Glutenfria och sockerfria lussebullar
Hittade ett recept förra julen på gluten och sockerfria lussebullar som jag tyckte var rätt goda. Dock tyckte varken jag eller D det i år när vi åt dom. Så nu har jag testat olika recept och justerat lite och dessa fick godkänt av både mig och D. Vad mannen säger återstår att se.
3 dl rismjöl
2 dl potatismjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl "hård/fast" honung
2 msk pofiber
2 msk fiberhusk
2 påsar saffran
2 kryddmått vaniljpulver
2 ägg
50 gram jäst (använde torrjäst)
75 gram smör.
2 dl mjölk1,5 vispgrädde (eller mjölk)
Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret med saffran, häll i mjölk, grädde och honung. Blanda i degspadet med mjölet. Degen kommer verkar kladdig men pofiber och fiberhusk sväler efterhand och gör degen fastare. Låt jäsa i ugn på 30 grader i ca 30 minuter.
Forma till ca 18 st lussebullar och låt jäsa liten stund till. Pensla med ägg och sätt dit russin. In i ugnen ca 10 min på 220 grader.
Hoppas det smakar!
Kommentarer
Trackback