Tacksam över att bo i Sverige

Varje gång jag läser tidningen eller tittar på nyheterna slås jag av hur bra vi faktiskt har det här i Sverige. Alla saker som vi varje dag tar för givet. Att få säga vad vi tycker, att få vara den vi är och att få göra vad vi vill.
 
Det är stora kontraster från andra länder. Ta demostrationer och demostranter tex. Demostrerar man i Sverige finns polisen där för att se till att ingen "kränker" demostranterna och att det inte blir bråk. I Egypten däremot kommer polisen dit och skjuter och dödar demostranterna!
 
Här i Sverige klagar vi på våra dåliga löner och att det typiskt nog skulle regna hela semstern. I Grekland har folk inget jobb, inga pensioner och jobbar utan löner. 
 
Varje dag kämpar folk i världen för att få mat på bordet och för att få bli mätta varje dag. Här i Sverige häller vi ut mjölken och slänger skinkan för att bäst före datumet råkade gå ut igår.
 
I Indien kämpar kvinnor för sina rättigheter och jämnlikhet, bättre lagar och bättre villkor. I Sverige kämpar vi för att alla ska börja använda ordet hen istället för han/hon.
 
I Syrien är det inbördes krig och 800.000 syrier har flytt för sina liv. I Sverige flyr svenskar snön och åker 2 veckor på solsemester istället!
 
Vi har det så otroligt bra här i vårt lilla Sverige. Vi borde jämföra med andra och verkligen uppskatta allt bra vi har här. Speciellt de dagar då vi känner oss extra gnälliga!
 
 
/Tanja
 
 

Kommentarer
Postat av: Britt

Kloka "unge"..Precis så är det! Låt oss vara lite tacksamma och glada att vi bor i Sverige!

2013-01-25 @ 18:33:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0