nålen rätt och jag kunde få bedövningen.. Så snabbt den verkade alltså. Jämfört med förra snittet då dom toppade min EDA istället.
 
Sen var det dags för snittet.. Det är fräckt hur man inte har ett dugg ont men man känner hur de rör runt och drar och trycker, sen hördes typ en stor sörpling.. så va hon ute! Min Isabella var en frisk liten tjej som började skrika direkt!
 
Så personalen och pappa gick iväg och torkade av henne lite och kolla apgar innan de kom tillbaka med henne till mig.. Först då blev hon tyst.. hon visste vem mamma är minsann <3
 
 
 
Sen sydde läkaren ihop livmoder och så innan vi kunde återvända till förlossningen. Allt gick jättebra under snittet. Läkaren som gjorde snittet känner min bror.. så liten världen kan va..
 
Väl tillbaka på förlossningen började lillan amma direkt och vi fick lite mystid innan de kom in med den kända brickan med mackor och dryck..
 
Så vägdes och mättes lillan innan det var dags att rullas in på vårt rum på BB..
 
Lillan föddes i vecka 40+2
 
den 2 september klockan 18:01
 
53 cm
3530 g
 
och 100% underbar!
 
<3
 
 

Kläder för vintern

Nu behöver jag en massa råd och tips från alla mammor därute. Det börjar trilla in vinterkläder till dom små i affärerna och jag börjar ju så klart tänka på vintern, kylan och kläder. Det finns ju hur mycket olika saker och modeller som helst att välja mellan.
Vad ska man klä på dom små liven? Hur har ni tänkt att göra i vinter?
 
 
 

Min förlossningsberättelse.. Del 1

Som jag har skrivit i ett tidigare inlägg, så har vi varit några vändor inom förlossningen då lillan hade vänt sig till sätesbjudning.. Så efter att hon sedan vänt sig tillbaka och det planerade snittet som skulle ske den 1 september blev avbokat så fick vi ställa in oss på att vänta på att förlossningen skulle komma igång av sig själv.
 
Men.. Redan dagen efter att vi avbokade det planerade kejsarsnittet så satt vi hemma (fredag kväll) och kollade film. Jag tyckte att lillan hade levt loppan där inne i magen sista timmarna och fick en känsla av att hon vänt sig igen. Men nää, det är nog bara som jag är lite nojjig tänkte jag. Men jag ringde förlossningen ändå för att berätta och barnmorskan jag prata med frågade ifall jag hade några värkar eller om mitt vatten hade gått så skulle jag komma in direkt, annars kunde jag avvakta till nästa morgon.. Så det gjorde jag..
 
Jag avvaktade till måndag morgon eftersom jag inte kände några värkar och jag trodde fortfarande jag var lite nojig. Men på måndagen så tyckte jag rörelsemönstret och hur magen kändes var annorlunda, så jag ringde min barnmorska på MVC och fick en tidigare tid till henne, samma dag. 
 
Vi kom dit på kontrollen och mycket väl hade den lilla vänt sig igen med rumpan neråt. Så min barmorska ringde obstetriska mottagningen och bokade in mig redan nästa dag till ett eventuellt vändningsförsök igen. Innan vi gick därifrån sa barnmorskan att vi skkulle nog ta med BB väska och så när vi åkte in imorgon, för säkerhets skull..
 
Tisdagen den 2 september klockan 08.00 kom vi till förlossningen och jag fick liksom förra gången byta om till sjukhusrock och de satte nålen i väntan på att läkarna skulle komma. Läkarna ville göra ett nytt vändningsförsök och det gick vi med på. Om vändningen lyckades så ville dom sedan sätta igång förlossningen direkt, eftersom den lilla vänder sig hela tiden.
 
Men vändningsförsöket misslyckades och läkarna sa att det får bli ett planerat kejsarsnitt och skulle strax återkomma med tid för detta..
 
Jisses, nu gick minuterna sakta tills läkarna kom tillbaka för att meddela mig om att det skulle ske under dagen!
 
Klockan var nu ungerfär 09:30 och de sa att så fort de ringde från OP så var det dags. Så jag blev förberedd med urinkateter och OP kläder. Även mannen fick byta om. Nu blev det nervöst, för nu var det snart dags!
 
Sista bilden på magen..
 
 
Men riktigt så snart skulle det inte ske... Min blodgruppering kom tillbaka och visade att det bildats antikroppar i blodet och de skulle skicka mitt prov ner till Lund för nogrannare testning så de kunde veta säkert ifall det skulle hända att jag behövde blod under ingreppet. Så vi väntade och väntade..  Klockan 15.00 fick vi veta att blodet e ok! och att nu väntar vi på en OP sal. Runt klockan 17 skulle det bli dags.
 
 
(Det här med förlossning är jobbigt för männen....)
 
 
 
När klockan var 17.20 så knackade det på dörren och barnomorskan och undersköterskan som tog hand om oss kom in och sa att nu var det äntligen dags!!! 
 
Fortsättning följer..
 
 
 

Jul jul strålande jul

I år längtar jag efter julen. Inte kylna och inte mörkret men julen. D's första jul. Det ska firas riktigt stort med en massa julkänslor.
Klickade precis hem lite söta julkläder från Ebay till honom. Allt detta för 230 kr. Inte dåligt. Han ska ha julkläder på sig hela julhelgen har jag bestämt.
Japps jag är ute i väldigt god tid. Men nä rjag har bestämt mig kan jag inte "hia" mig=)

Home Sweet Home

Idag kom vi hem igen. Känns lite konstigt. Men helt underbart att ta hem lillasyster till storebror... Jacob har varit så glad hela dagen och klappar så fint på henne.. Självklart vill han också mysa i soffan med mamma å lillasyster..



Som jag saknat min lille prins <3

Nu ska mannen och jag kolla film å äta chips.. Lillen sover och lillan sover, äter, bajsar i vanlig ordning <3

/Selma

Sömnbrist?

Älskade unge!
Du är värd all sömnbrist och alla vakna nätter i världen! Fast det hade ju varit skönt om man hade fått sova mer än 1,5 timme i sträck. Bara så du vet :)

Lång promenad och kladdkaka

Idag är det fredag och vi får se vad dagen bjuder på!
Dagen igår bjöd på en långpromenad med Detti och hon bjöd på kladdkaka.
Hon har varit bortrest nu i tre veckor. Mycket händer på tre veckor, hennes mage har växt en massa och D har växt en massa.
Hon köpte med sig glutenfri kladdkaka från Graffiti som vi åt på en bänk i skogen. Hade varit mysigare på en filt på gräset men det var lite för blött för det. Efteråt gick vi en lååååång promenad i det fina vädret.
 

Myser..

Vi e inne på sista kvällen på BB.. storebror var här med pappa innan å hälsa på oss :) Han verkar ha bestämt sig för att namnet ska vara bebis, inte Isabella :P





Skriver min förlossningsberättelse när vi har landat där hemma.

/Selma

Myspys

Idag har varit en riktigt mysig dag. Började dagen med ett besök av min kära mamma. Sen gick jag med barnvagnen en lång promenad för att hämta lite paket. Vädret var så fint så efteråt gick jag till en gräsmatta i en skogsdunge och satt där en stund med lille killen. Han njöt för fullt och tittade sig omkring med stora ögon.
Nu är jag så trött så ögonen går i kors men vill inte lägga mig riktigt än. Får försöka hålla mig vaken en liten stund till.

Isabella

Igår den 2 september kl. 18.01 föddes lilla Isabella.
3530 g vägde hon och var 53 cm lång.



Vi e kvar på BB några dagar..

En stolt storebror var här och träffade sin lillasyster idag <3

/Selma

Något att göra

Då var tisdagen här. Min man är ute och går med D i bärselen så jag får lite egentid. Vad passar då bättre än att blogga och shoppa på Ebay? Asså Ebay är riktigt farligt. Inte så mycket för ekonomin då det mesta är löjligt billigt där. Problemet är mer hur man ska få plats med allt?
 
Efter mannens semester då vi flängde rundor hit och dit har jag spenderat måndag och tisdag här hemma och tagit det lite lugnt. En promenad här och där och ett besök hos gammelmormor. Hur har vi roat oss här hemma då undrar ni kanske?
 
Här ser ni exempel på vad jag roar mig med iaf ;)

Två Små Kompisar


+2

Jaha, då var det redan september! Jag ser fram emot hösten som snart är här! Det är min favorit årstid. Alla vackra färger på löven och det luktar så gott ute.
 
 
 
Sen att mysa inne med tända ljus och så!
Sen har ju hösten en av mina favorit helger och det är Halloween/allhelgona helgen.. 
 
 
 
 
Bilder från förra årets Halloween..
 
 
 

Dejt med Sara

Igår var det äntligen dags. Jag och Sara hade en dejt med våra små killar. Hade bokat in middag här hos mig redan förra helgen men då blev Sara sjuk. Men så igår kom dom hit.
Jag lagade lite mat som vi slängde i oss lite snabbt så där medans killarna var nöjda. Vi åt fruktsallad och snackade en massa. Innan dom åkte hem hann vi med en liten fotosession så klart. Kommer bilder sen!
Ett trevligt sätt att spendera sin söndag!

RSS 2.0