Carmencita Rockefeller

Historien om Carmencita Rockefeller låter som en påhittad historia men är faktiskt sann och hände i Malmö på 1970-talet.
 
Carmencita Rockefeller heter egentligen Solveig Johanson och är en vanlig hårfrisörska. Solveig träffar Åke och lyckas lura i honom att hennes namn är Carmencita Rockefeller, medlem i den berömda finansfamiljen i Usa. Hon får Åke att tro att hon arbetar åt CIA, är hjärnkirurg och en framstående forskare som precis har framställt botemedlet mot cancer. Hon säger sig också vara barnbarn åt Japans kejsare och nära vän med presidenter och ledare från olika länder. Åke blir också presenterad för Bing Rockefeller, Carmencitas bror och chef för CIA.
 
Åke blir kär och de förlovar sig. Åke presenterar Carmencita och hennes bror för den militära societeten och Carmencita blir snabbt populär. Alla vill umgås med denna spännande kvinna!
 
Åke och Carmencitas förhållande pågår i 7 år innan Åke och alla runtomkring tillslut för upp ögonen och inser att de har blivit lurade.

1981 hålls rättegången i Malmö mot Solveig Johanson och hennes man Bengt Johanas (aka Bing Rockefeller). Rätten anser att eftersom paret inte har haft ekonomisk vinning som syfte med bedrägeriet blir straffen milda. Det får betala respektive 750 kr och 500 kr i dagsböter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0