7 månader

Idag blir D 7 månader. Han väger 7850 gram och är 69 cm lång. Han kan nu ha strlk 74 i kläder även om vissa 68-plagg fortfarande passar.
 
Denna månaden har det varit full fart på D. Han har lärt sig att krypa och ställa sig upp mot möbler. Han har väldigt roligt krypstil med ena fotsulan ner i golvet, men snabbt går det! Han följer efter mig i hela lägenheten. Han kan dra sig upp och ställa sig upp och gå längs med möblerna för att komma närmre sin leksak. Han har efter många fall och tårar lärt sig att vara lite försiktig och att man måste hålla i sig ordentligt.
Det har kommit upp 2 st vassa små tänder på D. En i underkäken och en i överkäken. Han har inte varit märkbart påverkad av det mer än att han har bitit på nappen istället för att suga på den. Vissa måltider har det även krånglats då det antagligen har kliat.
 
D äter inte längre på natten utan första målet blir vid 5-tiden. Vissa nätter vaknar han och vill ha sin napp och vissa nätter får man ta upp honom i bärselen för att somna om honom. MEN vi har haft ett par riktigt bra nätter denna månaden då D har somnat kl 20 och inte vaknat förrän vid 5!
Det är däremot svårare att få honom att somna då det är mycket roligare att ställa sig upp sängen!
 
Vi har gjort framsteg när det kommer till maten. D äter nu inte bara pureer utan även macka till frukost och rån med leverpastej till mellis.
 
Han har lärt sig att förstå vissa ord och fraser. Han förstår "vänta" även om man måste upprepa ordet tills han inte behöver vänta längre. Han förstår ordet "nej" men försöker ofta förhandla när han hör det. Han tittar på en väldigt oskyldigt och säger "ooooh", "ahhh" ,"ehh". "Färdig" är också ett ord han förstår. Om man måste göra något han blir väldigt sur av och börjar gråta slutar han så fort man säger "färdig". Då vet han att det hemska är över.
 
Leksaker är fortfarande inte så intressant. Nya leksaker gå väl an i 5 minuter sen blir dom liggandes. Något som däremot är kul är TV-kontrollen, skor och sladdar. Enda leksaken som är lite intressant är när vi bygger torn och D får välta dom.
 
D har alltid varit en väldigt allvarlig och svårflörtad bebis men denna månaden har vi fått höra en hel del hjärtliga skratt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0