Alcatraz

När vi var i San Francisco såg vi så klart det kända fängelset Alcatraz. Vi åkte aldrig ut till ön och vi gick aldrig någon guidad tur men vi såg det på håll. Tänkte berätta lite vad vi lärde oss när vi var där:)
 
Alcatraz är som sagt ett fängelse som användes 1934-1963. Fängelset ligger ute i havet på en ö som heter Alcatraz Island. Ön fick sitt namn redan på 1700-talet av en spansk upptäcksresande som döpte ön till La Isla de los Alcatracessom betyder Island of the Pelicans på spanska. Med tiden har namnet istället blivit förkortat till Alcatraz Island.
 
Då fängelset var verksamt ansågs det vara det mest rymningssäkra fängelset i hela landet, dels för det kalla vattnet och dels för de starka strömmar som omgav ön. Hit skickades därför de allra farligaste fångarna, bla Al Capone.
 
Ingen fånge lyckades någonsin rymma från Alcatraz. Det finns däremot en grupp fångar som försvann från Alcatraz och aldrig återfanns. Ingen har än idag givit sig till känna och ingen har återfunnits så man tror att det dog under sitt flyktförsök.
 
Alcatraz stängdes 1963 då blev blev för dyrt att underhålla det.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Josefine

Fina bilder! :)

2013-08-13 @ 14:13:46
URL: http://joseffinedjur.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0