The stoning of Soraya M.

Igårkväll kollade jag film, såg The stoning of Soraya M. har hört att det är en film man måste se, den är verklighetsbaserad och kom ut som bok först, så som jag förstått det!

Filmen handlar om hur en kvinna i Iran, året är 1995 tror jag. Kvinnan blir dömd för äktenskapsbrott, men hon är oskyldig det är hennes man som vill bli av med henne bara.. och hon vill att hennes historia ska nå hela världen så detta inte händer någon annan!

Det var svårt att se filmen, hemskt! tänk att detta händer i vår värld fortfarande... Människor som gräver ner en kvinna, binder henne och sen stenar ihjäl henne? man vill kalla dem för djur.. men det är värre, djur gör inte sådana saker.. detta är mycket värre.. förstår inte hur en människa kan fungera så..  tom barn kastade stenarna..

Filmen visar tydligt hur männen i byn går emot islams regler bara för att få sin vilja. kvinnan som berättar historian vill att folk ska få se den sanna bilden av islam.. och inte några äckliga män som tror dom kan tolka saker hur dom vill.. usch nej.. men filmen borde ni se! den är bra! alla borde se den för att veta vad som sker i världen..






/Selma

Kommentarer
Postat av: Josefine

åh den vill jag också se!

2010-05-29 @ 12:07:22
URL: http://worldspinner.blogg.se/
Postat av: tk

Det här var ett bra filmtips.

2010-05-29 @ 14:38:17
URL: http://tulins.blogg.se/
Postat av: amanda

tack för alla bra tips ni har här :d

denna filmen kommer ja försöka få tag i så fort som möjligt den verkar verkligen jätte bra

ta hand om er ♥

2010-07-28 @ 11:14:06
URL: http://amoriito.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0