Julafton

Varje år firar vi jul en massa gånger med en massa olika släktingar och vänner så när julafton väl kommer är det så skönt att vara hemma själv utan stress och måsten. Vi går hela dagen i våra julpyjamaser och bara myser.
 
Detta året körde vi en amerikansk version av jultomten och julklappar. Vi tittade på Polarexpressen några dagar innan julafton och vi tyckte alla denvar så bra och julstämmningen sköt i höjden. I den filmen kommer iaf tomten genom skorstenen på natten. Jag frågade D om han trodde att tomten skulle komma på natten eller knacka på dörren på kvällen och han svarade att "det beror på vilken ordning han tar. Om han tar oss först eller sist på sin runda". Vi bestämde oss iaf för att låta tomten komma på natten då D redan förra året listade ut vem tomten var. Nu kan han få tro på tomten ett år till iaf.
 
När vi vakande på morgonen låg där så klart klappar under granen som tomten lämnat under natten. D visste att det var från tomten för det var inte samma inslagspapper som våra julklappar vi skulle ge bort. (Tur jag tänkte på att ta ett papper han inte sett förr!).
Vi mös framför granen, öppnade och lekte med julklapparna ett bra tag.
 
Sen åt vi julfrukost och sen var det äntligen dags för pepparkaksbak. Jag hade efter mycket letande hittat ett glutenfritt och sockerfritt recept. D tyckte det var så kul att kavla och trycka ut figurer. Tyvärr gick dom inte att äta sen. De smakade verligen kartong. Bättre lycka nästa år! Vi fick helt enkelt baka lussebullar istället. Något gott måste vi ju äta!
 
Kl 3 var det dags för Kalle Anka. På kvällen tittade jag och mannen på serieavslutningen på Timeless som passade nog var ett julavsnitt.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0