11 månader

Då var D 11 månader stor. Han väger 9, 5 kg och är 76 cm lång. Han har fortfarande allt mellan himmel och jord i storlekar på sina kläder.
 
Den största skillnaden denna månaden är hur mycket D faktiskt förstår när man pratar med honom. Han förstår när man pratar om alla vardaliga sysslor som tex "Vi ska gå och äta" eller "Nu ska vi bada". Han har också börjat peka på och visa vad han vill ha eller göra. Om han är på rätt humör hämtar han även saker man ber honom om, tex "Hämta en bok så vi kan läsa".
 
D har lärt sig att härma ännu fler djur och nu sniffar han som en kanin, räcker tungan som en groda och jamar som en katt. Han kan också peka på munnen och näsan när man ber honom.
 
Denna månaden har D lärt sig att gå baklänges, vilket så klart är jätteroligt. Han har också blivit en baddare på att springa ifrån mamma och pappa när han hör sitt namn. Extra snabbt springer han om man säger "Nu ska vi byta blöja."
 
Den 8:onde tanden har nu kommit upp så nu är där 4 i överkäken och 4 i underkäken.
 
D älskar att vara utomhus. Springer fram och tillbaka och pillar på och tittar på allt. 
Att jaga fåglarna och rutschkanan är favoriter. Han kan klättra upp och åka ner för rutschkanan själv.
Leksaker däremot är inget som intresserar honom långa stunder. Det ska vara riktiga och stoora saker och helst ska dom bäras rundor på, fram och tillbaka, fram och tillbaka.
 
D är väldigt snackig och gör ofta en massa ljud. Han säger "nah" till nappen och "ma" till maten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0