5 månader

Idag blir D 5 månader. Han väger nu 6 kilo och är 65 cm lång. (Han har gått upp rätt strax över 100 gram varje vecka ändå sen födseln, med någon veckas undantag.) Kläder i storlek 62 börjar bli lite korta i armarna och storlek 68 är fortfarande lite stort. Så vi varvar mellan 62 och 68.
 
Denna månaden har D fått börja med smakportioner. Det gick väldigt trögt till en början med mycket tårar och skrik. Nu älskar han det mesta han får smaka på och tårarna och skrikern kommer snarare när maten är slut. Hans favoriter är gröt och pureer av alla dess slag. Mat med lite mer konsistens är han däremot lite mer tveksam till. Han har även börjat få lite ersättning då han inte är så sugen på att amma längre.
 
När det kommer till sömnen är det en helt annan kille vi har att göra med, iaf på dagtid. Vi har infört ordentliga sovrutiner som har funkat superbra. När det är dags för att sova sätter vi på hans vaggvisa, lägger ner honom i sängen tillsammans med sin flodhäst och säger "God natt, sov gott". Och han somnar oftast! Ibland får vi plocka upp, trösta och börja om men det blir mer och mer sällan för var dag. Dock vaknar han fortfarande väldigt ofta på nätterna och vill snutta och äta. Han sover i sin säng (som nu står inne i hans rum) första delen av natten, framåt morgontimmarna läggs han över i vagnen som sen dras fram och tillbaka med jämna mellanrum.
 
Det där med att ligga på golvet och leka är inte roligt längre. Nu vill D sitta eller stå upp och greja med leksakerna eller allt annat som finns i närheten. D sitter väldigt bra men blir ibland exalterad och kastar sig bakåt, så kuddar eller mamma eller pappa (eller hårdliften) får agera vakt så han inte trillar.
 
D har lärt sig lite små roligheter som att när mamma säger "puss, puss" ska man gapa allt vad man kan och "Vill du komma upp?" betyder att man får dra sig upp och slipper ligga ner längre. Han har också börjat med ett nytt litet skrik varje gång det är mat. Det måste betyda "Detta gillar jag" eller "Ge mig mer".

Kommentarer
Postat av: Marita

Tänk så mycket som händer på så kort tid. Nu gäller det att du hänger med i svängarna för snart går han.

Svar: Ja vi har fullt upp här hemma! Dygnet runt! hehe
tanjaselma.blogg.se

2014-11-08 @ 17:57:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0