4 månader

Idag blir D 4 månader. Han väger 5420 gram, är 63 cm lång och har storlek 62 i kläder.
 
Äntligen tycker D om att ligga på golvet på en filt! Han kan ligga väldigt långa stunder och titta sig omkring. Han kan nu rulla från rygg till mage. Man kan knappt få honom att ligga kvar på rygg längre! Nu är han så säker när han ligger på mage och tappar inte balansen så han rullar inte över på rygg igen. Ett par gånger bara han har lyckats rulla till rygg och har har sett lika förvånad ut varje gång! Han har också börjat dra ihop sig och komma upp på knä ibland. Snart vet man väl inte var man har honom?
Bvc-sköterskan sa att det såg ut som om han bara låg och väntade på att kunna springa.
 
Han har nu koll på sina händer och förstår vad han kan göra med dom. Använda dom till att få tag i leksaker och sen stoppa dom i munnen!
Han har också upptäckt sina fötter ordentligt nu. Han lyfter på rumpan och fångar fötterna.
 
Att ligga i babygymmet är fortfarande inte jätte populärt. D blir väldigt arg och frustrerad när han inte kan få tag i dom hängande leksakerna.
 
D har under denna månaden haft stora sömnproblem. Han vägrar att somna när han är trött, han vill hellre vara med och se vad som händer. Detta resulterar i en övertrött skrikande bebis till slut. Det bästa sättet att få honom att somna är att sätta honom i sin gunga. På natten sover han med mig i vår säng igen. Han vaknade upp varje timme och var ledsen så vi gick tillbaka till att sova med mamma.

D är väldigt stark i nacke och kroppen. Han drar sig själv upp till sittande ställning och sen hela vägen till stående om han ligger på rygg och man håller honom i händerna. Han kan också sitta själv (som en hösäck) i några sekunder innan han har tappar balansen.
Den senaste tiden har D blivit väldigt mammig och pappig. Han vill helst inte vara hos någon annan och efter ett tag börjar underläppen darra på honom och han ser riktigt ledsen ut!
 
D är riktigt snackig och kan sitta hela kvällarna i soffan med pappa och snacka, och snacka och snacka...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0